Magazyn Kino Domowe wypuścił nową serie ANIME na stronce poniżej możecie zobaczyć cały plan wydawniczy do 2009 roku :)
Ninja Scroll jest już dostępny w salonikach prasowych
pozdrawiam
http://kino.idg.pl/kolekcje/46-Anime.html
Zakupiłem,rewelacja!Wydaje się,że to pełna wersja.Cała kolekcja zapowiada się wybornie,gdyby 5 lat temu ktoś powiedział mi,że będzie u nas można kupić takie tytuły i za takie pieniądze odesłałbym go do ambulansem do Tworek.Kupuję całość!Ogromne brawa dla IDG!
Jaką "cenzurę"? :->
Właśnie obejrzałem. Nie widziałem tego filmu wcześniej, ale zdecydowanie nie wyglądał na "pocięty". Czas trwania taki jak podaje FilmWeb i IMDB - 94 minuty. A na stronach podaje się zwykle czas najdłuższej wersji.
Co do samego filmu - rewelacyjny, choć niestety trochę słabnie w końcówce. Dlatego "tylko" 8/10. Mocne 8.
Z serii IDG na pewno kupię "GITS 2" i "Cyber City Oedo", "Vampire Hunter D" już mam, a nad resztą pomyślę :-). Miło że ktoś wydaje takie rzeczy w tak przystępnych cenach.
Pozdrawiam.
Wielkie brawa dla IDG:)
Już czatuję na GITS-a 2, CC Oedo, Vampire Humter D i grobowiec świetlików:)
Faktycznie, gdyby mi ktoś 10 lat temu powiedział,że będę mogła kupić klasykę anime za 20 zł w kiosku, uznałabym to za niesmaczny żart...a teraz nic tylko wyczekiwać, kupować i oglądać, oglądać oglądać:]
pzdr animaniacy;)
Zauważ że ten VHD to nie to samo co Bloodlust :) Ja się pomyliłam wcześniej i tez myslalam ze nie kupię ;) :)
Przepraszam, zalogowalo mnie na konto mojego chlopaka, dlatego sa zaimki niezgodne ze znaczkiem plci :P
też to kupiłem i nie żałuję. "Pocięta przez cenzurę" - ha! To był niesmaczny żart. Na mojej płycie film trwa 1:31:40ileś sekund, ale wątpię, żeby to sprawiło większą różnicę. Według mnie to genialna była scena, w której główny bohater (nie pamiętam jak się nazywał) napieprzał z tzw. bańki Gemmę i mówił "odradzaj się" czy coś takiego. W pięknym też stylu załatwił ślepego samuraja. "Ninja Scroll" to film nieobowiązkowy, ale z całą pewnością warty obejrzenia. Daję 9/10.
DLA TYCH, CO FILMU JESZCZE NIE OGLĄDALI:
Nieważne jak dobrą ocenę o "Ninja Scrollu" usłyszycie - nie będzie ona przesadzona.