PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125407
5,3 31 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Wielbiciele książki (do których ja też się zaliczam) trochę krytykuja ten film, ale na mnie zrobił on ogromne wrażenie, tym bardziej że jestem fanem filmów Petera Jacksona (i mam tu na myśli głównie Niebiańskie Istoty i Martwicę Mózgu, a nie Władcę Pierścieni...). Jasne, jest sporo różnic między książką a jej kinową adaptacją, ale nie są one jakoś ogromnie istotne. Oceniam film na 9/10.

ocenił(a) film na 8
yossarian84

Boże oglądałam go wiele razy bo tak polubiłam rodzinę Salomonów ;) piękny film ukazany w taki delikatny a zarazem smutny sposób. Śmierć gwałciciela była dla mnie zbyt nie zasłużona , taką śmiercią mógł zginąć koleś znęcający się nad zwierzętami a nie pie*** zboczeniec , który zabił tyle dzieci.
Wolałabym , żeby został zastrzelony lub potrącony przez samochód ... chyba każdy spodziewał się surowszego wyroku , ale cóż ten film był zbyt subtelnie przedstawiony.
Nie narzekam, już ;D bo i tak to jedyny fantastyczny film który mi się podobał;D ;] heh no może jeszcze most do Therabiti czy coś takiego;D a książka fajna ale w połowie już byłam znudzona i koniec się dłużył maxmyalnie..

ocenił(a) film na 9
TrefnaPanna

W książce gwałciciel zginął dokładnie tak samo, wiec nie było sensu tego zmieniać. Zresztą właśnie to był świetny motyw wg mnie, że zginął w taki śmieszny sposób. Właśnie na coś takiego zasługiwał.

ocenił(a) film na 9
yossarian84

film bardzo mi się podobał jednak mimo wszystko książka lepsza