No wreszcie cos dobrego Duzo lepszy od jedynki No i nareszcie 1 predator a nie 400 i sobie nie daja rady z obcymi POLECAM
no nie tylko, on kobieta z gniazdem obcych w macicy tez nie była zadowolona :/ 1/10 gówno i pożoga
czlowieku co ma kobieta z gniazdem obcych do predatora hehe przeciez jeden predator byl chyba ze moze ogladales Obcy kontra Predator 45 jakas nowa czesc hmmm hehehe
wiem, że był jeden predator bucu, naucz sie czytać ze zrozumieniem,
ale ogólnie chodziło mi o idiotyzm i bezsensowną przemoc w filmie, ale to dużo długich słów więc tego też możesz nie zrozumieć...
Heh bucem to jestes ty frajerze!! Bezsensowna przemoc w filmie chyba dla ciebie czlowieku to cos ty chcial romantyzm?? sory ale nie to kino...... :)
najwidoczniej nie uda mi sie trawić takich gówien ,ale widzę ,że ty sie do tego doskonale nadajesz... ktoś musi...... :)
"No wreszcie cos dobrego"
Skwitowałbym ten cytat jakoś, ale obawiam się, że mój post zostałby zgłoszony i usunięty.
Będę bezpośredni:żeby doceniać takiego gniota,to jednak trzeba mieć coś z głową.
zgadzam sie z toba mi równiez sie podobał chociaż był zbyt krótki tz za szybko sie sprawy na koniec potoczyły, może 10/10 to przesada ale nie jest wcale super gniotem ja notuje tak.
alien
aliens
predator
potem
alien 3
dalej
predator 2
avp 2
i ostatnie miejsca
avp
obcy 4
po za tym widzę że na wątku sami mądrzy ludzie, czemu sami nie kręca przeciez tu na filmłebie mamy takich recenzentów i reżyserów że głowa mała.
Załatw mi najpierw budżet jaki miał avp 2... poza tym jestem widzem i nie muszę kręcić filmów żeby powiedzieć ,że jakiś jest szmirą. I może ludzie z tego wątku są na tyle mądrzy ,że nie biorą się za to czego nie chcą bądź nie umieją robić - czego nie można powiedzieć ekipie kręcącej taki chłam jak avp 2.
Ja sie dziwię czemu ten film ma tak niską ocenę. Rozumiem, że nie każdy jest fanem tego kina, ale... No właśnie ale? Wszyscy wyzywają go od gniota i szmiry a film wcale na to nie zasługuje. Znacznie lepszy od średniawej jedynki. Dużo nawiązań do gier z serii AVP. Ogółem dobre kino. Nie nudziłem się wręcz przeciwnie film mi się podobał. Aaa zapomniałbym no i niezła muzyka, a szczególnie pojawienie się motywu przewodniego z filmu Predator Bardzo podoba mi się recenzja Krzysztofa Michałowskiego "Krwawa Zabawa" Zachęcam do lektury. Podpisuje się pod nią jak najbardziej. I skończcie się wyzywać od buców. Gościu jak Tobie sie film nie podobał to nie obrażaj innych, na których zrobił wrażenie. Pozdrawiam. AVP 2 9/10
Mialem sie nie wypowiadac... ale musze :P
Lubie motyw Aliena i Predatora... podobaly mi sie wszystkie czesci aliena, a i predator mial swoj klimat. Po jedynce totalne rozczarowanie... myslalem ze dwojka bedzie lepsza i mysle ze sie na tym zalozeniu nie zawiodlem - bo byla... ale...
AvP2 to kino slabe, bez wiekszych emocji. Akcja rozkrecila sie od polowy - przez pierwsza polowe filmu chcialo mi sie spac - a to chyba najgorsze co moze sie przytrafic podczas seansu... myslalem ze bedzie to totalna klapa... byla tylko klapa :).
