PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Dlaczego?

ocenił(a) film na 1

Pierwsza część "Predatora" to solidne kino S-F, uwielbiam serię "Alien", ale pytam się: czemu i komu mają służyć takie bzdurne produkcje jak "Obcy kontra Predator"...? Może czas pomyśleć o "Darth Vader versus E.T." i to koniecznie w wersji 3D... :)

użytkownik usunięty
pawimor

Takie filmy kręci się wyłącznie dla pieniędzy!

chyba nie :p nie powiedziałbym że dużo na tym gownie zarobili xd chociaż mozę sie mylę

użytkownik usunięty
_Tymon_

Na "jedynce" widocznie trochę zarobili, skoro zdecydowali się na nakręcenie sequela. Mam tylko nadzieję, że trzeciej części nie będzie.

pawimor

Sam motyw Obcy vs Predator, jest o wiele starszy niż te filmy i sięga komiksów. Były też o tym gry komputerowe. Zarówno komiks jak i gry były bardzo dobre. Sam pomysł jest bardzo ciekawy i naprawdę nie rozumiem jak można było spartaczyć tak banalny i wdzięczny temat.

użytkownik usunięty
Bloody_Marian

Komiks pamiętam, został wydany ok. 1997 roku. Gier też trochę powstało, więc można się było domyśleć, że ktoś w końcu nakręci film. Szkoda, że okazał się kompletną porażką.

ocenił(a) film na 4

Gry Aliens vs Predator 1, 2 to już legendarne gierki, z niesamowitym klimatem, nic nie przebije grania Marine, gdy mamy tylko czujnik ruchu a tak prawie nic nie widać, miodzio - świetny klimat niestety film to kaszana, o ile już pierwsza część była słaba, głównie przez to że akcja filmu dzieje się w teraźniejszości, zamiast tak jak w grze, to już dwójka to wielkie gniot, jak można było to spierdolić.. miałem co do serii spore nadzieje ale jak widać można zepsuć nawet tak dobrze zapowiadający się film. Teraz wychodzi aliens vs predator (3) - gra i z tego co wiem prezentuje się nieźle - to nie gra na postawie filmu na szczęście :)