PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73944
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

Gdzieś słyszałem, że ma być to trylogia, dlatego powinni pościągać jak najwięcej gwiazd filmów akcji i skleić naprawdę dobry scenariusz, humor powinien być zachowany, ale i powinno być bardziej dramatyczniej, np. śmierć któregoś z głównych bohaterów. Zaczyna się od spotkania Barneya z Churchem, rozmowa dotyczy oczywiście kolejnej akcji, jednak dochodzi do nieporozumienia i Church rezygnuje z usług niezniszczalnych i wynajmuje inną ekipę najemników, równiez zlożoną z gwiazd :( Mel Gibson, Liam Neeson, Matt Damon, Mark Wahlberg, Nicolas Cage, Jean Reno, Sigurdney Weaver). W tej ekipie dowodzą oczywiście Bruce Willis i Arnold Schwarzenegger. Akcja dotyczy obalenia dyktatury na Kubie i zdobycia planów budowy bazy wojskowej. Niestety akcja się nie udaje, połowa składu ginie lub jest ciężko ranna ,trafiają w niewole. Okazuje się ,że władza na Kubie utrzymuje kontakty z rosyjską mafią która ma wejścia również w rządzie Rosyjskim. Rosji chodzi o wybudowanie jak najblizej USA bazy wojskowej z bombami atomowymi. Bad team na Kubie: Steven Seagal(dyktator), Danny Trejo, Dwayne Johnson. Pierwszy team zostaje przetransportowany do Rosji. Bad team w Rosji:Sean Connery(dowodzi) Clint Eastwood, Vin Diesel, Tim Roth,Tom Sizemore,Vinnie Jones. Barney dowiaduje się o nieudanej akcji i postanawia odbic znajomych. Zwołuje swoja ekipę(Sylvester Stallone,Jason Statham, Dolph Lundgren,Terry Crews,Jet Li ,Nan Yu). Barney wiedząc ,że jest to najtrudniejsza misja jaka mieli do tej pory wiec prosi o pomoc kolejnych bohaterów, znajomych z przeszłości (Wesley Snipes, Mickey Rourke, Jackie Chan,Harrison Ford, Chuck Norris, Kurt Russel). Akcja zaczyna się najpierw w Rosji, uwolnienie zakładników i unicestwienie filarów mafii, później akcja toczy się na Kubie, unicestwienie dyktatora i jego kompanów. Na koniec jak i CIA i Rosja wyciszają cała sprawę by nie wywołać wojny. Nasi bohaterowie również nie rozpowiadają o akcji. Po stronie niezniszczalnych na pewno powinny być starty. Dla mnie byłoby cudownie jakby taki scenariusz się sprawdził, oczywiście jest to tylko moja wizja i trzeba jeszcze uzupełnić w nim luki. A wy jaką chcecie trzecią cześć? Także ogólnie przedstawiłem swoja wizje. Pozdrawiam;)

użytkownik usunięty
brymek

A dasz im forse na sprowadzenie tylu aktorów ?

Tak jak napisałem jest to tylko moja wizja, mój scenariusz. Wiadomo że się nie sprawdzi, ale pomarzyć można, Ty nie musisz.

użytkownik usunięty
brymek

Ja marze, ale nie o tylu. Jestem realista. Zreszta jak napakuja za duzo towaru to wyjdzie kicz

brymek

wymysl scenariusz mozliwy do zrealizowania,połowa z tych aktorów wymienionych napewno nie wystapi min seagal takze nie widze sensu....

użytkownik usunięty
brymek

co za dużo to nie zdrowo ;)

ocenił(a) film na 4
brymek

Pisałem kiedyś o swoich wizjach Ex3. Jedna była sci-fi z przymrużeniem oka ;p, a druga bardziej na serio z uwzględnieniem walki Schwarzenegger vs Stallone na końcu. Nie chce mi się grzebać po tematach ani też pisać tego od nowa, ale starcie tych dwóch gigantów mogłoby dać dużo więcej frajdy niż gigantów: Stallone vs Van Damme.
Także z chęcią bym zobaczył więcej dramatyzmu i jakąś głębszą fabułę niż "zabili nam człowieka... to my wykosimy ze 300 chłopa". Ale byłby szok dla publiczności, gdyby Ex3 miało fabułę :D

brymek

Opis: Barney Ross (Sylwester Stallone) rozbija grupę "Niezniszczalni" i popada w alkoholizm. Zdesperowany i pijany,na zapleczu baru obrania kobietę. Mężczyzna,który to widział to generał Angielskiej amii. Bierze Barney'a do swojej siedziby. Jego córkę porwano i zawieziono do Polski (zawsze można pomażyć :D). Prosi Ross'a o pomoc. Barney powołuje z powrotem ekipę do działania i wyruszają do Polski, aby stawić czoła Jack'owi Nolanskiemu (Steven Segal), Thurmanowi Flynn(Danny Trejo) i Japońskiemu emigrantowi Masumto Mashii (Donnie Yen).
Jak wygląda ich walka końcowa:
Stallone vs Segal
Statham vs Trejo
Li vs Yen
Podoba się?

Rex123PL

Podoba się pod warunkiem, że Seagal wygrłaby ze Stallonem ;))

anonim7

A potem by go Statham i Li uratowali... dobre! :D