PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Straszna Qpa

ocenił(a) film na 2

Zal takie cos ogladac. Tylko wspolczuc tym co daja 9.

waga55

Dlaczego wstawiłeś/aś trzy takie same tematy ?

waga55

Ja współczuje tym co nie akceptują gustu innych ..........zal mi ich .

ocenił(a) film na 2
wort801

Alez akceptuje..dlatego im wspolczuje :)

Trzy takie same, bo pisałem z tabletu i sie przycielo.

waga55

Czego współczujesz ??ja też mogę ci współczuć twojej oceny po co te złośliwości ???

ocenił(a) film na 2
wort801

słuchaj koleś ciągle sie mnie czepiasz masz jakieś halo..wez oceniaj według swojego gustu i zostaw moj

waga55

Wiec szanuj gust innych a nie im współczujesz ............

waga55

Przecież film nie był aż tak zły żeby dawać mu dwa. Było parę słabszych rozwiązań ale nawet Lucasowi(Gorge Lucas reżyser między innymi Gwiezdnych Wojen) zdarza się wpadka.

ocenił(a) film na 2
Vexes

Film nie był zły w kwestii efektów, ale jesli widzisz po raz kolejny kopie spidermana ten sam schemat, bez jakiejkolwiek tajemniczości dreszczyku to po prostu rzygać się chce. Nie ma znaczenia czy oglądasz pierwsza czy ostatnia czesc wszystkie sa na jedno kopyto.

waga55

Właściwie jeśli tak patrzeć to każdy film który jest adaptacją czegoś zasługuje na 2. Iron Man, 2 bo wszystko to samo, Batman, 2 bo znane. Ale zejdźmy z superbohaterów. Asterix i Obelix film może nie był arcydziełem ale bawił(mowa o pierwszej części) i dostaje 2 bo już to było na kartach komiksu. Nie chcę się nawet wypowiadać na temat adaptacji książek bo tam to już w ogóle powinno się dawać 0! Takie patrzenie nie obraź się jest trochę śmieszne bo w adaptacji o to chodzi żeby przenieść historię ze stron książki czy komiksu rzadziej z gry na wielki ekran. A jeśli chodzi o tego spider mana to jest po trylogii Mrocznego rycerza najbardziej oddalony od pierwowzoru jeśli chodzi o przedstawienie historii nie postaci oczywiście.

ocenił(a) film na 7
waga55

Może nawet powiedziałbym coś, ale jak widzę, że sam dajesz 10/10 dla filmów robionych dla nastolatków, a nastepnie czepiasz się ekranizacji komiksu ^^

ocenił(a) film na 2
Dealric

Owszem daje 10/10 gdy film jest albo żenujacy albo mnie zaciekawił. Nie ma znaczenia gatunek. Oczywiscie lubie SF ale nie lubie popłuczyn w temacie. Czy ktoraś czesc Obcego była kopia pozostałych? Niby to samo a jednak zawsze cos innego..a w tymfilmie wciaz to samo tylko z innymi efektami. Dlatego 2 i niech zrobia cos nowego a nie w kolo macieju.

ocenił(a) film na 7
waga55

Obcy to złe porównanie, bo tak naprawdę każda część stanowiła zupełnie inny film powiązany jedynie światem przedstawionym. Inni reżyserzy, inni scenarzysci, brak oparcia na wcześniejszych tworach (w wypadku TASM komiksów).
Właśnie 2 i od nowa to jest najlepszy sposób na otrzymywanie w kółko tego samego. Zawsze będziesz dostawał taki a taki origin i jakiś początek i tyle. Lepiej poprowadzić dłużej jedną serię, w końcu w uniwersum powstaną 2 filmy w których sam pająk będzie stanowić w najlepszym razie drugoplanową rolę itp.

użytkownik usunięty
waga55

racja, tez im współczuje

ocenił(a) film na 3
waga55

zgadzam się w 100%, ten 'film" jest porażką..