PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73846
5,1 36 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

Jakie waszym zdaniem filmy oglądaliście najczęściej w erze kaset video ? Jakie były najbardziej ulubione ? Możecie podawać różne gatunki : Akcja ,Komedia ,S-F ,Horror ,Thiller itp

Oto mój top 10 Movies Tamtych Czasów :
1 Komando (1985)
2 Rambo 2( 1985)
3 Akademia Policyjna (1984)
4 Rodzina Flodderów (1986)
5 Robocop (1987)
6 Powrót Batmana (1992)
7 W krzywym zwierciadle :Wakacje (1983)
8 Pogromcy duchów (1984)
9 Krwawy sport (1988)
10 Wygrać ze śmiercią (1990)

Potem dałbym jak by miała być 15 to tak:
11 Moja macocha jest kosmitką (1988)
12 Nagi instynkt (1992)
13 Terminator (1984)
14 Samotny Wilk McQuade (1983)
15 Cobra (1986)
Oczywiście oglądałem jeszcze wiele innych kultowych klasycznych filmów z tamtej epoki ,nie sposób wszystkich wymienić ale te najbardziej mi utkwiły w pamięci . A jakie wy lubicie z tamtego okresu ?

ocenił(a) film na 6
bradock

A to moja piętnastka:
1.Pamięć absolutna (1990)
2.Nic nie widziałem, nic nie słyszałem (1989)
3.Wykonać wyrok (1990)
4.Szukając sprawiedliwości (1991)
5.Żywot Briana (1979)
.6.Huragan ognia (1992)
7.Kickboxer (1989)
8.Predator (1987)
9.Szklana pułapka 2 (1990)
10.Zimny jak głaz (1991)
11.Sami swoi (1967)
12.Liberator (1992)
13.Złote dziecko (1986)
14.Tango i Cash (1989)
.15.Niezawodna obrona (1991)
No właśnie nie sposób wszystkich wymienić.

ocenił(a) film na 6
greggmm

Z tych wszystkich to tylko nie widziałem Żywot Briana i Złote dziecko .Nic nie widziałem ,nic nie szłyszałem ,Zimny jak głaz czy Niezawodna obrona były świetne ,zresztą jak każdy z tej list .Szkoda że dziś je żadko powtarzają w TV .Dzięki za listę

ocenił(a) film na 6
bradock

Widzę ze małe zainteresowanie tematem.Widać niewiele osób pamięta złote czasy hitów VHS.
Dorzucę do listy jeszcze kilka przebojów:
1.Mroczny anioł (film 1990)
2.Oni żyją (1988)
3.Następne 48 godzin (1990)
4.Pluton (1986)
5.Coś (1982)
6.Zabójca (1991)
7.Czerwony skorpion (1989)

ocenił(a) film na 6
greggmm

Ok .Oni żyją to był fajny i ciekawy film ! Kośmići i obcy wsród zwykłych ludzi ,tylko za pomocą czarnych okularów szło ich rozpoznać .A Zabójca z 1991 roku to chodził ci o film z Norrisem ?

ocenił(a) film na 6
bradock

Nie inaczej.

ocenił(a) film na 6
greggmm

A oprócz Zabójczy to jakie twoim zdaniem najbardziej były popularne filmy z Chuckiem w tamtym okresie ? Chyba napewno Trylogia Zaginiony w akcji ,Samotny Wilk McQuade ,Kod Milczenia .,Ośmiokąt itp Kojarzysz coś jeszcze ?

ocenił(a) film na 6
bradock

Samotny Wilk McQuade dla mnie był najpopularniejszy w tamtym czasie.Nie mniej popularne były trylogia Zaginiony w akcji,Kod Milczenia,nieco starszy Mściciel z Hongkongu,no i .Zabójca.Podobał mi się również Słoneczny wojownik komedia przygodowa w której Chuckowi partnerował znakomity Louis Gossett Jr.Oddział Delta dwie części także obowiązkowe pozycje z Norrisem w erze VHS.Wypożyczyłem też trzecią część Delty już bez Chucka nie był to tak dobry film jak te z Chuckiem,ale dało się obejrzeć.

