PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73944
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

W Cinema City w opisie filmu możemy przeczytać ograniczenia wiekowe: PG 15. Czyżby jednak coś pozmieniali na plus? :)

ocenił(a) film na 8
actionhero

U mnie w kinie tez jest od 15 lat. Może masz racje z tą zmianą.

użytkownik usunięty
matrix142

Idą coraz wyżej. Może za klika dni bedzie R.

ocenił(a) film na 8

To akurat by mnie ucieszyło.

użytkownik usunięty
matrix142

Aż dojdzie do takiego stanu rzeczy jak prawko na motor - 25 lat,

actionhero

Ciekawe, bo w Polsce filmy z R mają często kategorię od 15 lat.

actionhero

w polsce jest troche inny system oceniania ograniczenia wiekowego ;)

ocenił(a) film na 8
hedlio

To może naprawdę są dwie wersje filmu.

matrix142

W Polsce nie ma oficjalnego systemu kategorii wiekowych i kina je przyznają wg własnego mniemania. Jedynie kategoria "od 18 lat" jest odgórnie narzucana. Film jest w PG13 w USA (gdyż jest to amerykański system) i nie istnieje coś takiego jak PG15.

Grievous

WIem ze nie ma. Co do tej 18 moze narzucana, ale roznie z tym bywa na wejsciu :D

ocenił(a) film na 5
actionhero

Dwójka miała u nas 15. Analizując słabiutki finał w trzeciej części doszedłem do wniosku, że brakuje tutaj konkretnych scen walk. Pomimając to, że są one beznadziejnie poucinane, poskracane to brakuje np. czyjejś walki z fighterem Gibsona - Thomasem Canestraro no i gdzie jest postać Camilli? To ona miała stoczyć walkę z Rondą Rousey 1 na 1. Pamiętam na jednym ze zdjęć z planu Rousey nieco zakrwawiona. W tej wersji co wyciekła do neta nie ma ani zadrapania.

caleb_83

A czy w filmie który wyciekł pojawia się córka Gunnara? Bo z nią również były kręcone sceny, chyba że ją wycieli w obróbce.

ocenił(a) film na 4
actionhero

Na pewno wycięli jakieś 50% nagranych materiałów (ponoć nagrali 4 godzinny), więc mogli ją wyciąć. Ale z drugiej strony... aż chciałoby się wierzyć, że to co wyciekło nie jest finalną wersją filmu. Mają jeszcze dwa tygodnie. Dużo mogą przez ten czas zmienić. Nawet kategorię wiekową.

Dentarg

I tak i nie...muszą dać czas na tłumaczenie filmu w poszczególnych krajach i dystrybucję do kin, aby 15 już wszędzie była kopia. Co do pg15 - no nie wierzę, że kina wersje, która jest pg13 w stanach chciały sobie tak bez powodu przez swoje widzi mi się podnieść do 15 pg i ograniczyć sobie tym samym ilość klientów. I jeszcze jedna rzecz: jeśli w finalnej wersji coś dodadzą, to siłą rzeczy też coś wytną z wersji która wyciekła - bo filmu nie przedłużą...