PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114195
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

No, to może czas powyszukiwać jakich smaczkow w filmie się doszukaliśmy : D

1. Klasycznie Stan Lee: facet na rozdaniu świadectw, który widzi Parkera w stroju absolwenta i masce
Spider-Mana. :D
2. Cos, co wiadomo od dawna, czyli w tajnym laboratorium Oscorpu widać skrzydla Vulture'a i macki
Octopusa.
3. Scena z Osbornem w więzieniu w sposób oczywisty zapowiada pojawienie się Sinister Six. Mamy już
Goblina, Electro, Rhino i prawdopodobnie Octopusa i Vulture'a. Jakie macie typy na ostatniego członka?
Ja obstawiam jakiegoś mało znaczącego wroga, bo już i tak mają niezły skład. Sandman albo Misterio.
Venoma raczej zostawią na osobny wątek. Mam nadzieje.
4. Asystentka Harry'ego ma na imie Felicia. Czyzby Felicia Hardy aka Black Cat?

To tak po chwilowym zastanowieniu się, ale pewnie wiele mi umknęło. Ok, wasza kolej.

Loodwik

-w laboratorium poza mackami Oca ,skrzydłami Volture'a widać było w pierwszej komorze Czarną maź na podłodze ,także symbiot jest .
co do składu to : Goblin , Rhino , Doc Oc , Volture , Venom (tu stawiałbym na Flasha) + ostatni albo Elektro (zależy od scenarzystów czy go uśmiercą) lub Mysterio , Kraven może Kameleon...
-W oscorp pracuje Alistar Smythe :-D także kolejny super Przeciwnik w przyszłości
-Felicia jako Black Cat to spory plus...wkońcu Spidey musi mieć kogoś do pomocy przy takiej liczbie przeciwników
-czyli teraz wyjdzie kolejno film o Venomie pozniej Sinister Six (ukazanie kompletowania składu) i dopiero w Spidermanie 3 dojdzie do wielkiej walki..

ocenił(a) film na 5
thegame237

Filmy Sinister Six i Venom mają wyjśc dopiero po The Amazing Spider-Man 3.
Logiczne to jest. Przecież nie zrobią filmu o VENOMIE bez ruszenia wątku o nim w 3 filmie.
W przypaku Sinister Six podobnie. Dopiero były aluzje na temat tego wrogiego teamu.
SKła ostateczny tez jest wciaz nie znany.

Rated_R_

ja slyszalem ze venom i sinister six to spinoffy i beda przed spidermanem3 aby ukazac poczatki konfliktu

ocenił(a) film na 7
thegame237

Na pewno najpierw będzie TASM 3 a potem SS i Venom

ocenił(a) film na 10
thegame237

Jak dla mnie Mysterio, Kraven i Vulture fajni przeciwnicy na kolejny film. Zgadzam się wątek z Venomem zbyt rozbudowany i należy się mu osobna część.

thegame237

Venoma nie będzie w Sinister Six, on działa solo. ;) A przynajmniej ja sobie jakoś nie przypominam jego działalności w zespole. Myślę, że postawią na Octopusa, Vulture'a, Electro i Rhino - to są pewniki. Potem, być może, Goblin, jako prawdopodobny inicjator założenia drużyny. Sądzę, że Sandmana mogą sobie oszczędzić z racji niechęci do dalszego powtarzania przeciwników z poprzedniej trylogii, a szkoda, bo był stałym elementem pierwotnego Sinister Six. W trakcie napisów animowanych pojawiały się różne atrybuty przeciwników Spider-Mana, a między nimi była maska, która wielu osobom skojarzyła się z Chameleonem. Byłbym ciekaw, jak by go wykorzystali. To dobra postać do różnych szpiegowskich intryg, niekoniecznie do działania w zespole SS.

ocenił(a) film na 5
Loodwik

Na 100% Mysterio, bo jest on w składzie kazdej wersji Sinister Six w komiksie.
Poza tym Mysterio jest jednym z ciekawszych bohaterów przeciwników.
Wydaje mi się, że nawet z jednym z największym potencjałów.

Sinister Six wyjdzie pewnie w składzie: Golbin,Doctor Octopus, Vulture, Mysterio, Elektro (juz pokonany) oraz Lizard ponownie.

ocenił(a) film na 6
Rated_R_

Uważam że Mysterio,choć nie jestem jego ogromnym fanem, byłby jednym z najlepszych przeciwników dla pajączka w tej serii. Ma naprawdę ogromny potencjał. Jak dla mnie, musi się ukazać.

ocenił(a) film na 6
Loodwik

a właśnie, kto zapamiętał jak Harry zwrócił się do tajemniczego człowieka, który zbiera skład Sinister Six? Jest to postać stworzona na potrzeby filmu, czy ktoś z komiksów?