ocenił(a) film na 6
greggmm

.A mam jeszcze takie pytanie ? Mściciela z Honkongu to w tamtych latach ogladałeś na legalnej kasecie z wypożyczalni czy na pirackiej wersji z niemieckim dubinkiem itp ? Ja ten film w tamtych czasach bardzo szukałem w wypożyczalniach i nigdzie go nie mieli ,za to tych starszych filmów to zawsze mieli Jednoosobowy odział czy Ośmiokąt ,Zabijaka ,Zabijaka .Dopiero jak Polsat puścił Mściciela to obejrzyłem go .

ocenił(a) film na 6
bradock

Pamiętam że była to normalna wersja pod tytułem Zemsta z Lucjanem Szołajskim jako lektorem.

ocenił(a) film na 6
greggmm

Ok ,dzięki .Fajnie z kimś popisać co zna się na filmach i tamtych czasach .Wiele filmów trafiło do Polski z zagranicy z opóżnieniem .Np Komando ,Predator ,Szklana Pułapka 2 ,Trylogia Zaginiony w akcji trafiła do Polski dopiero w 1994 roku .Gdy tymczasem te filmy w wersji pirackiej ,najcześciej z niemieckiej dubbingiem lub innym a z polskim tłumaczeniem funkcjonowały na naszym rynku wiele lat wcześniej .Jakie to były dziwne ale jednocześnie fajne czasy .

ocenił(a) film na 6
bradock

Zgadza się.Sporo dobrych filmów w tamtym czasie oglądałem na satelitarnych stacjach angielskojęzycznych TV 1000 i FiLMNET.

ocenił(a) film na 6
bradock

Norris maił ciężką przeprawę pod koniec filmu z tym wielkim Chińczykiem.

ocenił(a) film na 4
greggmm

Z tym, co miał buta na koturnie?

ocenił(a) film na 6
karoman4

Nie Kasiu...z tym Chińczykiem.
http://www.youtube.com/watch?v=XxuFz2o4lhc&feature=related

ocenił(a) film na 4
greggmm

A rzeczywiście, zapomniałam o tym człowieku.
A mi się pomyliło z tym z ,,Oko za oko''.

ocenił(a) film na 6
greggmm

No właśnie jak oceniasz ten film jako kino akcji ? Ja pamiętam jak obejrzałem ten film pierwszy raz na Polsacie to wręcz oszalałem na punkcie tego filmu .Podobało mi się w tym filmie że Chuck grał prawdziwego twardziela rodem z lat 80 , podobało mi się ze jak Chuck miał się z kimś bić to było pokażane jak zaciskał pieść i potem walił bandziorów ,albo jak ściskał rece przeciwnikom ,żuczał ćiete riposty ,czy właśnie ten wielki Chińczyk który robił wielkie wrażenie .Najzabawniejsze było to w tym filmie że cała mafia honkongu ,która miała powiążania wszedzie ,nawet z policją ,prywatnym dedktywem nie mogła dać radę jednemu człowiekowi czyli Norrisowi .Ten film jest też trochę inny niż niektórie filmy akcji czy nawet Chucka bo ginie wielu tam dobrych bohaterów :Szef kasyna i jego ojciec ,Dziewczyna Chucka ,Przyjaciel z wojska ,Chucka itp Jednak kiedy po kilku latach obejrzałem ten film na TVN to już aż takiego wrażenia nie robił jak pierwszy raż .A jak tobie się podobał ten film ?

ocenił(a) film na 6
bradock

Film bardzo mi się spodobał.Chuck jako samotny bezkompromisowy mściciel,który nie lęka się nikogo i niczego zrobił na mnie duże wrażenie.Dodam że wypożyczyłem ten film trzy razy,a to chyba mówi wszystko.Do dziś mam do tego filmu sentyment.

