PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 113907
6,3 46 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Jak dla mnie najlepszy spider-man jaki powstał i należy mu się w nazwie przydomek niesamowity, ponieważ film jest po prostu rewelacyjny i bardzo emocjonalny, tylko jest jedna rzecz która mnie przygnębiła, śmierć Gwen i to nie zwyczajna,
tylko tragiczna, bo każdy myślał że spider ją uratuje, a tu nagle uderza głową o ziemię z takim impetem, że wyglądało to niesmaczne. Ale film jak najbardziej klasowy 10/10

ocenił(a) film na 8
Chudy10

Oj chłopie, ale Cie zjedzą jeśli trafią na ten komentarz:D

ocenił(a) film na 10
4th_hokage

Nie wiem dlaczego?
Moja wypowiedź jest normalna, jakoś nie widzę ludzi którzy się śmieją, każdy jest inny i każdy odbiera film inaczej, ja po prostu nie mogę sobie wyobrazić następnej części, bez tak wspaniałej aktorki. :)

ocenił(a) film na 8
Chudy10

Moje wrażenia są identyczne. ;) poprzednia trylogia Spider-Man'a to przy tym parodia. :p
A śmierć Gwen była zupełnie niepotrzebna. Na pewno się identycznie komiksem nie wzorowali, więc to mogliby odpuścić, bo naprawdę Gwen lubiłam i nie chcę żadnej Mary Jane. Chociaż pewnie twórcy chcieli jeszcze bardziej podkreślić to zmaganie się Petera z rzeczywistością i bycie Spider-Man'em. Bo serio jak to oglądałam to na jego miejscu bym już dawno się załamała. Ale to nie zmienia faktu, że teraz Mary Jane będzie dla mnie intruzem i innej dziewczyny dla niego sobie nie wyobrażam. Dla Gwen chciał nawet zrezygnować z dotychczasowego życia! To było takie smutne... ale się rozpisałam o.O a film rewelacyjny! Te efekty i Electro prawdziwy przeciwnik i nawet nie żałowałam, że poszłam na 3D bo efekty były niesamowite!

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 5
Idka_393

A ja właśnie czekam na MJ :D

ocenił(a) film na 7
Idka_393

A czytałeś komiks by wiedzieć w jakim stopniu wzorowali się na nim?
Śmierć Gwen jest istotna i logiczna fabularnie. A co najważniejsze zgodna z komiksem tak fabularnie (z niewielkimi różnicami) jak i wizualnie. Scena jej śmierci stanowi w zasadzie wierne przeniesienie tej samej sceny z komiksu.

ocenił(a) film na 8
Chudy10

Oj to był najsmutniejszy film jaki widziałem. Ryczałem do końca napisów i przez kilka dni miałem doła. Bardzo lubiłem postać Gwen i to jeszcze świetnie zagraną przez Emmę. Wiem że tak było w komiksie no ale jak tak można? Jak już była w ramionach Petera to myślałem że jednak otworzy oczka, ale jednak nie... no kurde dlatego nie dałem filmowi 9/10 miał tyle opcji żeby ją jakoś uratować. spuszczać ją powoli w dół lub kazać jej się rozbujać i czegoś złapać. Smutno i tyle :C I też nie chcę rzadnej MJ jak narazie, bo to by zepsuło tą magię między Peterem, a Gwen :C i nie jestem pewien czy zaznaczyłeś że ten temat ma spoiler więc lepiej to zrób ;)

Hlontro

Smutne jest to, że istnieją ludzie którzy po spider-manie łapią doła i ryczą na seansie. Po prostu żałosne.

ocenił(a) film na 8
tymionek

A Ty co pan zawsze powazny nie?

ocenił(a) film na 8
tymionek

o przepraszam, ale taki już jestem :C

Hlontro

pracuj nad tym

ocenił(a) film na 8
tymionek

pracuje ^^ od Wall.E'ego nie płakałem :D

tymionek

Po części się zgadzam. Mnie ostatnio wzruszył Człowiek Przyszłości ale to inny film, inna ranga.

ocenił(a) film na 8
Hlontro

To żeś dowalił.... hehe :)

ocenił(a) film na 5
Hlontro

Jesteś zbyt wrażliwy.

ocenił(a) film na 7
Chudy10

Dziękuję w imieniu ludzi, którzy jeszcze w kinie nie byli. Naprawdę liczyłam już, że jest jakaś uczciwość na tym forum ale po co? przecież można zepsuć ludziom seans, to taka frajda! Bo przecież napisanie w tytule 7 liter: SPOILER to już dla ciebie zbyt duży wysiłek.

ocenił(a) film na 9
_Selene_

to po cholere czytasz wypowiedzi

ocenił(a) film na 8
franek310

Dobre pytanie

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Czytaj komiksy to nie bedziesz taka zdziwiona :)

Chudy10

Zgadzam się :)

Chudy10

SPOILER !!!!!

