PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1325}

Nieznajomi z pociągu

Strangers on a Train
1951
7,4 12 tys. ocen
7,4 10 1 11696
7,7 24 krytyków
Nieznajomi z pociągu
powrót do forum filmu Nieznajomi z pociągu

bruno

ocenił(a) film na 8

Jesli dziś ktoś wpadłaby na pomysł nakrecęnia remeke tego filmu to idealnym kandydatek do roli
Bruno wydaje się Jack Nicholson

ocenił(a) film na 8
piotr 310

No może kilka lat wcześniej jak był troche młodszy

ocenił(a) film na 7
piotr 310

Też mi to przeszło przez myśl, do tej roli trzeba wielkiej charyzmy... Zbliżoną postać świetnie zagrał jeszcze De Niro w "Cape Fear".

ocenił(a) film na 9
baron666

w Cape Fear ? a nie w filmie Fan z 96' ?

ocenił(a) film na 7
pawel059

w obu brawurowo zagrał psychola ;)

ocenił(a) film na 9
baron666

jednak to jak działa i czym się kieruje to wydaje mi się, że bardziej postać jest podobna z filmu Fan

ocenił(a) film na 7
piotr 310

Tylko Joaquin Phoenix. :)

ocenił(a) film na 8
piotr 310

Też w czasie seansu miałem skojarzenia z nicholsonem, również w kontekście ewentualnego remake'u, ale musiałby być sporo młodszy. W ogóle to kolejny z licznych małych dowodów na to, że publika lubi to co zna. Chodzi mi o pewne mniej lub bardziej określone podobieństwa między dawnymi a nastepującymi po nich aktorami, które być może mogą leżeć u podstaw popularności tych drugich.

piotr 310

A według mnie idealnie by pasował Christoph Waltz. ;)
Zwykle nie przepadam za remakami, ale ten bym z chęcią zobaczył.

użytkownik usunięty
piotr 310

Z całym szacunkiem i bez cienia złośliwości: przerabianie Hitchcocka to jak remiksowanie Vivaldego w stylu hard house.

ocenił(a) film na 7
piotr 310

Wykrakałeś :) David Fincher ma zamiar stworzyć remake, do współpracy zaprosił (o zgrozo) Bena Afflecka.

ocenił(a) film na 8
GBD

Momentami ten Bruno przypominał mi bardzo Billa Murray-a.Oj przydałby się porządny remake tego filmu.