I nie chodzi tutaj o wymuszona i sztuczna brutalnosc - pokazali ze wszyscy gina... nie ma nietykalnych super lasek z wielkimi balonami - ktore nigdy nie umieraja patrz. Teksanska masakra etc... :) Poprostu czegos mi w tym filmie brakowalo i tym czyms byl klimat. Jak mialbym porownywac do Alien 1, 2, 3, 4 to ten film ma sie nijak - jak Bonanza, albo przeminelo z wiatrem :P. Fajnie ze polaczyli motywy z gier, sam gralem w avp, ale niestety wyszlo kino dla osob w przedziale <12,16) ( z drugiej strony przedzial niedomkniety :) ). I jezeli ten film komus sie podoba, to tylko pozazdroscic niewyszukanego gustu... jak to sie komus podoba to sie wszystko spodoba - moj kuzyn taki jest - uwielbia wszystko na cartoon network - tylko ze ma 5 lat :P. Ale swiat jest dla niego prosty i beztroski... dobre kino jednak przypomne na tym nie polega. Watpie zeby ten film zrobil na wiekszosci wrazenie jak np. Spiderman - niby pop produkcja a jednak cos w sobie mial ( i to jest powszechna opinia). Ja raczej 2gi raz tego filmu nie zechce obejrzec. I panowie... nie bede mowil ze z wami cos nie tak czy tak... jedni sie znaja lepiej na filmach, a innym wszystko jedno - ot co... a tlumaczenie ze o gustach sie nie dyskutuje jest bez sensu w tym przypadku... bo znam takich ktorym wcisneloby sie kazde gowno byleby sie nazywaloby "AVP2,3 czy 4" i mysle ze duzo na tym forum takich :P
Pozdro
wg mnie nie - przy AVP2 sie wynudzilem, 0 rozrywki czy akcji tam przynajmniej czas nie byl stracony a tutaj - 1,5h wyrwanie z zycia.
Film to megasyf
Popieram przedmówcę :) Megasyf... o ile AVP trzymal klimat poprzednich części (choc również można go było zrobic lepiej), to druga częśc zaskoczyła mnie do tego stopnia, że chciałem wyjśc w trakcie seansu. Żenująca gra aktorów, słabe efekty które były starannie tuszowane kiepskim oświetleniem, oraz totalny chaos przedstawiony na prześcieradełku :) nie pozwolił mi ani przez moment cieszyc się filmem. Owszem, w filmie trup ściele się gęsto, ale co mnie to obchodzi że co chwile ginie jeden z głównych bohaterów jeśli ja wogóle nie mam szans ich poznac. Czarę goryczy przelewa jedna z ostatnich scen, kiedy to biedne miasteczko zostaje zmiecione z powierzchni ziemi. Po rostu ręce opadają. Jedynym pozytywnym aspektem jest rzadko występująca muzyka, której obszerne kawałki zostały żywcem zaczerpnięte z pierwszej części Predatora. Ale to w żaden sposób nie ratuje tej porażki.
zastanawiajace jest to czemu Predalien ktory jest na poczatku filmu szybko urosl oraz kolejne...
Predalien urósł tak szybko, ponieważ producenci zdawali sobie sprawę, że dla potenjcalnego widza do którego ten film jest skierowany nie będzie to ważne. Ważne żeby szybko zaczął mordowac :P
Też Obejrzałem ostatnio - najpierw Hitamana, a zaraz potem AvP2 - i przyznam że Avp był duuużo lepszy.
E tam takie sobie jak ktoś lubi sobie wieczorkiem patrzeć na mordowanie to może mu sie powiedzmy spodobać. Strasznie nużący :P
"10/10 Predator the best
No wreszcie cos dobrego Duzo lepszy od jedynki No i nareszcie 1 predator a nie 400 i sobie nie daja rady z obcymi POLECAM"
Człowieku weź sie stuknij w łeb kosmicznym młotkiem... 10/10!!!!!!!
To chyba pierwszy film jaki w życiu widziałeś.
Hahahaha ten koleś champion 1987 to na prawde mnie rozśmieszył :D
Oglądając film śmiałem się nie jednokrotnie, pękałem po prostu. Uwierzcie że lubi tą tematykę uwielbiałem oglądać obego np. 3 cześć moim zdaniem ma najlepszy klimat, film predator 1 i 2 moim zdaniem przeciętny. Ale serio jeżeli ktoś ocenia avp2 10/10 to naprawdę ma coś nie tak z głową. Jak można ten kicz wciskany z siłą 5*10^6 KN ocenić tak wysoko ? Mam nadzieję championie 1987 że to była tylko prowokacja. Jeśli nie współczuje Ci że nie potrafisz prawidłowo ocenić filmu. Muzyka - słabo , Efekty - sprowadzały się do wybuchów i zmian kolorów w hełmie predatora. Z zabawnych scen - polecam scenę, kiedy to po nagłej śmierci blondynki, (której imienia nie zdążyłem zapamiętać :P) następuje starcie predaliena oraz wkurzonego predatora. Kiedy predator rozkąłda na łopatki aliena zadaje mu cios w klatę niczym uliczny rozrabiaka i co najlepsze jego pieść się odbija w dziwny sposób; z kumplami pękaliśmy ze śmichu i wracaliśmy 3 razy do tego momentu; wyglądało to jakby predator chciał powiedzieć alienowi "a masz bucu :D". Reżyser zapomniał chyba, że kiedy predator zaczyna leczyć rany, to przeraźliwie wrzeszcy(tego w filmie nie było, zresztą wielu rzeczy temu filmowi brakuje). Bardzo zdziwiło mnie to, że jeden z głównych bohaterów bierze do ręki broń predatora i po chwili już jest wyborowym strzelacem; mi się wydaje że powinien spędzić trochę czasu nad rozgryzieniem technologi z dalekich zakamarków kosmosu:P Po prostu film jest gniotem, nakręconym na siłę. Komercja w 100%. Mam nadzieje że nie będzie podobnej kontynuacji.