ocenił(a) film na 8
Loodwik

Gustav Fiers/ 'The Gentleman'. Nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że postać Gentlemana pojawia się w komiksach.

ocenił(a) film na 7
smiglo1993

jeśli się nie mylę to Gentleman stworzył Sinister Six : )

linnal

W "The Gathering of the Sinister Six", czyli takiej jakby noweli komiksowej, tak. The Gentleman pojawił się już w scenie po napisach części pierwszej, rozmawiał z Connorsem. Co ciekawe, w oryginale Fiers też był związany ze śmiercią rodziców Petera.

ocenił(a) film na 7
Loodwik

Nie wiem czy to jakiś wielki smaczek, ale zwróciliście uwagę na dzwonek komórki Petera ?

ocenił(a) film na 8
jezyk_2

Taa :-D sam też sobie to pośpiewywał

ocenił(a) film na 6
jezyk_2

A cóż to był za dzwonek?

ocenił(a) film na 6
Loodwik

http://www.youtube.com/watch?v=4o29VoxtsFk

tylko sama melodia

jezyk_2

"Spider-Man, Spider-Man..." - intro Spider-Mana z lat 60'.

Loodwik

Ciekawa też była reklama i to dosyć wyraźna Disneya w momencie pierwszej walki Spider-Mana z Electro. Dobra reklama konkurencji.

ocenił(a) film na 10
Loodwik

Z pewniaków to Rhino, Elektro (o ile wróci a pewnie tak będzie) i sam Harry, no chyba, że będzie tylko nadzorował. A tak to widziałbym jeszcze Skorpiona, nie wiem jak wyglądał w wersji Ultimate, ale mógłby mieć jakiś fajny strój coś jak kombinezon Harry'ego, no ale żeby on był pierw należało by wprowadzić postać J.J.Jamesona, ale tak jak mówiłem, nie znam serii Ultimate, więc nie wiem czy on tam powstał w taki sam sposób.
Dodatkowo Mysterio, ale tutaj również w inne postaci - bez peleryny i tej żarówy na głowie. Może coś na zasadzie zwykłego człowieka, z tym, że potrafiącego robić różne triki.
Venoma powinni zostawić na osobny wątek, film, cokolwiek.
Być może Otto jak i Vulture, skoro pojawiły się ich gadżety w filmie.
Skoro pojawia się powoli postać Felicy to Morbius?? Ale on nie pasuje i nie był chyba w Sinsterach.
Spider-man ma tyle niesamowitych i ciekawych wrogów, że twórcy jeszcze nie raz nas zaskoczą :D

mateusi91

szukałem takiego tematu, mam pytanie do kogoś kto orientuje się w komiksowym uniwersum, o co chodzi z tym Gentelmanem ? Ze sceny w więzieniu można wywnioskować że zainicjuje on powstanie Sinister Six, czy tutaj jego rola się kończy? wydaje mi się że jest jakieś drugie dno, tak jak ktoś napisał, że ma on coś wspólnego ze śmiercią rodziców Petera ( nie znam komiksów, ale właściwie to nie pokazano sceny śmierci ojca Petera, czy jest możliwość żeby jakoś udało mu się jednak uratować ? ), no i najważniejsze dla mnie, brak sceny po napisach ( tej z X-menami nie liczę, niema ona nic wspólnego z tym filmem ), nie śledzę może forum, ale gdzieś słyszałem że owa scena powstała, z relacji szczęśliwców którym dane było ją zobaczyć ,pokazywała ( o ile mnie pamięć nie myli) Donalda mówiącego do głowy Normana Osborna coś co sugerowało że jakimś cudem Norman jednak wróci, czyżby wszystko zostało sprytnie zmyślone, jak dla mnie ta scena miałaby sens, w końcu z tego co się orientuje, to Norman był oryginalnym Goblinem i jednym z największych wrogów pająka.
Co do samego filmu, krótko, podobał mi się, 7/10, jednak moim zdaniem tylko trochę lepszy od części pierwszej.

piotrekekole

http://moviepilot.com/posts/2014/03/13/amazing-spider-man-2-post-credits-has-osb orn-s-head-in-a-jar-1273897#!H7ukn

pogrzebałem w sieci, jednak nie Donald a właśnie owy Gentelman, orientuje się ktoś co się z tą sceną stało ?

ocenił(a) film na 7
piotrekekole

Ten gentelman to mr. Fiers czyli komiksowo oryginalny założyciel Sinister Six. Innymi słowy w gruncie rzeczy ma taką samą rolę w filmie jak w komiksie. Prawdopdoobnie będzie związek między nim a rodzicami Parkera, bo w komiksie to on odpowiada za zrobienie z nich zdrajców.
Rodzice pająka nie żyją i żyć nie będą.
Też słyszałem coś tam o głowie Osborna, ale dziwnym trafem nigdzie nic nie widziałem, więc sądzę, że ktoś puścił plotkę i ludzie uwierzyli. Tak naprawdę scena z Rhino jest rozbudowaną wersją zapowiedzi następnego filmu.
Sam Norman był największym wrogiem pająka, zresztą dalej jest.

