PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114963
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

Jestem fanem pierwszych dwóch części ale trójka wd mnie jest beznadziejna :/ Wynudziłem się strasznie .Klimat ma to trzeba przyznać lecz to nie jest już ten klimat co w poprzednich częściach , ten film jest jest po prostu inny .Nie wiem , ja się strasznie wynudziłem .Tak w ogóle to mi się ten film centralnie kojarzył z Mad Maxem :) bardziej pod taki klimat mi to zalatuje niż pod starego dobrego aliena . Nuda , mało akcji ,beznadziejna kreacja obcego .Dla niewtajemniczonych super film ale dla fanów to już nie to samo . 5/10

ocenił(a) film na 7
martens600

Niekoniecznie zgodzam się z Twoim ostatnim zdaniem. Obcego uwielbiam i uważam siebie za fana tej serii, a jednak trójka podobała mi się i to bardzo. Owszem, mniej niż dwie pierwsze części ale i tak uwielbiam ten film. Klimat jest fenomentalny, choć moze być on odbierany zarówno jako zaleta jak i wada tej produkcji. Zaleta - jest tak fantastycznie zbudowany, taki gęsty i sugestywny że ja osobiście jestem pod ogromnym wrażeniem. Z drugiej strony rózni się od tego co mieliśmy okazję poznać (i polubić) przy okazji dwóch pierwszych filmów.
Inny nie wcale nie oznacza w tym przypadku 'gorszy'.

Podobnie jest kreacją Obcego. Różni się ona od sposobyu jego przedstawiania w jedynce czy dwójce. Z drugiej strony - czy oglądanie po raz kolejny tego samego nie byłoby pewnego rodzaju "odgrzewaniem kotletów" przez reżysera? Ja cieszę się że Giger (człowiek który stworzył postać Obcego) i Fincher (reżyser) pokazali swoją własną, odmienną wizję. Dzięki temu jest własnie... inny :P

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
JaszczurXP

No z oceną Aliena 3 jest ciężko, bo Fincher jednak postawił na swoim, czyli na konkretnym klimacie i specyficznym stylu, nie próbował kopiować czyichś pomysłów. Fincher postawił na zaskoczeniu widza, bo z pewnością fani Obcego nie spodziewali się takiej kontynuacji historii, no i tu pojawił się podział, innym się to spodobało innym nie, ale jednak patrząc z obiektywnej strony to Obcy 3 jest filmem bardzo dobrym, trzymającym poziom serii. Osobiście stawiam go na drugim miejscu zaraz za Aliens.