ocenił(a) film na 6
greggmm

Bez wątpiena jeden z najlepszych filmów z Chuckiem ! W sumie od tego filmu czyli od 1982 roku do właśnie Zabójcy z 1991 Chuck krecił swoje najlepsze filmy .Potem tylko był jeszcze dobry Top -Dog .Można powiedzieć śmiało ze Chuck miał bardzo udaną karierę w kinie sensacyjnym

ocenił(a) film na 6
greggmm

A mam jeszcze takie pytanie dotyczące Chucka ? Poznałeś Chucka i jego filmy w wypożyczalniach przed emisją na Polsacie serialu Strażnik Teksasu ? .Bo ja dopiero dowiedziałem się o tym aktorze jak wchodził do Polski i do Polsatu Strażnik ,chyba tak 1994 lub 1995 rok .Przetem wogóle tego aktora nie znałem ani go nie kojarzyłem .Seagala poznałem w 1994 roku dzieki TVP1 i filmu Wygrać ze śmiercią ,A Van Damma też w 1994 ,kuzyn przyniósl film na video od kolegi ,,Krwawy Sport i Nieuchwytny Cel .Lundgrena ,wiadomo w Rocky 4 ,też na TVP1 .Natomiast Chuckiem zaczełem się interesować od pierwszego odcinka tego słynego serialu ,Pamietam jak zobaczlem pierwszą akcje w wykonaniu Chucka to był pod dużym wrażeniem jego umiejetnośi .Póżniej zaczełem czytać o nim artykuły i materiały ,odwiedzać wypożyczalnie kaset video itp Brało się Samotnego Wilka ,Zaginionego w akcji ,Kod Milczenia ,Odział Delta itp A jak u ciebie to wygladało ?

ocenił(a) film na 6
greggmm

Najlepsze było jak Chuck chciał mu zrobić spłóczkę ,głowa w kibel

greggmm

Choć to nie mój najulubeńszy film to nigdy nie zapomne Rockyego ponieważ to był pierwszy vhs na osiedlu i to po niemiecku...ogladalismy go ze 156 razy i kazdy znał po niemiecku na pamięć ;-)

ocenił(a) film na 9
bradock

Najpopularniejszy u mnie w domu był John Rambo wraz z Terminatorem. Też często był puszczany Ścigany z Harrisonem Fordem!

ocenił(a) film na 6
AdamBayern01

Ścigany to jest świetny film Adamie .Jeśli nie ogladałeś to obejrzyj koniecznie !

ocenił(a) film na 9
bradock

Ulubiony film mojego starego ;) Oglądaem zawsze urywkami, niedługo zobacze go całego :)

ocenił(a) film na 9
bradock

Zapomniał bym jeszcze o Gliniarzu z Beverly Hills z Eddim Murphy!

ocenił(a) film na 6
AdamBayern01

No też świetny film ale dwójka lepsza

ocenił(a) film na 9
bradock

Obejrzałem I i III. Skoro II lepsza, to zobaczę na pewno :)

ocenił(a) film na 4
bradock

To ja się przyłączę do Was i dopiszę tak:
1. Zaginiony w akcji 1-3
2. Rambo 1-3
3. Robocop
4. Terminator
5. Commando
6. Zabijaka Zabijaka

ocenił(a) film na 6
karoman4

Zaginiony w akcji ,Komando ,Rambo ,Terminator ,Robocop to były standardowe hity ERY VHS !!! A co myslisz Kasiu o drugiej cześći Zaginionego w Akcji ? Dobra czy jednak słabsza od 1 i 3 ?

ocenił(a) film na 4
bradock

Mi się podobała 1 część, ale druga była o oczko lepsza. Trzecia już trochę odstawała od reszty, ale to w cale nie przeszkadzało w oglądaniu. Klasyka nie ginie.

ocenił(a) film na 6
karoman4

Właśnie też słyszałem taką opinie że dwie pierwsze część Zaginionego w akcji są najlepsze ,ale tak jak mówisz klasyka nie ginie .