Jeszcze raz brawa dla championa 1987 i jemu podobnych kupcie sobie jeszcze plakaty i gadżety z filmu, kubki długopisy koszulki i dajcie sobie tapetę z filmu na pulpit, no i może dzwonek do telefonu przypominający krzyk obcego. Właśnie dzięki takim jak wy film zarobi sporo $ i możecie liczyć na to że nei długo będzicie mieć mokro, bo usłyszycie zwiastun avp3.
Moja ocena 4/10
Pozdrawiam wszystkich myślących w podobny sposób i przepraszam za mój nieco chaotyczny post:P
BTW (Dzięki Bogu że do kina nie poszedłem) ;p
hehehehehe czlowieku powinienes zostac artysta! rozpisales sie jak pisarz moze i ty nakrecisz jakis film hmm pomysl nad AvP 3
No popatrz, dowiedziałeś się właśnie czegoś nowego - są ludzie, którzy potrafią napisać więcej niż 2 zdania, a na dodatek piszą z sensem. Ty nigdy taki nie będziesz, ale to cię nie boli, prawda?
Czy nie pomyliłem się, że twoje prostactwo ci nie przeszkadza. Jesteś zbyt prymitywny, żeby wiedzieć, że jesteś prymitywny.
jak dla mnie to ty czlowieku jestes frajer i tylko nie wiem czy pisac do ciebie sendspam czy jezyk polski hmm
Hahahaha ten koleś champion 1987 to na prawde mnie rozśmieszył :D
Oglądając film śmiałem się nie jednokrotnie, pękałem po prostu. Uwierzcie że lubi tą tematykę uwielbiałem oglądać obego np. 3 cześć moim zdaniem ma najlepszy klimat, film predator 1 i 2 moim zdaniem przeciętny. Ale serio jeżeli ktoś ocenia avp2 10/10 to naprawdę ma coś nie tak z głową. Jak można ten kicz wciskany z siłą 5*10^6 KN ocenić tak wysoko ? Mam nadzieję championie 1987 że to była tylko prowokacja. Jeśli nie współczuje Ci że nie potrafisz prawidłowo ocenić filmu. Muzyka - słabo , Efekty - sprowadzały się do wybuchów i zmian kolorów w hełmie predatora. Z zabawnych scen - polecam scenę, kiedy to po nagłej śmierci blondynki, (której imienia nie zdążyłem zapamiętać :P) następuje starcie predaliena oraz wkurzonego predatora. Kiedy predator rozkąłda na łopatki aliena zadaje mu cios w klatę niczym uliczny rozrabiaka i co najlepsze jego pieść się odbija w dziwny sposób; z kumplami pękaliśmy ze śmichu i wracaliśmy 3 razy do tego momentu; wyglądało to jakby predator chciał powiedzieć alienowi "a masz bucu :D". Reżyser zapomniał chyba, że kiedy predator zaczyna leczyć rany, to przeraźliwie wrzeszcy(tego w filmie nie było, zresztą wielu rzeczy temu filmowi brakuje). Bardzo zdziwiło mnie to, że jeden z głównych bohaterów bierze do ręki broń predatora i po chwili już jest wyborowym strzelacem; mi się wydaje że powinien spędzić trochę czasu nad rozgryzieniem technologi z dalekich zakamarków kosmosu:P Po prostu film jest gniotem, nakręconym na siłę. Komercja w 100%. Mam nadzieje że nie będzie podobnej kontynuacji.
Jeszcze raz brawa dla championa 1987 i jemu podobnych kupcie sobie jeszcze plakaty i gadżety z filmu, kubki długopisy koszulki i dajcie sobie tapetę z filmu na pulpit, no i może dzwonek do telefonu przypominający krzyk obcego. Właśnie dzięki takim jak wy film zarobi sporo $ i możecie liczyć na to że nei długo będzicie mieć mokro, bo usłyszycie zwiastun avp3.
Moja ocena 4/10
Pozdrawiam wszystkich myślących w podobny sposób i przepraszam za mój nieco chaotyczny post:P
BTW (Dzięki Bogu że do kina nie poszedłem) ;p
hehehehehe czlowieku powinienes zostac artysta! rozpisales sie jak pisarz moze i ty nakrecisz jakis film hmm pomysl nad AvP 3
niestety ale nie pierwszy:) Hm.. a stuknac sie kosmicznym mlotkiem to dla mnie bedzie problem ale dla ciebie pewnie nie bo ty ten mlotek z pewnoscia masz :)
W twoim przypadku stukanie młotkiem w głowę dałoby tylko pogłos. Jak walnięcie w pusty garnek.
