PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643609}

Noc oczyszczenia

The Purge
2013
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 82983
4,3 29 krytyków
Noc oczyszczenia
powrót do forum filmu Noc oczyszczenia

No już tak na siłę robionego filmu, takiego wyciskania czegokolwiek z debilnego pomysłu nie widziałem dawno. Zawsze przy takich filmach zastanawiam się: jak to możliwe, że ktoś wywala kupę forsy aby sfinansować taki bezsens. I jak to możliwe,że w miarę dobrzy przecież aktorzy godzą się brać udział w filmie, którego scenariusz pisany jest przez jakiegoś przyćpanego nastolatka?

ocenił(a) film na 6
florianf

Jeny, Ty to dopiero się dałeś ponieść emocję jak nastolatek :). Produkcja raczej dużo kasy nie kosztowała, a film totalnym dnem nie jest, już nic nie mówiąc o tym, że przynosi zyski :).

ocenił(a) film na 2
Tomek59_fw

Ojej chyba wyobraziłeś sobie, że tarzam się po ziemi jęcząć i zawodząc jaki to strasznie słaby film, że łkam, biadolę i rozrywam szaty, gryzę kłykcie itp. He he.
Rozczaruję cię - tyle bylo tych emocji, że wstałęm od telewizora, odpaliłem komputer i robiłem ciekawsze rzeczy. Prawdę mówiąc nawet gdybym gapił się w ścianę, byłoby ciekawiej niż gdy gapiłem się w ten film. Bo jak patrzę w ścianę, to mogę sobie pomyśleć o róznych rzeczach - na pewno bardziej interesujących niż ten dęty thriller wymyślony przez zespół pacanów wzajemnie klepiących się po plecach i pocieszających: "Mamy fajny pomysł, świetnych aktorów, zrobimy niezwykły obraz" a tu sraka. hi hi

A że zyski? Cóż jak to powiedział jakiś cynik: barany są po to aby je strzyc.

florianf

Jak to możliwe pytasz? Odpowiedź jest prosta: Z czegoś trzeba żyć...

ocenił(a) film na 2
elistokles_

No nie jest taka prosta, bo przecież jak widzisz przed sobą gówniany scenariusz, to powinieneś przewidzieć, że wyciśnięcie z niego kasy będize bardzo trudne. Nie lepiej zainwestować w dobry scenariusz? Hmmm...

ocenił(a) film na 5
florianf

Beznadziejna obsada, idiotyczny scenariusz. Syn idiota, córka jeszcze większa- w pewnym momencie miała żal do ojca, bo zabił jej chłopaka, który chciał zabić jej ojca (WTF). Pomijam już fakt, że reżyser chciał na siłę pokazać jak to niektórzy ludzie potrafią być szlachetni, a gówno prawda (scena z siedzeniem przy stole, cudownie darowała im życie, mogła im jeszcze kawę zaparzyć). Człowiek jest zwierzęciem i w takich sytuacjach jak ta, naturalną do przewidzenia reakcją byłoby zabicie sąsiadów, nawet jak nie w odruchu bezwarunkowym (zabij, albo zostaniesz zabity- prawo dżungli), to z żalu w obliczu całej tej sytuacji.

Oczywiście facet strzela i nie trafia, bo gatunek filmu wymaga, by człowiek był szybszy niż pocisk. Zastanawia mnie tylko dlaczego zostało to zaklasyfikowane jak horror.

ocenił(a) film na 2
karas6610

I jeszcze zrobili drugą część tego badziewia. Bo jak zjesz za dużo chipsów przed telewizorem, to będzie ci łątwiej zwymiotować. Błee,
Najgorszy rodzaj filmu - nie tylko nudny i głupi, ale czyni też widzów nudnymi i głupimi.

ocenił(a) film na 5
florianf

Powiem Ci szczerze, że druga część już mi o wiele lepiej weszła, być może dlatego, że obejrzałem ją jako pierwszą. Nie zauważyłem aż tylu błędów i nieścisłości, a akcja nie działa się w jednym domeczku (w zasadzie w willi wielkości hangaru na jumbo jeta). Poza tym bardzo nie lubię Ethana Hawke'a. Wkurza mnie ten aktor, co bym z nim nie obejrzał.

ocenił(a) film na 3
florianf

Popieram. Polać Tobie i Karasowi. :)