PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643609}

Noc oczyszczenia

The Purge
2013
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 82983
4,3 29 krytyków
Noc oczyszczenia
powrót do forum filmu Noc oczyszczenia

Fajny temat i bardzo ciekawy pomysł, oryginalny ale jak dla mnie niewykorzystany w pełni ;/

ocenił(a) film na 5
Polly_1996

Jak dla mnie też. Spodziewałem się czegoś co najmniej dobrego, a film jest średni, żeby nie powiedzieć kiepski...

ocenił(a) film na 4
mrkaxy

Jak obejrzałam spoiler to WOW! Mega temat i spodziewałam się jakiegoś przełomowego filmu a tu troszkę dno...
Rozczarowanie.

ocenił(a) film na 5
Polly_1996

Miałem dokładnie tak samo.

ocenił(a) film na 3
Polly_1996

temat filmu nie jest bynajmniej oryginalny, szczególnie gdy po wysłuchaniu wiadomości wielu sfrustrowanych z chęcią ruszyłoby do sejmu z nabitymi strzelbami

ocenił(a) film na 4
High_Voltage

Tak ale ja jeszcze żadnego filmu o takiej fabule, o tym dniu gdzie można zabijać ludzi, nie widziałam :)

ocenił(a) film na 6
Polly_1996

Możliwe spoilery

Dałbym ocenę 7 jakby nie ostatnie 30min filmu. Jedna grupa atakujących zostaje po chwili zastąpiona sąsiadami, którzy ponoszą porażkę jeszcze szybciej. Jak dla mnie mogli się porządnie skupić na jednej grupie, a nie robić maraton trupów. Podczas napisów końcowych rzuciła mi się w oczy informacja o największej liczbie uczestników w Dallas(stan Teksas). Może jestem przewrażliwiony, ale wyczułem pod progową informacje; w tym mieście(oraz w całym stanie) broń jest legalna, zobaczcie do czego to doprowadziło. Oczywiście są inne stany gdzie broń jest dostępna, ale gdy myślę o tym prawie zawsze pierwsze skojarzenia to Teksas.