Chudy10

Osobiście nie zmartwiłem się tym, że ja zabili, gdyby przeżyła spadanie setek odłamków zniszczonej maszynerii, które grawitacja rozpędziła do morderczych prędkości, byłaby to kolejna holywoodzka żenada. W każdym razie postać nudna, kolejna dziewczyna, która chce pomóc swojemu chłopakowi-superbohaterowi, nie patrząc na ryzyko. Zazwyczaj takim jak ona się udaje, ale niósł wilk razy kilka... :)

Bardziej mnie cieszy, że Harry przeżył, jest to dużo ciekawsza postać.

ocenił(a) film na 8
Chudy10

Ja wiedzialem ze zginie jak chyba kazdy fan Pajączka :)

ocenił(a) film na 8
Chudy10

Ona zlamala kregoslup sobie a nie walnela glowa...

Chudy10

eeeej dajcie spokój jej śmierć była pokazana genialnie! szczerze mówiąc jedna z lepszych scen w tym filmie! A poza tym teraz będzie MJ!!! :D ale nie mogę się zgodzić, że film lepszy niż poprzednie wersje. Już zacznijmy od tego jaki z Gerfielda beznadziejny Peter Parker. Peter był kujonem nie skejtem, był ofermą i miał dość słabo w życiu towarzyskim, nie to co ten. a no i aktor jest za przystojny spójrzmy prawdzie w oczy.
a no i prosze, nie mówcie jak MJ nie będzie teraz pasować. wszyscy od zawsze wiedzieli, że to laska Spiderka, i że zostanie jego żoną i że będzie przy jego śmierci. więc nie udawajcie zaskoczonych ;)

halucynkaa09

Garfield beznadziejnym Parkerem? Sam Stan Lee powiedział, że jest idealnym Peterem z zachowanie jak i z wyglądu. Kujonem to może i był przed ugryzieniem pająka lecz z biegiem czasu zaczął coraz bardziej się wyrabiać. Co do życia towarzyskiego obecnie ma/miał jedną dziewczynę [w filmie oczywiście] i z tego powodu casanową go nazwać nie można. Skejt doprawdy? Przecież w 2 części jedyny motyw z deskami to te na jego ścianie w pokoju do tego przyśrubowane na stałe. W pierwszej wyglądało to bardziej na jakieś hobby dla zabicia czasu, wymówkę żeby wyjść z domu albo się przemieścić. Gdyby zrobiono z niego dzieciaka wracającego zaraz po szkole do wujków, nie wychodzącego z domu to by wyszedł bardziej emo niż w poprzedniej trylogii. No i ostatecznie widać wpływ Ultimate na Webba. Jeszcze ostatecznie co do MJ [osobiście mnie irytuje ale to moje zdanie] najwyżej lekko ją wprowadzą w kolejnej części bo 1) Fani dostali by napadu złości, że Gwen została potraktowana nie jak pierwsza prawdziwa miłość Parkera a jak koleżanka z sąsiedztwa 2) Goblin nadal żyje a Peter raczej nie zaryzykuje kolejnej dziewczyny 3) dziwnie by wyglądał odwet za Gwen u boku MJ która nawet jej nie poznała 4) Webb ma wątpliwości czy nie zniszczy to relacji Peter#Gwen. Swoją drogą jeśli uważasz że MJ to ta jedyna "laska" SM to polecam związany z nim numer "What if" czy też prawdopodobnie piękny spojler kolejnej części TASM "The Green Goblin's Last Stand" oraz numer poprzedzający + jeszcze "House of M Spider-Man" ewentualnie cała seria Ultimate razem z v2 i Comics choć to może się przykro skończyć.

_WILIAM_

nie mam zbytnio czasu na odpisanie, dlatego chce tylko powiedziec, że wiem, że Gwen była (bo zawsze mnie dosc wkurzala), ale MJ jest glowna dziewczyna Petera, jego żoną, itp. (+ rozumiem dlaczego MJ moze cie irytowac..). A no i faktycznie lepiej pokazali charakter Spider mana, z tymi żartami i ogólnie poczuciem humoru, to bylo na prawde super, co nie zmienia faktu ze AG jest slabym aktorem i dostal role za niebrzydka twarz- no ale taki jest biznes, tego nie zmienimy i tak jest z prawie kazdym filmem :)

ocenił(a) film na 7
_WILIAM_

Akurat twoje argumenty dla MJ jako nie jedynej laski są 100% bezwartościowe.
Dlaczego? żaden z podanych przykładów nie jest kanonicznym elementem uniwersum, przez co fabularnie są bez znaczenia.

MJ specjalnie usunięto z tej części, żeby skupić się na Gwen, w następnej na pewno się pojawi i istnieje duża szansa, że to bedzie spora rola z wątkiem romantycznym.
Szczególnie biorąc pod uwagę, że TASM3 ma miejsce minimum pół roku po TASM2 (a pewnie sporo więcej), więc też bez przesady z żałobą. Nie można przesadzać w drugą stronę, choć nie obraziłbym się na coś w konwencji Blue.

ocenił(a) film na 8
Chudy10

CZYTAJCIE W TYTUŁACH TEMATÓW TEGO FILMU SAME DUŻE LITERY, A ZNAJDZIECIE