PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114200
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Godziny seansów w moim mieście
dubbing 2D 12:00
dubbing 3D 15:00
napisy 3D 18:00
napisy 2D 21:00

I jak tu nie zmuszają na 3D, skoro seansy w 2D jeden jest w godzinach, w których każdy jest w szkole
lub pracy, a drugi w godzinach wieczornych. Widać wyraźnie, że godziny, w których najwięcej ludzi
chodzi do kina to seanse w 3D. A do tego różnica między 2D, a 3D to 6 zł. Mnie osobiście już to 3D
denerwuje, byłem kilka razy na 3D i wystarczy.
Napisy 3D u mnie na 100% odpadają bo dla mnie napisy w 3D nie mają sensu. Pozostają tylko napisy 2D i ewentualnie jeśli będę musiał dubbing.

ocenił(a) film na 7
michal98_filmweb

U mnie różnica to 3 zł, a zdecydowałam się pójść na 3D (napisy oczywiście) bo wcześniejsza godzina. Rzeczywiście nie jest mi to na rękę bo wolałabym iść na 2D. Moim zdaniem w premierę powinno być więcej seansów popołudniowych.

michal98_filmweb

Ja tam zawsze wybieram 3D napisy. Ale masz rację. Ci co np. mają do kina daleko czasem moga mieć przez to problem z dojazdem.

ocenił(a) film na 9
michal98_filmweb

U mnie w Sosnowcu

Helios:
napisy 3D 18.00
dubbing 3D 15.00
napisy 2D 21.00
dubbing 2D 12.00

Cinema City:
dubbing 2D 11.00
dubbing 3D 14.00
napisy 2D 17.00
napisy 3D 20.00

ocenił(a) film na 7
Shadow_5

I masz lepiej. U mnie w Legnicy tylko Helios... Cinema City ma trochę lepszą porę bo napisy 2D o 17 a w Heliosie o 21:15. Muszę iść niestety na dubbing w 2D, bo 3D niezbyt lubię bo zawsze mnie boli głowa po filmie w 3D.

ocenił(a) film na 9
michal98_filmweb

Ja też nie trawię 3D, ale na Kapitana Amerykę 2 jak miałem wybór dubbing 2D a napisy 3D to poszedłem na 3D bo wolę już 3D niż dubbing.

ocenił(a) film na 10
Shadow_5

Nie wiesz co tracisz. Dam Ci wskazówkę, nie patrz na usta, a wszystko będzie dobrze.

ocenił(a) film na 9
ThePinkFin

Dziękuję, mam Spider-Mana na DVD i próbowałem z dubbingiem i skończyło się po ok. 10 min bo już nie mogłem
Problem z dubbingiem w filmach jest taki że brzmi sztucznie, za bardzo słychać tą studyjność nagrania. Osoba dubbingująca nie potrafi oddać aktualnego momentu w filmie i często brzmi to jakby bohater walczący na polu bitwy przemawiał głosem klienta kawiarenki.

ocenił(a) film na 10
Shadow_5

Zdecydowanie nie wiesz co piszesz

ThePinkFin

Tak ciężko zrozumieć, że komuś może się nie podoba dubbing i woli obejrzeć oryginalną wersję? Ja też uważam, że dubbing często jest słaby, bardzo słaby, lub ch***wy.

ocenił(a) film na 10
Gormic63

Chodzi mi o to że lektor gada gorzej a za napisami ciężko nadgonić

ocenił(a) film na 9
ThePinkFin

Zdecydowanie wiem co piszę i może cię to zaskoczy ale to że ktos ma inne podejście do kwestii dubbingu nie znaczy że nie ma racji. Dla mnie dubbing w filmach aktorskich brzmi sztucznie i choćby nie wiem jak się aktorzy dubbingujący starali to nie będzie to w 100% wiarygodne.

ocenił(a) film na 10
Shadow_5

Tak samo lektor a za napisami...

ocenił(a) film na 9
ThePinkFin

Ale ja nie stwierdzam że ktoś nie ma racji bo lubi dubbing. Sznuję to bo każdy lubi co innego.

ocenił(a) film na 10
Shadow_5

No dobra... nie było tematu (bo to komentarze)

michal98_filmweb

Radom przebija, napisy 2D o 21:15... :D

ocenił(a) film na 10
michal98_filmweb

u mnie wogóle nie ma napisów w 3D

ocenił(a) film na 9
michal98_filmweb

Dokładnie, nie cierpię tego, :( chce sie wybrać do kina, ale mam za mało kasy na 3D, a u mnie w kinie same 3D. To już jest denerwujące, a zmuszają do tego tylko ze wzgl na kase.

ocenił(a) film na 6
michal98_filmweb

byłem dzisiaj w IMAX,dobre efekty 3D,gra aktorska dobra,ale wolę starego Spider Mana i efekty specjalne.Polecam

ocenił(a) film na 7
Mati_1916legia

Cinema City, Zielona Góra.

Niesamowity Spider-Man 2

Dubbing 3D - 14:30
Dubbing 2D - 11:30

Napisy 3D - 20:30
Napisy 2D - 17:30

I znowu wersje z napisami są o niekorzystnych dla mnie porach. Na Kapitana się zmusiłem na seans wieczorny ale tym razem olewam. Nie będę tracić pieniędzy na paliwo żeby pojechać na seans w wersji z napisami. Trudno poczekam na wersję bluray w sieci dostępną.

bila17

w Zgorzelcu w Multikinie seans 2D z napisami TYLKO o 20.30 znając życie pewnie zacząłby się o 21 wliczając reklamy. też jestem osobą dojeżdżającą do kina (mam ok 40 km) i 21 to dla mnie zdecydowanie za późno a niestety nie mam tam żadnej rodziny czy znajomych żeby przenocować. muszę sobie darować a szkoda, tak się cieszyłam jak przeczytałam że będzie 2D z napisami

ocenił(a) film na 7
wolvi24

To jest komedia. Premierę film miał 25.04.2014, 29.04.2014 miałem rezerwację na wersję 2D napisy 17:30. Niestety musiałem zrezygnować z różnych przyczyn i odwlec wyjazd na seans o kilka dni. A tutaj niespodzianka 02.05.2014 chciałem się wybrać na ten sam seans i zonk!! Seans z napisami 2D o 17:30 został zdjęty, zaledwie kilka dni od Polskiej premiery filmu!!!! Został tylko seans 3D na 20:30. W takim razie dziękuję, że dystrybutor tak bardzo troszczy się o klientów. No nic trzeba poczekać na bluray w sieci.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem