Dopiero teraz zobaczyłem pełną obsade, wampirek ze zmierzchu i jakiś blondasek od komedii, najczęściej grający drugie albo trzecie skrzypce, plus debiut blond niuni (przynajmniej potrafi walczyć). To chyba jakies kpiny i profanacja tego gatunku, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja mam mieszane odczucia i jestem na razie sceptycznie nastawiony do takiego wyboru obsady,
Może są przeznaczeni na mięcho armatnie, wtedy nawet przyklasnę takiemu pomyłowi hehe.
A opis czytałeś?
"Do doświadczonych zawodowców, dołączają więc młodsi, LEPIEJ zaznajomieni z najnowszą technologią i metodami zawodnicy...."
Tak, ale to nie znaczy, że to akurat Ci mlodsi będą pasować. Może powinni ankietę jakąs przeprowadzic, kogo fani by widzieli w tym filmie hehe
Tu nie o to chodzi. Tylko o to, że nie będą mieli takich małych ról, przeznaczonych na mięso armatnie.
Dla mnie wybór fatalny, zwlaszcza ten Ortiz, którym nic nie wiadomo? powell też niewiele lepszy, co oni tu kuźwa robia?
a zauważyłeś że w filmie grają również nikomu nie znani statyści i kaskaderz? ;)
dopiero teraz się zczaiłeś. takich tematów (np. hejtów na lutza jak na hemswortha było pełno). mi oni nie przeszkadzają tak długo jak to nasi twardziele będą mieli główną role czyli sly, statham, arni, gibson, fird, banderas, lundgren, li
ortiz tak samo jak couture jest fighterem. ponad połowa ludzi go na forum tutaj nie znała i też był hejt jak w przypadku hemswortha albo teraz lutza. na szczeście ucichł bo sprawdzili się w filmie. po premierze pewno zaś ucichnie
Teraz dopiero sie doczytałem, bo nie wiem, czy zauwazyłes nie bylo mnie kilka miechów na forum, na portal tez praktycznie nie zglądałem, figterzy mogą być, ale wolałbym kogos bardziej znanego, np. Fiodora. Nie hejtuje (no może trochę) tylko sie dziwię obsadzie; lutz, powell, jakaś dżudoczka.
,,Mi oni nie przeskadzają tak długo jak to nasi twardziele bedą mieli główną rolę ,, Z tym to naprawdę nigdy nie wiadamo bo może okazać się że np taki Lutz czy Ronda bedą mieli wiencej czasu ekranowego niż np Ford ,Banderas czy Li .Przecież w 2 cześci Hemsortha było wiencej czasu na ekranie niż Chucka .Tak samo ta chinka ,też jej dużo było na ekranie ,nawet wiencej niż Van Damma ! Dlatego powtarzam że konieczny jest teraz jak najszybciej oficjalny trailer żeby wiedzieć na czym stoimy !!! Dla tego tak mocno chcę go a nie żebym może tamten jakość dyskryminował .....
Ja uważam, że mieszanka mlodości z doświadczeniem jak najbardziej pasuje do tego filmu, lecz ja bym skompletowal trochę inaczej obsadę, Ci aktorzy to co najwyzej na mięso armatnie sie nadają. Szczerze mówiąc to davis czy ten drygi od X-menów, też niespecjalnie mi tu pasuja, uważam, że zabrali miejce innym ikonom kina akcji, sensacyjnego. Kolejna sprawa to to o czym Ty piszesz, że jesli juz pojawiają się jakies młode twarze, to powinny pozostac jednak w cieniu starych gwiazd.
W tym filmie powinny grać głównę i znaczące rolę aktorzy którzy tworzyli i mieli wpływ na rasowe kino akcji lat 80-90 czyli :
-Schwarzenegger
-Stallone
-Wills
-Ford
-Gibson
-Seagal
-Van Damme
-Norris
-Lundgren
-Russel
-Hauer
-Snipes
-Dudikoff
W jakiś małych epizodach ewentualnie B -klasowe gwiazdy jak Rothrock ,Norton ,Blanks ,czy Lamas .
Jeszcze mogły by zagrać jakieś panie np Brigide Nielsen ,Geena Davis .
zaś z młodych, hmm, tak dokladnie sie nie zastanawialem, ale chocby Jim Sturgess, James McAvoy, Chris Evans , a nawet (wiem, ze to brzmi dziwacznie) Justin Timberlake. Mi brakuje tez Yena i Jai Whita.
why not? zagrzewalby do boju naszych dzielnych herosów gromkim spiewem hehe. A tak na powaznie, oglądalem "wyścig z czasem" (z Justinem), który mi przypadl do gustu, dlatego wymieniłem w przykladzie.
Nie zrozumialeś o co mi chodzilo, dalem przyklady innych, zdolniejszych, ciekawszych aktorów w kontekście wyboru Lutza, czy Powella.
Statyści i kaskaderzy pojawiają się na chwilę na ekranie. Nie zwracają na siebie uwagi widza, tylko robią za tło.
Co innego postacie, które faktycznie będą miały jakiś udział w filmie. Będą miały dialogi, imiona, sceny akcji a do tego mają grać nowych rektutów Niezniszczalnych bez których Sly i reszta sobie nie radzi.
Wybacz, ale raczej nikomu nie wmówisz że ich udział będzie ledwie zauważalny (jak w przypadku statystów czy kaskaderów), bo nawet jeśli każdy z nich dostanie tyle czasu ekranowego co Norris w Ex2 to z pewnością wszyscy zauważą Smile'a, Marsa, Lunę i Wifi biegających z kałachami i rzucających dziarskie teksty do starej gwardii. (swoją drogą: kto im te imiona wymyślał? Mars? Wifi?).
A według plotek ich rola ma być kluczowa, więc pewnie będziemy ich widzieć przynajmniej tak długo jak Hemswortha w Ex2.
Nie no ,nowi aktorzy typu Lutz czy Ronda bedą zauważeni w tym filmie ,nie da się przymknoć na nich oko podczas seasu czy ich jakość ominoć podczas ogladania ,do tego wszyscy tutaj musicie się przyzwyczaić !!!! .Pytanie fundamentalne powino teraz brzmieć tak : Jak oni się spiszą w roli twardzieli ,herosów ? Czy bedą wiarygodni ? Dobrze wypadną w scenach akcji ? Ja liczę że dadzą radę ,choć napewno poziom Butlera nie osiągnom : http://www.youtube.com/watch?v=prcnfCJLT5g