PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73944
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

Lee Christmas (Statham), oraz Toll Road (Couture) wybierają się na zwiadowcza misję zleconą
przez ich starego kumpla Toola (Rourke), rutynowa sprawa polegająca na obserwacji kilku
terrorystów podczas bankietu i wyciągnięciu incognito informacji o pewnym przedmiocie, jaki ma
zostać przekazany jednemu z obecnych terrorystów (fiolka). Jednak sprawy się komplikują, ekipa
wpada, wybucha panika, Christmas podejmuje walkę z terrorystami pozostałymi na miejscu, a
Couture zaczyna pieszo ścigać przesyłko dawcę. Kiedy Lee pokonuje wręcz, oraz za pomocą
broni palnej pozostałych, próbuje dołączyć do kolegi, jednak na imprezę wpada ktoś trzeci, Road
zostaje postrzelony przez snajpera (obrywa w kręgosłup, zostaje sparaliżowany), a Lee zostaje
ciężko ranny. Jak się okazuję sprawa dotyczy handlu specjalną neurotoxyną, zabijającą wszystkie
organizmy, żywe a nie powodującą skażenia środowiska. Sly kontaktuje się z Drummerem
(Ford) i dowiaduje się, że handlem czymś takim zajmuje się grupa bio-najemników pod
przywództwem Talosa (Dwayne Johnson), wynaleźli oni neurotoxynę i chcą ja opylić terrorystom.
Nabywcą środka ma być niejaki Morfeusz (Steven Seagal), chce użyć toksyny, aby wyplewić
ludzkość na całym wschodnim wybrzeżu USA. To morfeusz (Seagal) wynajął zabójcę, aby ten
ochraniał przekazanie próbki we fiolce (w tej roli Brosnan). Pozornie blachę zadanie, przeradza
się w misję na skalę światową, (Drummer) nie może użyć do tego wojska, ponieważ nie ma
żadnego haka na Seagala i jego popleczników. Sly podejmuje się misji, bierze ze sobą Lee
(Statham), Doc (Snipes, zastępuje on w ekipie Terrego Crewsa, który odchodzi z ekipy), Gunnera
(Lundgren), Galgo (Banderas) oraz speca od broni biologicznej, oraz człowieka który zna Talosa
- Johna Petrovica (Hulk Hogan). Po dokonaniu wywiadu, nasza ekipa dostaje dane o pobycie i
miejscu przekazania toxyny - jest to Dubaj, zaczyna się misja w starym stylu, aby podkraść się do
hotelu Burj Al Arab, gdzie ma zostać przekazana walizka. Część ekipy (Sly, Hogan, Statham,
Banderas, Snipes) zamierzają zablokować przekazanie i pojmać lub zlikwidować udziałowców,
natomiast Gunner dołącza do ekipy Trencha (Schwarzenegger) , gdzie wraz z Yangiem (Li)
spróbują zniszczyć laboratorium toksyny, znajdujące się w Polsce. Następuję akcja oby dwóch
teamów, doskonale przygotowana ekipa Sly'a wpada do hotelu przebijając się piętra po piętrze
by pojmać Talosa i Morfeusza (Johnson i Seagal), natomiast ekipa Arnolda szturmuje bunkier-
laboratorium.
Po oczyszczeniu hotelu ekipa dociera na dach, dopadają tam Talosa, gdzie ten zostaje
powieszony po walce ze Stathamem i Sly. Seagal niestety ucieka śmigłowcem, chce użyć jak
najszybciej toxyny. Ekipa Arnolda wywiązuje walkę z ludźmi z bunkra, gdzie po oczyszczeniu go
zdobywa dokumenty dotyczące toxyny, przylatuje do nich Drummer i odbiera dokumenty, teraz
wojsko, może pojmać Seagala. Nasza ekipa jednak uprzedza wojsko, na własna
odpowiedzialność, dopadają go na jednym z lotnisk, gdzie uziemiają jego samolot (zamierzał
nim rozpylić toksynę), w tym czasie dociera też armia, zamierzając pojmać Morfeusza, jednak
sam Seagal po zaciętej walce, otoczony popełnia samobójstwo.

Dodatkowe postacie:
Dr. Scarlet (Milla Jovovich) - twórca neurotoxyny, prawa ręka Talosa.
Kaufman (Jacie Chan) - prawa ręka Morfeusza.

Kluczowe Walki:
Statham vs Jovovich (nie było jeszcze walki man vs woman) w hotelu
Li vs Chan (walka we wschodnim stylu) w bunkrze w Polsce
Snipes/Sly (jednocześnie) vs Seagal (Seagal wygrywa, po czym popełnia autokilla) lotnisko
Hogan vs Johnson (walka old werstlerów) w hotelu
Banderas vs Brosnan (małe retro) w hotelu

Kategoria Wiekowa: R

użytkownik usunięty
Shockwave_91

Nie wymieniles Chana w fabule, a helikopter z Seagalem to chyba ten z Operacji Słoń.

ocenił(a) film na 4

Helikopter może być, ale pasażera należy zmienić na nieco lżejszego.

