PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Oczekiwałem gówna i dostałem gówno w pełni tego słowa znaczenia. Niewiele ma plusów:
-fajne dredy u predatora
-nawiązanie na koniec do starych części Alien - taki sentyment mnie złapał że dałem aż 2/10 :DD
minusy:
-reszta
dziękuję za uwagę :D

ocenił(a) film na 3
_Tymon_

Dobre, dobre...
Chciałeś to masz :)

ocenił(a) film na 2
Piekny_Roman

rozwaliłeś mnie tym tematem :D smutne ale prawdziwe 2/10 :D

ocenił(a) film na 2
marcelpol

Ode mnie 3/10 - za dobrze zrobionego pod względem wizualnym Predatora (IMO wygląda znacznie lepiej niż w drugiej części Predatora i w pierwszej cześci AVP), za kilka scen które trochę wybiły się z nędznej całości, oraz za scenę z potworem za oknem.

ocenił(a) film na 2
marcelpol

Ode mnie 3/10 - za dobrze zrobionego pod względem wizualnym Predatora (IMO wygląda znacznie lepiej niż w drugiej części Predatora i w pierwszej cześci AVP), za kilka scen które trochę wybiły się z nędznej całości, oraz za scenę z potworem za oknem.

użytkownik usunięty
_Tymon_

ale prosze cie, nie obrazaj gówna :|

użytkownik usunięty

bo ten film tak smierdzi ze nawet mucha sie nie zblizy

ocenił(a) film na 4

jest wersja unrated, ale dodano tylko ok 7min i to praktycznie nie znaczących scen, może poza jedną.

ocenił(a) film na 3
Vampire19

hehe próbuja jakos reanimowac trupa, ale ten film to istne dno. Ogladałem ogladałem i nie mogłem doczekac sie końca. nie że taki piekny, ale dlatego ze co chwile wybuchałem śmiechem.
1.Banda amatorów kosi obcych jak zaprawiony w boju odzial specjalny, a zaprawiona w boju jednostka wojskowa daje dupy na całej linii.
2. Predalien w roli położnika-ginekologa. zapładnia ludzkie kobiety w ciąży będące przez gardło, do tego lęgnie sie po kilka obcych.
3. Bezsensowne, na siłę dodane postacie - chłopaka ktory ma problemy z dziweczynami, tak niewyraxnego że nawet po 2krotnym obejrzeniu nie rozpoznałbym jego gęby, jego brata ktory z mroczna przeszłościa wraca z więzienia i jest lepszy niz zawodowi wojskowi w mordowaniu alienów, pani wojskowej która ma problemy w domu, a która zachowuje sie jakby obcy byli na ziemi od dziesiatków lat (zero wzruszenia), dziewczyna pusta jak bęben nadajaca się do kolejnego american pie (w sumie główny bohater - młody, ta laska i typki które sie przy niej kręciły byli jak z komedii o debilach),
4. Nikt, absolutnie nikt nie zapadł mi w pamięc po tym filmie, moze poza predatorem (tak jak mowicie - pozytywny występ) i predalienem ginekologiem, którego kolejne spektakularne zapłodnienia tylko wzbudzają smiech.
5. Akcja nie ma niczego co zbudowałoby atmosferę zagrożenia. Siermięzna realizacja, wszystko dzieje sie w takiej nocy, żeby tylko chyba ukryć niedoskonałości akcji. dosłownie, przez pół filmu jest tak ciemno, ze nawet majac dobry sprzęt nie idzie rozeznac co i jak.
6. Błędy, masa błędów logicznych i wogóle nieznajomośc postaci obcego, rozwalili kompletnie ten gatunek. Niech ten rezyser juz nie kręci filmow, bo niedługo ludzkie noworodki zaczną kobietom wyskakiwac z piersi wg jego pomysłu:P
7. ogolna nędza.film bez charakteru i ciekawych momentów

pejotl79

co do "Predaliena w roli położnika-ginekologa" to mi się zdawało że on tam nie zapładniał kobiet, tylko częstował je jajami? taki inkubator. może to były wcześniaki.

ocenił(a) film na 3
pejotl79

Ta nie reżyser tylko reżyserzy bracia Strause goście od reklam i teledysków więc jeśli byś się zaznajomił to byś się 2 razy zastanowił przed obejrzeniem.
Ja tam oglądałem tę syf na przymus gdyż jestem fanem obydwu postaci i zastanawiało mnie jedno jak sobie klienci poradzą z tematem.....przerósł ich nad wymiar.

ocenił(a) film na 4
kadim21

ja bym chciał zobaczyć film(z duuuuużym budżetem) gdzie pół ziemi jest opanowane przez Alienki, a np akcja działa by się w USA, ludzie walczyli by bezskutecznie z nimi, a do tego kilka predatorków w roli partyzantów :D