PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

AvP2

ocenił(a) film na 1

Szczerze mówiąc, to wolałbym gdyby akcja filmu toczyła się w tych samych czasach co w grze (Rok 2230 i 2231). Pewnie byłoby ciekawie, choć biorąc pod uwagę liczbę laików, wielu w ogóle nie zrozumiałoby o co chodzi! Wszystkie te nowoczesne bronie, wykrywacze ruchu, naramienne latarki... Co do samego filmu, wydaje mi się że będzie zupełnie inny niż pierwsza część. Z tego co widziałem, to zamiast lekkiego filmu, widzimy horror Science Fiction z prawdziwego zdarzenia! Już sama ilość krwi to tym świadczy. Tak więc jeśli film będzie cały tak ciekawy jak trailer, z pewnością spodoba się wielu ludziom, a fanom gry (takim jak ja), przypomni że ktoś się jeszcze interesuje fuzją historii tych dwóch, wspaniałych i ciekawych (choć tylko wymyślonych) postaci! Pozostaje nam czekać do 28 grudnia i tłumnie rzucić się do kin!

tbkpredator

Generalnie "Aliens vs Predator" nie ma swoich początków w grze PC pod tym samym tytułem. Już kilka lat przed premierą tejże gry w kioskach można było kupić komiks wydany przez TM-semic (bodajże rok 1994). Akcja tamtejszego AvP rozgrywała się w przyszłości na jakiejś planecie - kosmicznej kolonii hodowlanej. Nie nazywajmy filmowego AvP ekranizacją gry komputerowej! Film z grą ma niewiele wspólnego (jak również z komiksowymi wydaniami) - są to odrębne historie wykorzystujące jedynie obcych i predatorów. Co do "laikostwa" to każdy kto obejrzał Obcy - decydujące starcie (Aliens) wie czym są detektory ruchu, smartguny itp. I tu uwaga - producenci gry użyli jako wzoru broni właśnie tych używanych w "Aliens". Umundurowanie marines, "latarki naramienne" pochądzą również z filmu Camerona.