Steven woli C-klasowe produkcje. :)
Poza tym już lepiej dać Jackie Chana nie dość że lepiej walczy, jest lepszy aktorsko to dodałby trochę śmiechu i też jest legendą kina akcji. :)
Podbijamy posty trollowi, ale co tam.
Zgodzę się z Tobą, że Jackie Chan by się przydał. Dla mnie on też jest legendą akcji tamtych lat i choć jego filmy były bardziej komediowe niż reszta akcyjniaków, to miło by było go zobaczyć na ekranie wśród nadętych twardzieli :D
to steven jest najwieksza gwiazda kina akcji i to on powinien byc 1 w kolejce do wystepu w tym filmie.
Na jakiej zasadzie twierdzisz ze Seagal jest najwiekszą gwiazdą kina akcji ? Bo ja myślałem ze Stallone albo Schwarzenegger !
To że się świetnie bije to nie znaczy ze jest najlepszym aktorem kina akcji .Filmy Stevena są proste ,tanie ,przewidywalne i niczym nie zaskakują .Fakt ,fajnie się je ogląda ,miło ,przyjemnie do oczu ale nic po za tym .Stevenowi nie udało sie nigdy storzyć takiej postaci która by była znana szerszej publiczności ,tym ludziom którzy nawet nie interesują się na codzień kinem akcji ,czy wogóle kinem .A Stalonowi się udało :Wszyscy go znają jako Rocky ,czy Rambo ,Podobnie Schwarzenegger jako Conan czy Terminator , Eastwood jako Brudny Harry ,Wills jako John McClane ,Gibson jako szalony Martin Riggs ,Connery jako Bond ,James Bond .Po za tym ci aktorzy byli od Stevena lepsi aktorsko ,i mieli wiencej charyzmy .Raczej nie wnioskował bym na podstwie umiejetności w sztukach walk ze Steven jest najlepszym aktorem kina akcji .Choć z pewnością do czołówki kina akcji się zalicza .
Wszystkie nie ,to fakt bo Liberatory miały dość duży budzet . Niko i Ryback to najbardziej znane jego postacie ,chociaż to jednak nie to samo co Rocky i Rambo .Mimo wszystko Steven może być dumny z siebie ,osiognoł dużo w latach 90 jak na jego zdolności aktorskie ,stał się sławny ,znany ,bogaty ,ożenił się z piekną kobietą .Zobaczymy czy zagra w Niezniszczalnych 3 ,wszystko wskazuje raczej ze tak .
Tak z ciekawości wyszukałem na temat info i pisali tam ze jakiś reporter w kwietni 2012 rozmawił ze Stevenem na temat i Steven powiedział ze Stallone mu mówił ze planuje 3 czesc Niezniszczalnych i chciał by go widzieć w tym filmie ,na co Steven :Zobaczymy .... Najlepiej jak bedziesz wchodził na officjalne strony internetowe Stevena typu Steven Website ,tam może dowiesz się jakiś nowych info ale zapewne nie teraz ,bo na to jest jeszcze czas .
Najlepiej niech zagra rolę taką jak w Maczecie bo tylko taka na dzień dzisiejszy do niego pasuje czyli bossa sterującego ludźmi z fotela.
Dobrze powiedziane ci aktorzy których wymieniłeś stworzyli już kultowe postacie. Stevenowi niestety się to nie udało. :)
Dzięki .Steven był raczej uznaną postacią w kręgach i srodowiskach sztuk walk niż światowym kinie
szczerze to na pewno wszędzie jest znany Bond a później to Rocky , Rambo i Terminator no i Brudny Harry a reszta to na pewno dużo mniej, najczęściej dopiero jak się powie tytuł filmu w którym ta postać była to ktoś się załapie
Jeszcze Indiana Jones jako bohater kina akcji był bardzo znany . Tymczasem tacy aktorzy jak Seagal ,Van Damme czy Norris byli raczej kultowymi postaciami ,ikonami w świecie sztuk walk niż w kinie światowego formatu .Pan Damianho trochę pomylił pojecia ,bo w kregach sztuk walk Seagal był wybitną postacią ,zresztą inni też ale jeśli chodzi o kultowe kreacje kinowe ,to raczej nie . A wracając do Bonda to Sam Medes ,reżyser Skyfall powiedział ostatniom ze w tym filmie Bondomaniacy dostaną wszystko ,brzmi ciekawie i pysznie ...
Z ikon kina karate i sztuk walk taką kultową i bardzo znaną postać wykreował (Niezamierzenie i Nieświadomie) Chuck Norris w Serialu Strażnik Teksasu .Oczywiście nie jest to ten sam poziom kultu i uznania co Bond ,Idiana Jones ,Rambo czy Terminator ale jednak ten serial jest bardzo znany ,mało kto by go nie ogladał ,Z tym serialem Norris bardzo się kojarzy ,nie bez powodu w reklamach banku wystepuje w roli szeryfa z Teksasu .
