Zakonczenie filmu wskazuje ze tak czy siak powstanie Alien vs Predator 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mnie ten fakt oczywiscie cieszy poniewaz jako jeden z nielicznych uwazam tę serię za lepsza od oryginalnego Aliena czy Predatora.
W serii łączącej tych dwóch odrazajacychj stworow mamy przynajmniej to co powinien zawierac kazdy film osobno z Obcym i osobno z predatorem.
W kazdej czesci obcego głownym bohaterem byl czlowiek (ripley i jej towarzysze) a nie Obcy jak to jest w tytule. w jedynce mimo iz powstala 30 lat temu Obcy byl pokazany raptem 2 moze 3 razy i finish.
W Obcym 2 przez pierwsza godzine trwania filmu mozna odniesc wrazenie ze ten film jest o poszukiwaniu jakis jaj w kosmosie a nie o Obcym. Ciągłe dialogi i kompletne zaniechanie postaci Obcego.Dobrze ze chociaz w koncowce filmu zobaczylem obcego bo chyba dalbym temu filmowi 3/10 a tak ma 6/10.
Predator byl troche lepszy po przynajmniej mial swoj klimat tzrymal w napieciu niestety film byl schematyczny. Ile razy powstal film w ktorym potwor zabija wszystkich bohaterow z wyjatkiem głównego ktory potem zabija sprawce???????? Odpowiedz brzmi CAŁE MNÓSTWO u mnie 7/10
Natomiast w serii AVP glównymi postaciami sa Alien i Predator a nie ludziska uciekajacy i strzelajacy.oczywiscie nie moze byc tak ze w filmie nie powinni grac aktorzy. Wrecz przeciwnie, w AVP 1 i 2 sa scceny przeplatane troche walki pomiedzy potworami potem co robia pohaterowie ludzcy. Mimo ze aktorstwo nie jest jedynie przyzwoite to filmy sa swietne bo nie jest tu najwazniejsza gra aktorska a to co sie dzieje pomiedzy obcym a predatorem i jak odnajduja sie w tym ludzie zaatakowani.
U mnie kazdy film z serii AVP dostal 9/10
pewnioe zaraz zostane zmieszany z blotem przez fanow serii Obcego I serii Predatora ale ja mam swoje zdanie i mam prawo sie wypowiedziec.
"W Obcym 2 przez pierwsza godzine trwania filmu mozna odniesc wrazenie ze ten film jest o poszukiwaniu jakis jaj w kosmosie a nie o Obcym. Ciągłe dialogi i kompletne zaniechanie postaci Obcego.Dobrze ze chociaz w koncowce filmu zobaczylem obcego bo chyba dalbym temu filmowi 3/10 a tak ma 6/10."
Nie wiem tylko czy zauważyłeś, ale kiedy w Aliens, walka z Obcymi zaczyna się jakoś po 70 minucie filmu (który trwa jeszcze potem drugie tyle), to w twoich wspaniałych AVP, niedługo po 70 minucie to już są napisy końcowe XD
A jak już oceniamy:
Alien - 10/10
Aliens - 10/10
Alien 3 - 10/10
Alien-Resurrection - 4/10
Predator - 9/10
Predator 2 - 9/10
AVP - 2/10
AVP-R - 1/10
AVPR to jakis ciepły mocz tylko jest. TEn film to naprawdę już jest kultowy jeśli chodzi o głupotę.
Dla mnie AvP 2 jest znakomity, fajna koncowka dajaca do myslenia - moze przez takie cos mamy tak ogromny rozwoj komputerow i technologii z tym zwiazanych???
Tym razem zgadzam się z Giefergiem. Sporo w tym prawdy, że po 70 minucie kończy się AvP2.
1) Aliens 10/10
2) Alien 10/10
3) Predator 10/10
4) Alien Resurrection 8/10
5) Predator 2 7/10
6) Alien vs Predator 7/10
7) Alien vs Predator 2 7/10 (naciągane)
Aliena 3 nie umiesczałem bo go bardzo dawno temu oglądałem i go mało pamiętam, chociaż mi się wtedy podobał...
Maniek: urok Obcego sprzed 30 laty miał właśnie polegać na tym, że jest czymś czego nie widzisz i nie wiesz gdzie, a nie latającym wszędzie paskudnikiem, który daje się rozwalać wieśniakom z Ameryki.
"jako jeden z nielicznych uwazam tę serię za lepsza od oryginalnego Aliena czy Predatora"
szkoda slow zeby to komentowac nawet. jestes idiotą nadzwyczajnym
Jak to jest że w filmie Scotta ludzie lali po nogach ze strachu przed stworem którego przez większość filmu po prostu... nie ma, a na takim AvP plugastwo wychodzi ze wszystkich możliwych dziur a człowiek ziewa z nudów ? Może ta różnica, to sztuka filmowa właśnie ? Czyli coś czego Maniek nie rozumie bo z tego co napisał jasno wynika, że pojęcie "film" myli mu się z pokazem slajdów - byle z obcym i predatorem w roli głównej. A w wojsku uczyli - najważniejsza k.... jest zaprawa - Maniek w wojsku nie był więc brak "zaprawy" (czyt. fabuły) pomiędzy slajdami mu nie przeszkadza :P
Aż się boję tej trzeciej części AvP. Jedynka była kiepska, dwójka jeszcze gorsza aż strach pomyśleć co wymyślą w następnej części. A co do wypowiedzi rozpoczynającej temat - no comment...
ja to ustawiam w takiej kolejności
1.Predator 10/10
2.Aliens 10/10
3.Alien 10/10
4.Predator 2 8,5/10
5.AVP 2 7/10
6.AVP 5,5/10
3 i 4 Aliena za słabo pamiętam żeby segregować ale napewno wyżej AVP 1dynki
uważam że druga AVP jest lepsza od 1szej AVP, w 1dynce jak widze ta kobite i prediego spierdalających razem to zrobiłbym z tego komiks dla przedszkolaków, jest tam kilka fajnych motywów ale zawiodłem się na całokształcie filmu, zasmuca Andersonizmem, dwójka nastawiona na klasyczną sieczke i sporo z tego wychodzi gładko