PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46522
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Ciemno ?!

ocenił(a) film na 5

Akcja filmu toczyła się dobrze, ale czy inni też odnieśli wrażenie że ten film był zbyt ciemny ??? Każda akcja która się toczyła była tak ciemna że ledwo było ci widać, wg mnie przez ten błąd film stracił na swojej wartości :-(

Raizo601

Dokładnie. Było ciemno jak cholera. Ale jak na końcu ta bomba wybuchła zrobiło się tak jasno, że mnie raziło.

ocenił(a) film na 3
Raizo601

Dokladnie. Prawie nic w tym filmie nie widzialem :/ Dlatego dalem mu tylko 6/10

Zjebali to totalnie :/

ocenił(a) film na 1
Arto0X

Prawie nic w tym filmie nie widziales i dałeś mu 6/10?? Czlowieku lecz
sie... to najwieksze dno jakie powstalo od kilku ladnych lat!

ocenił(a) film na 3
Bounce

Moze nie doslownie - "cos" bylo widac. Alemi chodzi o to, zeten film jest jakby nakrecony wnocy, a ze Predalien jest ciemnego kolory skory, a Predator byl przezroczysty, to malo co bylo ich widac. Niektore "kawalki" scen walk byly naprawde dobre. I te smierci bohaterow tez byly dobre. Bardzo sie zdziwilem jak ta blondynkaumarla ( i to jeszcze w tak zajebisty sposob). Dlatego daje niskie (jak dla mnie), aczkolwiek obiektywne 6/10.

użytkownik usunięty
Bounce

Własnie dlatego, że nic nie widział mógł dać tak wysoką ocene ;D

Raizo601

Ja za to musiałam kombinować z funkcjami ekranu żeby coś widzieć bo oglądałam w dodatku za dnia.

Może chcieli żeby było straszniej?
Wyszło żałośnie...

ocenił(a) film na 8
lays19_91

Oni chcieli dodać filmowi klimatu ale nie zbyt im to wyszło.

ocenił(a) film na 6
bonecrusher22

Poszli w drugą stronę niż pierwsze AVP tam główni bohaterowie byli pokazani dokładnie i ze wszystkich stron. W dwójce zaciemnili niestety zbyt dużo. Predator cały czas w gdzieś w ciemnościach - ciężko stwierdzić jaką ma zbroję i szpej. Szkoda.

Raizo601

dokładnie tak! film próbuje udawać tajemniczy i inteligentny. ale tej yntelygencyi tu brak niestety :p