Wiem, że prawie każdego mniej lub bardziej oburza absurdalna pozycja tego filmu, ale nie ma sensu robić spamu na forum.
Przytłaczająca większość hejtu jest spowodowana zbyt wysoką pozycją w rankingu, nikt się nie czepia spraw merytorycznych. Większość sceptyków wobec tego filmu nie widzi potrzeby krytykować i wypowiadać się, bo mało ich to obchodzi. "Czemu?" Bo w tym filmie wszystko jest dobre, do niczego nie można się przyczepić. Nie ma w sobie nic kontrowersyjnego, jest to normalna, ciepła historia i tyle. Nie doświadczymy niczego, czego byśmy już nie widzieli, nie powala pod żadnym aspektem, ale trafia w każdy gust. Tak jak Skazani czy Zielona Mila.
Tak, są setki lepszych filmów od nietykalnych, ale wystawianie jedynek nic nie zmieni. Oceńcie ten film na taką ocenę, na jaką uważacie, że zasługuje. Gdyby każdy tak robił w stosunku do wszystkich filmów i nie byłoby tego wszechobecnego trollingu w postaci jedynek(tak, wystawienie oceny "1" to trolling, niezależnie jakiego dotyczy to filmu), to nietykalni nie byliby tak wysoko:)
Nie możecie patrzeć na ranking filmwebu? To popatrzcie na IMDB, tamten jest dużo lepszy. Tam mają zdrowsze podejście do kina:)
Nie ma sensu przejmować się rankingiem i zakładać takich bzdurnych tematów. Jest to niepoważne i powoduje straszny bałagan.
nie rozumiem. są filmy na których człowiek sie meczy ale nie sa slabe i dajesz 6 nawet 7. ale sa filmy tak lekkie przyjemne z prosta historia przy ktorym sie ZNAKOMICIE BAWISZ i dajesz 8/9. ja nie wiedzialem o tym filmie nic gdzies na necie przypadkowo obejrzalem i dalem od razu 9 za wiele fajnych scen (chociazby taniec czarnego i cala otoczka tej imprezy) czy proby swatania ogordnika z gosposia i wiele innych.
a czy aktorstow bylo drewniane sceny montaz dzwiek itd wtedy schodzi na dalszy plan jesli przy danym filmie czlowiek bawil sie a takze wyciagnal wnioski nt zycia.
dla przykladu Hobbit tez sie czlowiek bawil ale nie az tak bo w zyciu nie mam szansy spotkac orka czy smoka wiec ciezko dac takiemu filmowi 8 czy 9 kiedy wiele jest niedociagniec montazowych i komputera.
Nietyklani fajna smieszna komediodramat walczasz kiedy chcesz DVD i swietnie sie bawisz przez 2h. dlatego ludzie oceniaja ja wysoko.
Ludzie oceniają znacznie wyżej wiele innych filmów. Problem polega tylko na tym, że tamte nie trafiają we wszystkie gusta i często są zwalczane przez trolli, które wystawiają masowo jedynki. Nietykalni to film, który trafił w gusta wszystkich ludzi, ale nie ma w nim absolutnie nic nadzwyczajnego.