PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103181}

Nocne plemię

Nightbreed
1990
6,1 2,9 tys. ocen
6,1 10 1 2864
5,8 5 krytyków
Nocne plemię
powrót do forum filmu Nocne plemię

barker to ma pomysł na film no nie? polecam go każdemu kto lubi stare niestraszne horrory

ocenił(a) film na 9

Racja - Nightbreed to po prostu genialny film!

ocenił(a) film na 9
Darth_Morrigan

Jeden z lepszych filmów jakie widziałam, trochę nie horror, ale co z tego. Czasami warto obejrzeć coś innego, poza tym film jest stary więc nie trafia w dzisiejsze gusta...niestety.

ocenił(a) film na 10

Dla mnie również, absolutnie genialny film!

Bardzo duża przesada z tą genialnością .Można go obejrzeć ale nie ma się czym zachwycać .Niewykorzystany potencjał postaci które zostały stworzone do tego filmu .

ocenił(a) film na 9
Tibn

Wiadomo, de gustibus...
Ale jakbyś zapytał mnie o JEDEN ulubiony horror (szeroko rozumiany oczywiście) wymieniam "Nightbreed".

ocenił(a) film na 9
Darth_Morrigan

Hellraiser też dobry, ogólnie produkcje Cliva Brakera są dziwne i kultowe, pewnie to jest podstawą jego sukcesu.

ocenił(a) film na 8

z tego co widzę po opisie to jest to film na podstawie książki "Cabala nocne plemię" polecam bardzo dobra książka

ocenił(a) film na 9
Pig_us

Oglądając film nie zawiedziesz się. Rzadko mi się zdarza, by film tak dokładnie oddawał moje wyobrażenia bohaterów książki oraz jej klimatu. Czysty kult. 10/10

ocenił(a) film na 10

podpisuje sie pod tematem tymi ręcami i tymi palcyma:):)
a jak ktoś uważa, że to bzdura bez polotu, to niech poczyta nieco barkera i historie horroru
pozdr.

użytkownik usunięty
profix

Clive Barker to mistrz gatunku.Jego książki to wielkie dzieła[polecam"Wąwóz kamiennego serca"].Kto nie zna jego stylu bądź nie czytał tego autora,ten nie zrozumie filmu,a ten jest naprawdę dobry.Pozdr.

użytkownik usunięty

Ja z Barkera czytałem tylko ,,Wielkie sekretne widowisko'' i niezbyt mi się podobało.

ocenił(a) film na 10

ten film to arcydzieło, ma niesamowity klimat, rewelacyjną muzykę i odrealniony świat. 10+/10. pozdro dla wszystkich fanów Barkera

ocenił(a) film na 9
greenmind

To i ja się pod powyższymi podpiszę- film genialny, świetne połączenie horroru z mrocznym fantasy. Doskonały klimat, niesamowita muzyka, świetna charakteryzacja potworów i kilka wspaniałych scen- inkwizycja, finał, "zwiedzanie" Midian plus jeszcze mój ogromny sentyment z dzieciństwa. Ode mnie 10/10.

ocenił(a) film na 9
klajsterbelej

Dodam jeno, że jest to chyba najbardziej niedoceniany horror, jaki znam. Polecam też poczytać trochę na temat historii powstawania tego filmu, między innymi o tym, jak Barker musiał się użerać z producentami, którzy w dużej mierze ponoszą winę za klapę finansową filmu, poza tym był on niestety również źle promowany- Clive mówił, że trailery przedstawiały go jako kolejny slasher :( Eh, mówi się trudno. Nie zmienia to jednak faktu, że "Nightbreed" jest wspaniałym filmem :)