PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46522
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

AVP 2 - (...)

ocenił(a) film na 2

Ave!

Jedno zdanie, może dwa:
Po obejrzeniu tego filmu jedno trzeba stwierdzić - Predator powinien przybyć na Ziemię i powinien obedrzeć ze skór reżyserów, bo to co zrobili z filmem przeszło ludzkie pojęcie - GNIOT!

Ocena 2/10 - dlaczego taka wysoka, już wyjaśniam, otóż: daje dwa punkty ponieważ zachowany jest charakterystyczny dzwięk w czasie "widoku z oczu" Predatora, a także miło jest zobaczyć Predatora na wielkim ekranie.

Aha jeszcze jedno:
w filmie daje się odczuć, że bracia reżyserzy pobierali wątki z innych filmów o tych stworach i niestety dla mnie to nie jest plus, przykład: masakry Gwardii Narodowej i biedny szeryf słuchający TYCH odgłosów (skojarzenia z Aliens i to bardzo), drugi przykład: Kobieta prowadząca Strikera (skojarzenia ponowne z ALIENS - ten kto zna ten film w sekundzie to wychwyci).

Niestety teraz się przekonałem, że warto było obejrzeć część pierwszą - bo jest o wiele lepsza (chociaż i tak jest słaba porównując ją do pierwowzorów)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Sqbator

nie ma sensu porównywac do pierwowzoru idą na avp wiesz ze idziesz na walke aliena i predatora, wiec z gory wiesz o czym to bedzie jak wygladaja stwory itd itd

wg mnie avp1 to porazka :) avp 2 wydał mi sie znacznie lepszy, dobrze sie na nim bawiłem :]

pozdro