podejrzewam że w najmniej spodziewanym momencie , strzelam że w ciągu 2 tygodni będzie
To co się dzieje obecnie w kinie akcji ,te zawirowania dotyczące kategori PG -13 u Niezniszczalnych 2&3 ,Nowy Robocop też PG -13 ,inne filmy akcji w PG -13 ,Lutz dodany do Exp3 itp to tylko potwierdzają jedno : Podnoszą prestiż ,,Olimpu w ogniu ,, !!! Powstanie takiego filmu po 2000 roku wydawało się wrecz nieprawdopodbne !!! Można żazucić Olimpowi przesadny patriotyzm,bohaterstwo Amerykanów ,czy to że niedorównuje ,,Die Hard ,, ale z pewnością nie możną mu zażucić tego że nie jest krwawą jatką w starym dobrym stylu .Takie sceny jak ta dziś chyba już nie bedziemy oglądać ,nawet w Exp3 : http://www.youtube.com/watch?v=nxAmI_uf0iw
Robią tak bo filmy z kategorią "R" nie przynoszą oczekiwanych dochodów:/ co mnie Wku****
No tak ale ,,EXp,1,2 były sukcesami kasowymi ,nawet w R -kę wiec dziwi mnie taka zmiana decyzji .Czyżby się przestraszyli słabych wyników finasowych takich filmów jak ,,Likwidator ,, ,,Kula w łeb ,, ,,Parker ,, ? Słabego otwarcia ,,Escape Plan ,, w Ameryce ? Co jest grane ? O co tu chodzi ? .A może przemówiła do nich ludzka chciwość ....
Dodaj tez SABOTAGE ktory poniosl totalna klape a w ktorym gra tez ARNOLD. SABOTAGE ma kategorie R jest krwawo, jest brutalnie, sa cycki ale scenariusz chwilami durny na maxa... Sama kategoria R nie sprawila ze ten film polegl ale wlasnie scenariusz i kilka naprawde drewnianych aktorow grajacych malo realistycznie. Co do nieszczesnej typowo komercyjnej KATEGORII PG-13 to 'TERMINATOR 5' ktory od miesiaca powstaje w NOWYM ORLEANIE ma takowa dostac. A ja naprawde wierzylem ze podobnie jak w TERMINATORZE2,3 bedzie kategoria R. Sam widzisz... Liczy sie tylko i wylacznie zysk i fakt by jak najwiecej nastolatkow w wieku od 13 lat w gore szlo do kin i nabijalo kase tworca tych filmow.
Ok ,dzienki Kolego za wyjaśnienie .Nie wiedziałem nawet że ,,Sabotage ,, poniosło totalną klapę ,dzięki za to info .Czyli w sumie wszystko jest jasne ,dawają kategorię PG -13 żeby kasę nabić ,bo starsi ludzie już do kina nie chodzą na rasowe akcyjniaki ,napewno już rzadziej niż młodzierz .W sumie też kiedyś pytałem się jednego mojego znajomego ,dlaczego dziś tak rzadko powstają dobre filmy akcji niż w latach 80 ? A on mi mówił że przez to że wyrosło już starsze pokolenie ludzi wychowanych w Erze VHS ,którzy oglądali starę akcyjniaki Arnolda czy Stallone lub innych herosów z tamtego okresu .Ci ludzie już nie chodzą do kina na meskie kino ,napewno już żadziej ,bardziej oglądają na DVD/Blu-ray .
COS W TYM JEST CO CI MOWIL ZNAJOMY... Na szczescie co roku powstaje wiele filmow w stylu kina lat 80tych ktore nie sa wysokobudzetowe czyli nie sa przesadzone CGI. Era VHS odeszla do lamusa i sam widzisz mamy teraz czasy INTERNETU, SMARTFONOW, KOMOREK i setki filmow rocznie w ktorych efekty komputerowe sa wazniejsze od dobrego scenariusza. Nie jest to fajne ale ten chlam wygladajacy jak gry komputerowe nie film jest niestety bardzo popularny i zarabia w kinach mnostwo siana. Sam sobie odpowiedz czy AVATAR, AVENGERS, GODZILLA, THOR1 I 2, AMAZING SPIDER-MAN, MAN OF STEEL, KAPITAN AMERYKA, X-MEN itd. nie wygladaja w duzej mierze przez nasranie CGI jak gdy komputerowe...
Gdyby Godzilla nie miala CGI to wyglądałaby jak te japońskie, kałowe wersje. A poza tym o co wam biega z tymi Avengersami. Toż to ekranizacja komiksu do jasnej...a nie film akcji, który mozna by o to oskarżać.
Te filmy wygladaja jak gry a to ni jest juz dobre. Film to film. I TAK TEGO NIE KAPUJESZ...
A jak mają wyglądać ekranizacje komiksów? Nie musisz odpowiadać, bo i tak nie zakapuje.
Po pierwsze Martin Brody przewraca się w grobie, a po drugie to fragment ,,making of'' z Batman vs Superman.
A ja głupi obniżyłem ocenę Szczęk 2, bo za dużo absurdu w nich było, ale po tym co zobaczyłem chyba podniosę do 9.
Man of Steel ma niesamowicie dużo niesamowicie zrobionych efektów specjalnych .Ten film przeniósł nas na zupełni inny poziom kina !!!
http://film.org.pl/a/artykul/efekty-specjalne-w-wilku-z-wall-street-48724/
W Wilku z Wall Street są zajebiste efekty. Wiele z nich podczas seansu są niezauważalne.
Inne filmy też miały trailer dostosowany Do PG 13 i szybko się pojawił ,stosunkowo predzej niż do Exp3
Trailer Exp2 też był w PG -13 ,to było widać gołym okiem .Nie było pokazanych żadnych krwawych scen w przeciwieństwie do trailera z Exp1 ,gdzie było pokazana np scena jak Statham śieka nożem tych żołnierzy na wyspie co nalecieli na Sylwka i Sandre .
Nie wiem ? Ale wydaje mi się że powinien wyjść ,zawsze wychodziły długie oficjalne trailery
Kiedyś lubiłem Batmana ,szczególnie kreskówki z początku lat 90 ,nadawane przez TVP2 w każdy piątek o 15 .00 .A walka fajna .
Kreskówka bardziej brutalna od większości zekranizowanych postaci Marvela i DC Comics.W drugiej części walczy Superman i Batman a głos Batmanowi podkładał sam Robocop :)
http://youtu.be/NKL77bzytkY
Ostatnio dużo dobrych filmów mi poleciłeś to i ja muszę ci się czymś zrewanżować : Jak lubisz krwawe ,widowiskowe i realistyczne walki to polecam ci mało znany film ,,Krwawy Ring ,, No w Erze VHS to on aż tak mało znany to nie był ,wręcz przeciwnie ,film dość popularny i pożądany jeśli chodzi o B -klasowe Mordobitki .A tutaj zwiastun : http://www.youtube.com/watch?v=9WjGF8ANaIU
Dzięki,zobaczę.Ja sobie zassałem najnowszy film MMA,nie wiem jaki będzie ale występują gwiazdy UFC,w tym Polak Krzysztof Soszyński http://youtu.be/AOfD0rYAVKo