Jakiś czas temu, ktoś na forum (chyba Norrisa) dał filmik z prób scen walki do tego serialu. Oczywiście Norris z nimi trenował i właśnie wypowiadali się ci, co mieli z nim odgrywać sceny walk. W ogóle pozytywnie się wypowiadali na temat Chucka, że to jest dla nich zaszczyt pracować z kimś tak znanym.
Wiem ,bo sam go dałem na forum Niezniszczalnych 2 a potem Expendables 91 przeniósł go na forum Norrisa .
że też chce ci się z nim dyskutować dla niego Seagal jest najlepszy i nic tego nie zmieni.
żadna tych aktorów nie ma aż tak znanych postaci jak Arnold i Stallone ale Uniwersalny żołnierz jest bardzo znany i jest postać jest kultowa tak jak film, Strażnik teksasu też więc też więc światowym formacie też mają miejsce Bradock :)
Ok .Oprócz Uniwersalnego Zołnierza do najbardziej kultowych i znanych postaci Van Damma nalezą jeszcze Kurt Sloane z Kickboxera ,Alex/Chad Wagner i pamiętny Cyborg .
No też ,ale to jest to samo co Kurt Sloane ,niczym się nie różnili ,a te filmy co wymieniłem mimo żę kino kopane to były jednak troche inne i charakterystyczne .
Ważne, że były/ nadal są kultowe i zayebyste.
Moi rodzice sobie włączyli teraz te 2012 co leci na polsacie i jak na to spoglądam, to nie wiem, czemu, ale nie podoba mi sie to.
A jak Ci chodzi o 2012. to właśnie na to patrzę i więcej do tego nie wrócę. Nie lubię nadmiernych efektów specjalnych.
ja też, władują w coś setki milinów a i tak kicha chyba że ci co uwielbiają efekty specjalne to super
No i przez to wyłączyłam to coś zwane filmem i włączyłam sobie Nieustraszonego z Jetem Li.
Wiem ,ale ogólnie to są najbardziej znane filmy Van Damma ,i najciekawsze o to mi chodziło .
ok ok.
wiesz co moim zdanie kariera Van Damme mogła się potoczyć o wiele lepiej
początkowe lata- dług filmowy, Najlepsze lata - konc80 90, dalej - czarna lista H i w tedy zaczęło się wszystko srać
wiesz o co biega
wiec co o tym myślisz ?
myślałem że wiesz.
ale dobra
dług filmowy - produkcja Krwawy sport miała zostać przełożona czy coś i nie wiadomo czy Van by zagrał wiec JCVD podpisał kontrakt że zgra w następnych filmach czyli to było Wykonać wyrok, Lwie serce i coś tam jeszcze i wtedy był pewne że zagra
czarna lista Hollywood - Po filmie "Strażnik czasu" otrzymał ofertę roli w trzech filmach, po 12 milionów dolarów za każdą część - opowiada Van Damme. - Łącznie to 36 milionów. a JCVD chciał po 20mln. Podczas negocjacji byłem pijany. i podobno był wnerwiony podczas rozmowy i potem nikt już nikt nie oddzwonił wszystko się posrało Van mówił : Nie byłem wtedy sobą, popełniłem ogromny błąd. Zostałem wpisany na czarną listę i wykluczony z Hollywood na wiele lat.
rozumiesz ? gdy by nie to JCVD mógł mieć nawet taką karierę jak Arnold !
No to już wiem ,przy negocjacach Krwawego Sportu to się przeciągało i Van Damme podpisał kontrakt na 3 kolejne filmy wytwórni Cannom Films ,Cyborg ,Kickboxer i Wykonać Wyrok i jak się okazało potem to był strzał w dziesiątke bo te filmy nalezą do jego najlepszych i wywidowały go na poziom supergwiazdy kina akcji .Czarny Dług też o tym słyszałem i o czarnej liście ale co ciekawie ,pamietam te lata 1995 ,1996 ,1997 ,1998 i wtedy nie mówili nic w świecie filmu o czarnej liście Van Damma .Po za tym jakie wykluczenie z Hollywood ? Po Strażniku Czasu zagrał w takich hiciorach jak Uliczny Wojownik ,Nagła Śmierć ,Quest ,Maksimum Ryzyka ,Ryzykańci itp Z tym tłumaczeniem ze był pijany to jest takie sama wymówka ze Mafia zniszczyła kariere Seagala . Po prostu pod koniec lat 90 kino akcji zaczeło się zmieniać ,z przyczyn kultulorowych ,przemian polityczno -gospodarczych ((Upadek ZSRR ) ,a także sukcesy komiksów spowodowało ze Hollywood zaczeło odtrącać takich typowych ,klasycznych herosów jak Van Damme ,Seagal czy Stallone .Zaczeto brać lepszych ,zwykłych aktorów typu Nicolas Cage ,John Travolta ,Ben Aflleck ,Matt Dammon .itp Np Bez twarzy z Cage i Travoltą z 1997 roku .