PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

8/10

ocenił(a) film na 8

Dziwie się,że film jest tak nisko oceny.Ocena powinna być minimum 7.Dużo lepsza część jest ta niż 1.Jestem fanem zarówno Predatora jak i Alien

ocenił(a) film na 8
bartek_hanys90

też dałem AvP 8\10 ale uważam że jedynka jest lepsza.

ocenił(a) film na 1
bonecrusher22

Skonfrontujcie sobie poprzednie filmy o Obcym i Predatorze z AvP a zobaczycie jak ten film jest ubogi.

ocenił(a) film na 3
wwl1

koledzy, jestem fanem predatora - dla mnie to arcydzieło - niestety - to co zobaczyłem w AVP2 woła o pomstwe do nieba... Nawet mi, takiemu fanowi Yautji ciężko się oglądało ten obraz :( niektóre momenty ( i tylko momenty) były fajne - reszta to niestety żenada. Podobać się Wam może dlatego, że podeszliście do tego filmu jako zwyczajnego kina akcji ( w dodatku dla nastolatków) - takie jest moje zdanie. Mam jedynie nadzieję, że Predators będzie wyśmienity :)

ocenił(a) film na 8
emqbro

Masz racje podeszłem do niego jak do zwyczajnego kina akcji,nie oczekiwałem że ten film dorówna Predatorowi lub Obcemu

ocenił(a) film na 8
bartek_hanys90

Film jest kinem akcji ale ma swoisty klimat moze nie taki jak w 1 czesci obcego. Pierwsza czesc predatora to czym byla jak nie kinem akcji? SF? w AvP2 mamy bardzo dobre efekty specjalne pare nowosci [obcy na genach predatora] Bezlitosne korporacje, czy wojsko, ktore nie sa zainteresowane zbytnio losem ludzi.
Powiem tak film napewno nie jest dla nastolatkow, za przyklad niech posluzy tutaj kobieta w ciazy z ktorej doslownie wysysane jest zycie. Film jest bardzo dobry
8/10

ocenił(a) film na 8
Kunio_2

W 100 procentach zgadzą się z moim z przedmówcą.

ocenił(a) film na 3
bonecrusher22

Proszę Was, nie obrażajcie Predatora. Jakby Pred zobaczył ten obraz to by się zdetonował ;] ten film to żenada- wow, Predalien ;] - i tylko dlatego uważasz ze film jest super??Gdzie jest klimat?? Co to ma być - love story Gościa od pizzy ?? Teraz porównaj rolę i położenie Komandosów z części 1 a potem Detektywa z części 2 z tym, co widzieliśmy w A v P 2. w 2011 ukaże się w kinach Predators - zobaczycie co znaczy dobry film ( po obsadzie podejrzewam, że nie będzie to "głupia historyjka dla słitaśnej americańskiey młodzieży, która liczy tylko na efekty, nie zwracając uwagi na fabułę" ;] a poważny film z Prefatorem.

ps. Polecam komiksy oraz gry - tam Predalien i inne odmiany były już od dawna.

AMEN.

ocenił(a) film na 7
emqbro

Biorąc pod uwagę kino akcjii to film jest zajebisty wg mnie 7/10
ale jako fanatyk obcego i pierwszej czesci predatora daje 1/10 bo historia NIE może się łączyć w tych czasach które są w filmie ... Obcy zostaje przez człowieka odkryty w dalekiej przyszłości gdzie człowiek już się kolonizuje na innych planetach ... a Predator jest znany od dawnej przeszłości ...

ocenił(a) film na 7
mathew6

ale i tak ten film jeżeli chodzi o akcje i o tą dawkę strachu jest lepszy niż jedynka ...

ocenił(a) film na 3
mathew6

"1" była dużo lepsza :) obiektywnie patrząc - ja czekałem na "2" z naprawdę wielkimi nadziejami - zawiodłem się. A v P 1 dużo przyjemniej mi się oglądało. Heh, zapewne też podobało Ci sie Final Destination 4 - bo też "super kino akcji" nie? Każdy kto się zna na obrazie powie Ci, że FD4 to żenada, a części, które były najlepsze to 1 i 2. Szkoda, że dla niektórych byle-jakie strzelanie to już super film akcji - 8/10 ??To czym dla Ciebie jest Avatar (wiem, że gatunkowo/fabularnie jest inny niż A v P ,ale przyznasz, że dzieje się tam dużo...) ?? Czym są Termiantory??Alieny?? jeżeli dla Ciebie A v P 2 pod względem AKCJI to 8/10 to - hehe - wyżej wymienione propozycje to ok 49/50 ;]Co do strachu - czy Predator to postać z horrorów?? Dawka strachu - najs ;] joke or something?? ;]w Jedynce był chociaż jako-taki klimat - odcięcie od świata,piramida (swoją drogą - ponoć ma się także pojawić w grze A v P 3 w multi),chłod,zima itd - m.in.j uż sama scena, kiedy dotarli na miejsce i statek Predatorów podczas zamieci przeleciał nad ich głowami niepostrzeżenie daje fajny efekt... :)

ocenił(a) film na 3
mathew6

heh, a wziąłeś pod uwagę to, że my mogliśmy sobie odkryć Aliena w tej przyszłości podczas wypraw międzygwiezdnych, co nie zmieniłoby faktu, że Alien za pośrednictwem Predatora mogł wcześniej być na naszej planecie, a o czym my po prostu o tym nie wiedzieliśmy ??

ocenił(a) film na 7
emqbro

wszytko możliwe ;] Nostromo w obcym nie przypadkiem leciał koło planety gdzie była ta istota, całkiem możliwe że obcy mógł występować na naszej planecie już duuużo wcześniej i po prostu zostało to utajnione, świadków zabili albo zamknęli ich w psychiatryku i tak zostało to tajemnicą do czasu odkrycia obcego na innej planecie któż wie może ten statek na którym był obcy był Predatorów ... ?? Może być wiele wersji na ten temat ;> ale i tak mi się podobał ten film ;] a jeżeli chodzi o FD to w tym nie jestem specjalistą i nigdy nie grałem nawet w to, ale oglądałem Wojnę dusz jak i Advent Children i bardziej mi sie podobala wojna dusz ;p powinni tak komputerowo zrbić dragoon balla, a nie takie dno jaką jest Evolucje ...

ocenił(a) film na 3
bartek_hanys90

Ten film nie jest wart nawet tej oceny AVP był nawet fajny a tu ZERO fabuły obcy spada na zimie zabija ludzi goni go Predator ZERO ale za Hybryde dałem 4/10 i się zlitowałem ten film nie ma nic wspólnego ani z serią ALIEN Predator ani AVB PORAŻKA

ocenił(a) film na 8
aterazione

predator-9\10
predator 2-8\10
Decydujące starcie-9\10
Przebudzenie-9\10
Obcy 3-8\10
8 pasażer-8\10
AvP-8\10
Avp 2-8\10