Po filmie widać, że liczy się już tylko kasa; jak najmniejsze koszty, bo sławne postaci i tak
przyciągną ludzi do kina. Ci hollywoodzcy kretyni ostatecznie zarżnęli legendę Aliena i Predatora.
Scenariusz jest debilny i infantylny do kwadratu, miejsce akcji - amerykańskie miasteczko -
Jezuuu!!!!!!;zabawna scena z tą pustą blondlalą przygwożdżoną do ściany przez gwiazdkowy
bumerang Predatora. Wogóle pomysł z pojawieniem się Predatorów na Ziemii jako bogów (patrz
część pierwsza) i urządzaniem safari jest niedorzeczny. Pozostaje pobożne życzenie, że kiedyś
zrobią porządny film, z większym budżetem, nawiązujący do oryginalnej sagi Alien, którego akcja
bedzie rozgrywała się w odległej przyszłości, w dalekich, skolonizowanych przez człowieka
światach, gdzie ludzie walczą o przetrwanie z obydwoma gatunkami kreatur; kosmiczni marines,
bazy na nieprzyjaznych planetach, szaleni naukowcy no i oczywiście nasi milusińscy...miejmy
nadzieję, że doczekamy.
Każdy miłośnik sagi o Obcych ma nadzieję na kolejny film z serii. Niestety, "Obcy" nie mają takiego patrona-twórcy jakim dla "Gwiezdnych Wojen" był George Lucas, więc szanse na kolejny film z serii są marne. Poza tym dzisiejsze kino epatuje już tylko przemocą - podobno już trwają prace nad "Piła V".
Lepszy Avp i Avp2 niż wychwalany przez wszytkich Transformers.... bynajmniej moim zdaniem... - bez względu jak pojdziecie mnie i mój jak to mówicie odmózdzony gust to i tak zdania nie zmienie...
Pozdrawiam;)
Nie "bynajmniej moim zdaniem", ale "przynajmniej moim zdaniem". "Bynajmniej" oznacza bowiem "wcale nie, ani trochę, w żadnym wypadku" itp.
Właśnie o to chodziło - no ale skoro to napisałeś znaczy że do końca Cie to nie rozwaliło...:P
Zresztą to tylko słowo i pewnie ogólny konttekst zdania każdy z was zroumiał - choć przyznam że nie znałem jego znaczenia bo sądziłem że to to samo co "przynamniej" - zresztą jak sobie przeglądałem rózne fora - nie tylko ja - ale mniejsza z tym - więcej tego błędu nie popełnie...
Skoro uraziłem was to przepraszam:P
Ciekaw jestem Giefarg czy sam znałeś to znaczenie? - po wykłądzie pana nad tobą łatwo rżnąć cwaniaka... a twoje wypowiedzi też nie zawsze błyszczą polszczyną i inteligencją... więc daruj sobie. Choć w sumie i tak w szoku jestem że nie obrzuciłes mnie wyzwiskami jak to często masz w zwyczaju w stosunku do innych.
A już ogólniej - błędy sie zdażają - w końcu jestem tylko człowiekiem.
Pozdarwiam
Z twojego wpisu wnoszę, że już nie pomylisz "bynajmniej" z "przynajmniej" :-) Chwała ci za zdolność akceptacji popełnienia błędu. Powoływanie się na internetowe fora nie ma sensu. Większość "onetowców" pisze "wogóle" lub "wogule", co nie zmienia faktu, że poprawnie napiszemy "w ogóle". Powszechna ignorancja na poziomie szkoły podstawowej powinna przerażać, a nie służyć za usprawiedliwienie.
Tak od serca: nie zabieraj już głosu na forum :)
Twój pusty łeb już się wystarczająco naprodukował. Aż mi głupio było - takie brednie piszesz.
jak na mój gust to ludzie piszący teksty w stylu "szmira" "gniot" to są Ci prawdziwi frajerzy, a najlepsze że walą oceny 1/10. Hmmm super. Rozumiem, że ocena 1/10 oznacza waszą głupotę? że nie oceniacie wcale filmu, bo jakieś dziwne kryteria stosujecie, albo no właśnie żadnych nie macie, pajace co tylko kozakują a gówno w życiu robią, ocenia się oglądalność, grę aktorów, efekty, dźwięk niech szatan was w piekle podsmaży, jeżeli ktoś jeszcze powie że ten film miał efekty, dźwięk, gre aktorów itd na 1/10 to na prawdę jest buc i sam się do tego przyznaje. Chcesz 1/10 to włącz se youtube z dzieciakami neo a sorry może sam jesteś dzieckiem neo na to wyraźnie wskazuje. Nie ma co, jesteście zajebiści! pozdro!