Wszyscy dookoła mówią mi że film słaby i nie opłaca się iść do kina, wchodzę na filmweb a tu 7,5?
i komu tu wierzyć ogarniętym znajomym czy ananimowej społeczności w liczbie: 9.348 głosów
hmmmm
Zdecydowanie warto pójść, zwłaszcza jeśli podobała Ci się pierwsza część albo jesteś fanem Pająka.
Może znajomi jednak nie są ogarnięci?:D
A tak na poważnie. Różni ludzie, różne preferencje i anonimowa opinia kolektywu ma zbliżoną wartość do przypadkowego znajomego.
Najlepiej samemu się przekonać.
Jeśli jesteś fanem komiksu albo poprzedniej części to pewnie będziesz szczęśliwy. Ja jednak ostatecznie oceniłem film jako coś co ma konkurować z innymi dziełami niezależnie od gatunku. No i cóż... Zresztą nawet w kategorii adaptacji komiksów daleko mu do takich Watchmen, a przynajmniej wg mnie. Ale nie zrażaj się moją opinią - może dostrzeżesz w nim coś więcej niż efektowność i sympatyczny humor. :)
Moim zdaniem jest cieniutko. Poszedłem z dzieciakami gdyż kiedyś zaczytywaliśmy się z kumplem komiksami o pająku.Spodziewałem się ostrej rozpierduchy a tu niestety nudy.Jeśli mój 12 letni syn ziewa na filmie "akcji" z superbohaterami to coś jest nie halo.Za dużo gadki szmatki a za mało akcji.
Jeśli chcesz obejrzeć najlepszą ekranizację komiksu, to oczywiście, że pójść.
I to najlepiej do IMAXa, bo tam 3D naprawdę widać.
Uwierz znajomym. Ten film zmarnował potencjał jedynki. Fenomenalna Gwen Stacy nie ratuje tego filmu, który... ciężko wysiedzieć. Sympatyczny humor pierwszej części zastąpiły przygnębiające gagi, które trudno znieść podobnie jak przeładowany efektami specjalnymi pojedynek z Elektro. Wiele elementów fabuły nie ma za wiele wspólnego z komiksowym wzorem podobnie jak geneza powstania Elektro. Wymyślana na biegu fabuła jest niespójna i dziurawa i przepełnia czarę goryczy. Zwłaszcza, że ja nie widzę żadnego powodu dla którego ten film nie miałby być fabularnie dokładną adaptacją dwóch bardzo dobrych arc' ów Amazing Spider-Mana o których treść film tylko zaczepia.