użytkownik usunięty
karoman4

Ogółem nieźle napisane, ale prawą ręką The Rocka powinien być MJW tak jak napisali na Expendablespremiere.

ocenił(a) film na 4
Shockwave_91

''jednak sam Seagal po zaciętej walce, otoczony popełnia samobójstwo. ''

Jak znam życie, Seagal odrzuciłby taki scenariusz, zwłaszcza z takim zakończeniem losów granego przez niego bohatera. Ale jeśli o mnie chodzi, to podoba mi się Twoja wizja.

użytkownik usunięty
karoman4

A Maczeta?

ocenił(a) film na 4

Nie widziałam.

użytkownik usunięty
karoman4

Pewnie stąd inspiracja Shockwave'a

ocenił(a) film na 7

Poniekąd tak, pisana była bezpośrednio z głowy, co byście zmienili, dodali?

użytkownik usunięty
Shockwave_91

Dobry zarys, ale moje zmiany zależałyby od tego czy to ostatnia część.

ocenił(a) film na 7

Wszelka korekta mile widziana. Ex4 to ostatnia część. Zbiorę wszystkie sugestię i napiszę nową :D

użytkownik usunięty
Shockwave_91

W takim razie pomocnikiem obu panów byłby Jai White, który w pojedynku 2 na 1 ze Stathamem i Li zabija tego pierwszego, po czym Jet dobija Michaela. Pomysł zaczerpnięty z Mrocznego widma.

ocenił(a) film na 7

Walka niczym finałowe starcie w Raid 1

użytkownik usunięty
Shockwave_91

Chociaz moim marzeniem sa dwa mniejsze pojedynki i jeden finalowy, ale i tak tego nie zobaczę, wiec wiesz.

ocenił(a) film na 10
Shockwave_91

Ja trochę wątpię że będzie kolejna część zważając na to że trzecia wyciekła do sieci trzy tygodnie przed premierą, i raczej przyniesie im ogromne straty, ale z tym co napisałeś w 100% się zgadzam ;-)

ocenił(a) film na 5
Shockwave_91

PADŁEM :) , na pewno hogana bym odrzucił.

Shockwave_91

Widzę, że nie tylko ja się bawię w opisy fabuł.

Tutaj moje. xD

Szybcy i Niezniszczalni
(Tytuł thierry'ego)

Po zabiciu Iana Shawa (Jason Statham) dawniej zwanego jako Lee Christmas, ekipa Dominica Toretto (Vin Diesel) udaje się na Hawaje w celu relaksu. Wakacje jednak nie trwają zbyt długo, gdyż zjawia się głodna zemsty brygada Niezniszczalnych proponująca "Szybkim" wyścig na śmierć i życie, który ma odbyć się w Bukareszcie. Dom i reszta przyjmuje propozycję. Gdy już dochodzi do wyścigu obie ekipy zostają kompletnie zaskoczone przez nowego przeciwnika, Ridża (Ronn Moss). Czy Szybcy i Niezniszczalni połączą swe siły w walce z arcyłotrem?

Shockwave_91

Ciekawe, ale:
- Couture powinien zginąć
- Szkoda, że nikt z dobrych nie ginie
- Skoro Dr. Scarlet to powinna ją zagrać Scarlett Johansson. :D
- Hogana bym wyje*ał
- Śmieszna ta rola Seagala, ale ja bym go umieścił w roli ochroniarza głównego złego
- Trochę mi zaleciało Patriotą z Seagalem.

Dobre zakończenie

ocenił(a) film na 7
granat5

- Coutura sparaliżowałem do końca życia, tez dobra kara :D,
- Chciałem kogoś uśmiercić, np połowę ekipy, jak akcja to na pełnej ku***e,
- Wybrałem Milkę, bo bardzo ją lubię (kwestia gustu),
- Hogan podobno potwierdzony do Ex4 (jeśli powstanie) dlatego go dałem,
- Chciałem umieścić dwóch złych, a nie jednego (motyw podobny do Far Cry 3),
- Seagal zabił się, bo nie chciał zostać schwytanym.

użytkownik usunięty
Shockwave_91

Hoyt xD

Vaas

użytkownik usunięty
granat5

Jason.

Adrien Brody. :D

użytkownik usunięty
granat5

Trojka jest dobra, ale nie tak wymagajaca jak jedyneczka.

W jedynkę nie grałem.

użytkownik usunięty
granat5

A w dwójkę?

Też nie. xD
Ale nadrobię z czasem zaległości.

ocenił(a) film na 7
granat5

Własnie, the Rock zagrał by takiego kogoś jak Vaas, a Seagal jak Hoyt.

ocenił(a) film na 6
Shockwave_91

Bobre, ale Rock jako czarny charakter mi się nie widzi:) Lepiej MJW lub Yen.
btw. Co to za niunia w avku?

ocenił(a) film na 7
ActionMan_filmaniak

Podobno The Rock ma być tym, złym. Laska z avatara jest randomowa, gif znaleziony w sieci xD

ocenił(a) film na 6
Shockwave_91

od takiej przyjąć kopniaka, czysta przyjemność hehe (oczywiście byle nie w wiadome miejsce)