Oto moja najlepsza/ulubiona 5 :
1 Sean Connery
2 Clint Eastwood
3 Mel Gibson
4 Tom Cruise
5 Wesley Snipes
A teraz wy podawajcie swoje typy !
Dobra lista .Cage to jeden z niewielu prawdziwych aktorów kina gdzie mocno wpisał się w trend Classic Action Heroes dzięki jego 3 świetnym akcyjniakom w latach 90 .
Dokładnie, Cage zrobił swoje dla kina akcji. A co do listy to chiałeś aktorów grających "action heroes". Z klasycznych twardzieli to wygląda dla mnie tak: Sly, Arni, Willis (choć to też bardziej aktor), JCVD, Snipes, Seagal, Li.
Tak ,chciałem właśnie takich typowych ,prawdziwych aktorów którzy grali ,,action heroes ,, Pacino i Deniro też w sumie mogą być bo grali też w akcyjniakach .(Gorączka ,Ronin) .U mnie z klasycznych twardzieli to tak wygląda :
Sylwek
Arni
Bruno
Chuck
Steven
Jean -Claude .
Jasne że De Niro i Pacino pasują. Ja zapomniałem jeszcze dodać Ford'a. On też zagrał w kilku świetbych filmach akcji.
1.Jean Claude Van Damme
2.Sylvester Stallone
3.Arnold Schwarzenegger
4.Chuck Norris
5.Dolph Lundgren
1.steven seagal
2.Jean Claude Van Damme
3.Arnold Schwarzenegger
4.Sylvester Stallone
5.hmm niewiem kto dalej
Kurde ale masz problem ? 5 może być Wills ,Norris albo Lundgren .Proponował bym ci też dać jakiegość prawdziwego aktora kina typu Cage lub Travolta bo oni też zagrali kilka klasycznych twardzieli .Oczywiścię jeśli ich znasz .....
Ale właśnie specjalnie temat założyłem żeby podawać tych innych ,prawdziwych aktorów co grali w sensacyjniakach .Zresztą Arni i Sylwek nie grali tylko w akcyjniakach ,bo przecież mieli na końcie także inne gatunki ,Arni -Komedie ,Sylwek -Dramaty ,Komedie .Ale Ok .Niech ci bedzie już .
1. Arnold Schwarzenegger
2. Sylvester Stallone
3. Jet Li
4. Wesley Snipes
5. Clint Eastwood