bradock

1.Terminator 2
2.Faceci w czerni
3.Komando
4.Żołnierze kosmosu
5.Rocky 4
6.Powrót do przyszłości 2
7.Mój własny wróg
8.Star Wars
9.Predator
10.Maska
11.Robocop
12.Głupi i głupszy

ocenił(a) film na 6
TakeMeToBrasil

Dzięki ,fajna lista .Głupi i głupszy to był świetny film !!! Pamietam jak kiedyś z kuzynem oglądaliśmy na Video to żeśmy się że smiechu prawie tarzali na podłodze .He ,he

użytkownik usunięty
bradock

Ja ogladalem bardzo, ale to bardzo malo na VHS, ale jeden film pamietam, ogladalem go kilka razy - Kolonia karna

ocenił(a) film na 6

Też to ogladałem ,świetny film .

bradock

Te były u mnie najpopularniejsze najczęściej oglądane :
"Obcy 1-4"
"Terminator 1-2"
"RoboCop"
"Uniwersalny żołnierz"
"Park Jurajski 1-2"
"Człowiek demolka"
"Predator 2"
"Maska" z 94
"Krwawy Sport"
"KickBoxer"
"Faceci w czerni"
"Amerykański Ninja"
"Szklana pułapka"

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Dzięki ,Maskę też ogladałem na VHS ,świetna komedia

bradock

Oglądałeś już Dorwać Gringo ? Ja już tak i powiem ci... Zajebisty film, Mel Gibson powrócił w wielkim starym stylu ja za
dawnych lat, bardzo dobre, dynamiczne sceny jak w latach 80 chociaż by przy jednej likwidacji ważnej osoby za pomocą
granatów. Panuję tam przyjem czarny humor. Z pewnością jeden z lepszych nowszych filmów akcji. Jak coś to już dobre
kopie z DvD są już od miesiąca no różnych stronach. Jak chcesz to wyśle ci link do "prywatnych wiadomości" z filmem (Tym
razem na pewno będzie ten nie inny film) na przykład z Chomi kuj. p l. Na prawdę polecam ci ten film bo myślę, ze ci on się
spodoba.

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

trzeba obejrzeć

solidny film

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Obejrzę napewno ale teraz mam jeszcze inne filmy do obejrzenia i nadrobienia .Ale dzięki za polecenie

użytkownik usunięty
bradock

Do wszystkich wymienionych w tym temacie tytułów dorzucę parę do siebie:
Żółtodziób (1991)
Uciekinier (1987)
Czerwona gorączka (1988)
Prawdziwe kłamstwa (1994)
Szukając sprawiedliwości (1991)
Wybraniec śmierci (1990)
Komando FOKI (1990)
Ostry poker w małym Tokio (1991)
Drzewo Jozuego (1993)
Lwie serce (1990)
Uciec, ale dokąd? (1993)
Ostatni skaut (1991)
Czarny deszcz (1989)
Zabójcza broń (1987)
Zabójcza broń 2 (1989)
i wiele, wiele innych...

użytkownik usunięty

Ups, palec mi się omsknął... Oczywiście miałem na myśli "od siebie" ;-)

ocenił(a) film na 6

Dzięki fajna lista .Komando Foki i Zabójczą Broń 2 też często oglądałem na Video .To były filmy !

ocenił(a) film na 6
bradock

1. Robocop 1,2
2. Kickboxer
3. Krwawy Sport
4. Mortal Kombat
5. Akademia Policyjna (cała seria)
6. Rambo 2,3
7. Commando
8. Najlepsi z najlepszych
9. Tylko dla najlepszych
10. Nico
11. Savate
12. Wybrany
13. Pijany Mistrz
14. Project A
15. Dawno temu w Chinach 1-3
16. Klasztor Shaolin
17. Wejście Smoka
18. Terminator 1,2
19. Predator
20. Punisher
21. Rocky 2,3,4
Jeszcze długo by można było wymieniać.

ocenił(a) film na 6
ActionMan_filmaniak

Projectu A i Wybrany to nie widziałem ,muszę nadrobić .Dzięki za listę .Wreście się temat rozkrecił

użytkownik usunięty
bradock

Project A - trailer

użytkownik usunięty

http: / /www.youtube. com/ watch?v=Dk837sp6-jU

usuń spacje

użytkownik usunięty
bradock

Cóż najwięcej filmów z moim przypadku oglądałem z Seagalem, Van Dammem i Stallone więc bez tytułów pisze.