Co do reszty to jestem w szoku liczbą głupot jakie niektórzy piszą.
Po pierwsze Electro nie wróci. Jasno zostało stwierdzone, że jest SIEDMIU potencjalnych chętnych do Sinister Six nie licząc go, więc po co pchać dalej?
Samo SS to GG, Doc Oc, Vulture, Rhino i prawdopdoobnie Kraven + Misterio (choć dwaj ostatni to nie jest wiarygodna informacja na tą chwilę). Dodatkowi dwaj potencjalni członkowie to pewnie Black Cat która już się w 2 pojawiła i być może Alistair.
Jedyny pokaz Symbiontu to może być pająk w czarnym stroju, samego venoma na pewno nie będzie.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Poza tym ze smaczków które najwyraźniej wszyscy przegapili:
- Wzmianka Kasady'ego czyli oryginalnego Carnage'a
- Morbius znajduje się w sekretnej bazie danych Oscorp
- J.J.J pojawi się w 3 części
- Kafka w komiksach jest postacią która w swoim czasie miała spory wpływ na fabułę, może i tu tak będzie
- Oscorp posiada także projekt nawiązujący do Kravena

Dealric

dzięki za odpowiedź, ale chyba nie zauważyłeś że w kolejnym poście podałem link do strony, widać tam że owa scena z głową faktycznie istnieje, prawdopodobnie wycięli ją z filmu, wielka szkoda, ale najwyraźniej mieli swoje powody, może pojawi się w wydaniu na BR.

ocenił(a) film na 7
Dealric

W którym momencie jest wzmianka Kasady'ego? Chodzi o tę gazete i artykuł, w którym jest napominany on i Eddy Brock?
"Morbius znajduje się w sekretnej bazie danych Oscorp" - masz na myśli scenę, w które Harry przegląda te wszystkie tajne pliki (4-5 rzędów plików po parenaście nazw każdego w jednym rzędzie) na swoim komputerze, gdzie również jest Venom?
Skąd wiadomo o projekcie nt. Kravena? z tej samej sceny o której wspomniałem wczesniej?

ocenił(a) film na 7
evenns

1. Kasady, tak był w Daily Bugle w artykule Eddy'iego Brocka.
Morbius był właśnie w danych przeglądanych przez Harry'ego, Kraven był na tej samej liście.
Venom nie jest widoczny per se, ale w jednej scenie widać pod jednymi z drzwi czarne gluty.

Jak mówiłem to takie tam nawiązania, ale o niczym nie świadczą.

ocenił(a) film na 7
Dealric

http://wpc.556e.edgecastcdn.net/80556E/img.site/PHL6MigyRjA9OT_1_m.jpg
o tym mówię, tutaj jest widoczny :)
"Venom nie jest widoczny per se, ale w jednej scenie widać pod jednymi z drzwi czarne gluty." - scena końcowa, gdzie widać skrzydła Vulture'a i macki Doc Ocka?

ocenił(a) film na 7
evenns

yep.
A to to, że jest na liście przegapiłem.Pewnie jakby się przyjrzeć znalazłoby się jeszcze parę easter eggów na niej.

ocenił(a) film na 7
evenns

Mnie dziwi dlaczego to jest nazwane venom storage - powinno byc predzej "symbiote storage"
Bo te venom moglo oznaczac ten jad pajaka ale on byl w tej zakazanej strefie

ocenił(a) film na 7
Dealric

Wyjaśnij mi jeszcze, bo nie pamiętam kompletnie - jaką rolę pełniła dr Kafka w komiksie? bo wiadomo, że i w komiksie i w bajce była kobietą, natomiast w TASM2 zrobili z niej faceta, nie wiem zupełnie dlaczego...:D

ocenił(a) film na 7
evenns

Poniekąd całkiem sporo.Różne badania i testy na przeciwnikach spider-mana, eksperymenty, czasami ich wzmacnianie. Taki drugoplanowy charakter pracujący to dla Osbourna, to dla Kingpina.

użytkownik usunięty
Dealric

http://www.filmweb.pl/news/Ujawniono+bohater%C3%B3w+%22The+Sinister+Six%22-10451 8

ocenił(a) film na 8
Dealric

Na moje to nie jest żadna głowa Normana... bo na foto bardziej mi to wygląda na jakis rodzaj ekranu który pokazuje obraz z komory w której jest zamrozony Norman.

ocenił(a) film na 6
mateusi91

scorpion w serii ultimate jest z tego co pamiętam klonem spider-mana, wyglada całkiem fajnie
http://i1239.photobucket.com/albums/ff516/Henchman4Hire/Scorpion01.jpg