http://www.youtube.com/watch?v=HT9LKd5zpkI
Dzięki ,bardzo fajny i ciekawy materiał filmowy ale trochę stroniczy moim zdaniem .Pokazujacy całkowitą przewagę Arniego nad Sylwkiem ,
a tak nie było .Moim zdaniem w dziedzinie kino akcji raczej Sylwek wygrał .
Arni miał przewagę zdecydowaną, większa charyzma, przyciąganie oraz wpływy w tym biznesie;)
Ale nie sądzę żeby Terminator był popularniejszą postacią od Johna Rambo ? Rambo w latach 80 był mega popularną postacią ,Ameryka go kochała .Wiele innych filmów akcji się na nim wzorowało np Zaginiony w akcji ,Czerwony Skorpion ,Komando itp Wiekszę wpływy w tym biznesie ? Nie sądzę Rambo 2 z 1985 roku wiencej ,zdecydowanie wiencej zarobił niż Komadno ,tak samo Cobra w 1986 ,wiencej niż Jak to się robi w Chicago ,Tango i Cash też wygrywa z Czerwoną Gorączką ,Tak samo ,,Na Krawedzi ,, z Bohater ostatniej akcji ,, w 1993 roku .Ale Arni też miał oczywiścię mega kasowe filmy jak Terminator 1-2 ,Predator czy Pamieć Absolutna .W sumie to oni byli na bardzo podobnym poziomie .
Terminator bije Rambo pod każdym względem, sama tylko 2 częśc na świecie do dzisiaj zarobiła więcej niż wszystkie części Rambo razem wzięte poszukaj sobie danych tych filmów, ile zarabiały;)
No w sumie tak ,Terminator 2 był najbardziej kasowym filmem akcji Arnolda .Ale mimo wszystko wydaje mi się że Rambo był popularniejszy ,w samych latach 80 powstały 3 cześci a Terminatora tylko jedna .Po za tym w każdych miejscach gdzie były ośrodki rekrutujące młodych chłopaków do wojska wisiały plakaty Rambo .No i też seria Rocky moim zdaniem jest lepsza i bardziej znana od Connana .
We wszystkich rankingach czy to w czasopismach czy też stronach internetowych, gdy wymienia się trio legend kina akcji to zawsze Arnold widnieje na pierwszym miejscu więc nie jest to tylko i wyłącznie moje "gadanie"
No nie we wszystkich bo widziałem dużo rankingów w różnych czasopismach i tam było różnie ,raz był Sylwek ,raz Arni .Może nawet nie wiesz ale Stallone dostał nawet w latach 90 jakość nagrodę za najlepszego aktora kina akcji .Skomentował to tak : Bardzo się cieszę ż tego wyróznienia ,tym bardziej że konkurencja duża .A tutaj ranking internetowy herosów gdzie Sylwek wygrywa : http://blogs.whatsontv.co.uk/movietalk/2010/08/06/greatest-action-heroes-the-top -10/
Dużo bardziej wiarygodny ranking, gdyż przeprowadzany przez ludzi związanych z tym biznesem
http://www.youtube.com/watch?v=wVfS7kXp-jQ
No fajny ranking ale też nie do końca wiarygodny ! Brakuje 3 wielkich nazwisk : Norrisa ,Eastwooda i Bronsona .! Co do wielkośći Arniego i Sylwka to już nie chcę kucić ,obydwu bardzo lubie i szanuje ,bo dzięki nim zainteresowałem się filmami akcji oraz trochę kulturystyką .W sumie byli najwiekszymi gwiazdami kina akcji lat 80 i zostawili wspaniałe dziedzictwo w kinie akcji .
Na przykład:
Urodziłem się w roku 1990, praktycznie wszyscy moi rówieśnicy których znam, na dźwięk nazwiska Schwarzenegger czy Willis kiwają głowami ,że to legendy, Bronson? kto to Kur*** jest?
Niestety ale tak bywa Kasiu
Wolni strzelcy może i nie wiedzą kim on jest. Ale Ci, co mają jakąś tam wiedzę o kinie, wiedzą kim był Charles Bronson. Już nie róbmy z ludzi takich nieinteligentów.
Szczerze? Kino Akcji to dla mnie wszystko, ale o Bronsonie nie słyszałem nigdy. Dopiero jak wpisałem jego imię poznałem po twarzy ,że o tego typa wam chodzi.
W porównani z Lundgrenem czy innymi dla mnie on po prostu nie istnieje, nie ma tego magnetuzmu
Chyba wszyscy rówieśnicy na poziomie Damianho 15 ,bez urazy kolego .Bo ci co się interesują kinem akcji tak na poważnie ,nie są fanami tylko w niedziele w klapkach to chyba znają Bronka tak dobrze jak własną kieszeń .Zresztą aktorów kina akcji było znacznie wiencej ,bo był jeszcze Hauer ,Russel ,Swayze ,Speakman .A Bronson grał w wielu fajnych akcyjniakach lat 80 ,Prawo Murphego to mój ulubiony z nim ,wrecz ukochany !!! : http://www.youtube.com/watch?v=OZQtTbjqkMI
W sumie ja Lubie bardziej Arnolda, ale Sylwester moim zdaniem minimalnie zrobił więcej dla kina akcji.
"Terminator bije Rambo pod każdym względem"
Może byś wymienił te "każde względy", bo to nic nie mówi.
"sama tylko 2 częśc na świecie do dzisiaj zarobiła więcej"
Ile konkretnie zarobiła?
Czyli nie wiesz ile zarobiła, a mówisz że więcej niż cała seria Rambo. Chciałem dowodu. :)
Ps: Każdym względem, nie oglądał Pan Terminatora? Powinien sobie Pan sam odpowiedziec na to pytanie;)
To nie jest argument. Tak oglądałem i bardzo lubię te filmy, znaczy tylko dwie pierwsze części.
Terminator owszem jest jakgdy wybytniejszym filmem od Rambo ale mi chodziło że Sylwek miał jakgdyby lepsze i bardziej typowe filmy sensacyjne -akcji do tego gatunku .Rambo 1-3 ,Cobra ,Tango i Cash ,Na Krawedzi ,Człowiek -Demolka ,Zabójcy,Nocny Jastrząb, oraz seria ,,Niezniszczalni ,, gdzie zaprosił wszystkich najlepszych twardzierli kina akcji .
Bardzo fajny film.Dużo można się dowiedzieć.A tak przy okazji pod koniec jak jest mowa o Planet Hollywood to widać Van Damma przybijającego piątki fanom.