PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643609}

Noc oczyszczenia

The Purge
2013
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 82983
4,3 29 krytyków
Noc oczyszczenia
powrót do forum filmu Noc oczyszczenia

Nigdy bym się nie spodziewał że można zrobić podobny film. To poprostu jakiś chory żart. Tylko
pokazuje jacy ludzie są zdeprawowani by zrobić coś takiego. (A młodzież niech ogląda i się uczy,
może kiedyś sami nam zafundują taką rozrywkę...) Poprostu szkoda słów ! Film zrealizowano nie
najgorzej, ale sam film jest nie do przyjecia, przynajmniej dla mnie ! Już wolę normalną
napirdzielankę, ale nie coś w tym stylu... Myślę że ocena 4 jest najwyższą jaką mogę dać. Nie chcę
wystawić 1 tylko dlatego że ten film jest porażką ze względu na pomysł, ale mimo wszystko
zasługuje na nią, Następnej części na pewno nie obejrzę.

ocenił(a) film na 5
pionder23

Kompletny chaos w wypowiedzi.
Właśnie pomysł jest najmocniejszą stroną filmu. Pokazanie skrajnej sytuacji i skrajnych sposobów na utrzymanie spokoju.
Zresztą film wcale nie nagradza tutaj negatywnych zachowań, wręcz przeciwnie. Córka pomaga obcemu człowiekowi narażając własne życie. Ten człowiek odwdzięcza się ratując jej rodzinę.

Całość jest prosta, nieskomplikowana i mocno średnia, ale właśnie główny motyw filmu jest tym co wybija film trochę do góry.

ocenił(a) film na 3
Dealric

Sory, ale ja się do końca niezgadam. Pokazywanie tego typu filmów wcale nie jest ciekawe. Jeśli w filmie to jest sposób na utrzymanie spokoju, to tylko się modlić by w rzeczywistości nie wprowadzili tego, bo to by było już naprawdę chore. Tak czy siak, mi się niepodoba i już. Nie zmienię zdania o tym filmie. No kurde, można tyle rzeczy wymyślić, a tu jak zwykle pokazują jak w filmie ludzkość nisko upada, poprostu katastrofa !