PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615943}

Nieuchwytni

Tracers
2015
6,1 12 tys. ocen
6,1 10 1 12451
5,3 3 krytyków
Nieuchwytni
powrót do forum filmu Nieuchwytni

Jak dla mnie przyjemnie spędzony czas. Mam wrażenie że większość komentujących to klasa wiekowa 15-22 max. (Bez obrazy). Jak z góry nie wiadomo co się stanie to już film nie ma fabuły. Fabuła nie musi być na miarę filmu za 100 mln baksów. Film przyjemnie się ogląda, gra aktorska moim zdaniem idealnie pasująca do poziomu filmu.. Romans i akcja, parkour.. dla niektórych tylko bieganie i stąd wniosek o braku fabuły? Bardziej nieznajomość tej dyscypliny.. film na styl Yamakasi.. Może dupy nie urwie, ale miło spędzony czas (żałowałem że nie był dłuższy) ;)

algorism

15-22? Skąd ten przedział wiekowy? Według Ciebie ten niewymagający film jest odpowiedni dla starszych, czy młodszych od ludzi o których wspominasz? Absolutnie nie można zakładać, że lekki film, który nie wymaga myślenia spodoba się osobom 22+. Prędzej powiedziałbym, że jest odpowiedni dla 15-, ponieważ nie wymaga ani wiedzy, ani inteligencji, ani też doświadczenia życiowego.

ocenił(a) film na 6
algorism

Yamakasi był dużo lepszy, a ten można obejrzeć, ale rozwija się dopiero w końcowych 30 minutach..

ocenił(a) film na 3
algorism

Ma fabułę, ale kiepsko zbudowaną i beznadziejnie prowadzoną. Klisza za kliszą, wespół z brakiem logiki. Właśnie z góry było wiadomo co się stanie i to jest jedna ze słabości tego filmu.
I co ma ewentualna nieznajomość dyscypliny do pokazanej historii?
Oni równie dobrze mogliby być rolkarzami - to tylko temat w przypadku tego filmu, w żaden sposób nie uzasadniony.
Już wspomniany przez Ciebie Yamakasi miał sensowną fabułę, rozwinięte postaci, a parkour był tam pokazany z sensem i był dobrze dopasowany.

Cholera, nawet Yamakasi 2 było lepsze jakby tak się nad tym zastanowić.

Btw - fabuła za 100 mln baksów? Ciekaw jestem kto pisze tak drogie scenariusze. No i na jakim papierze.
(Tak wiem, że chodzi Ci o droższe produkcyjnie filmy, ale to akurat nie wydana mamona decyduje o jakości scenariusza).

No i tu "gra aktorska moim zdaniem idealnie pasująca do poziomu filmu" to się zgodzę w 100% :)
Również w tym, że w zasadzie ten film jest jakoś tak urwany w połowie. Jak już postacie stają się choć trochę interesujące to film nagle się kończy.

Bardzo się na tym filmie zawiodłem. A szkoda :)