PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46522
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

HEHE

ocenił(a) film na 10

Siema bardzo polecam film może słaba nota jest ale film bardzo fajny i mile mnie zaskoczył pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
peja2

Nie słuchajcie go!!! To musi być podstęp, nie ma osoby której ten film mógłby się spodobać!!!111jeden

użytkownik usunięty
teenman

Bez przesadności... Film sam w sobie jest przeciętny, ale w porównaniu z częścią pierwszą - to tylko marny naśladowca czegoś naprawdę DOBREGO...

ocenił(a) film na 2
teenman

Hm no już nie bądźmy tacy surowi,coś w tym filmie mogło się podobać.Nie był on wcale od 1 minuty do ostatniej totalnym gniotem.
Mi podobały się jedynie przerywniku filmu,chodź to praktycznie nic,to zawsze coś.
Fajnie,że pokazali planetę predków,trochę nowych zabawek preda i akcje z laserami w kanałach albo słabe ale momentami ciekawe akcje z predalienem.Mo i zabili w końcu mą ciekawość kto kieruję firmą Weyland Yutani,haha szkoda,że się śmiałem z tego :D
Jakaś poważna kobieta w płaszczu,a może to był lateks ^^
Zapożyczenie muzyki z predatora jedynki to już był szczyt bezczelności,myśleli,że jak zrobią z tego jakiś remix to się nikt nie skapnie :D
Poza tym totalne zbesztanie z błotem postaci Obcego,ale to w końcu margines,to nie ona jest główną postacią filmu,a co tam,pani ala RIpley ich rozwali i kretyńsko zachowujący się predator.
Absurdów jest co nie miara,a amatorszczyzną aktorską aż wiało w kinie.No,ale,że film nie grzeszył fabułą można było się chociaż skupić na efektach specjalnych,które przebłyskami były widoczne :p Nie wiem jak wy,ale ja od tych błysków dostałem oczopląsu.
I kto mówi,że nic ciekawego nie było?
Ja przynajmniej się ostro śmiałem,a ludzie obok zachowywali śmiertelną powagę co sprawiało u mnie taką radość jakbym był na jakiejś komedii :D

A postać predaliena to chyba grał jakiś dziadek o lasce,przecież ten predalien był taki ślamazarny i pokraczny,że aż oczy bolały,a ten pocałunek w szpitalu to po prostu zarycie w impetem w muł,ciekawe która część AVP dokopie się do jądra ziemi :D
Haha pierwszą część śmiało mogę nazwać tylko rozczarowaniem,zaś drugą bardzo słabą kontynuacją.
Ocena obiektywna 3/10
Zapomniałem dodać,że atmosferę filmu ratowali żule w kanałach i laska ratująca dupsko temu dzieciakowi.Poszczególne losy bohaterów tak mnie wkręciły,że uśmiercanie ich co 5 sekund budziło we mnie takie przejęcie,takie zmartwienie,że prawie z płaczem z kina wyszedłem.
No i oczywiście konsekwentna akcja rządu.Tylko teraz myśl przewodnia jaka była w obcy kontra predator 1 trochę została zmieniona"ktokolwiek wygra,na końcu my spuścimy bombkę"
Bracia Strause to niech lepiej pójdą na emeryturkę.

użytkownik usunięty
Ajinur

Przyznam że z powyższego textu miałem większą uciechę niż z AVP 2 :-)
A wiesz dlaczego dałem temu filmowi 5/10??? Za jeden tekst pewnej panienki, której tłumaczono że pójście do centrum miasta jest pomysłem co najmniej nietrafionym:
"Ale przecież rząd nie oszukuje ludzi!"
I to Amerykanka mówi... Masakra, aż mnie brzuch bolał od śmiechu :-D

ocenił(a) film na 2

Racja ten tekst był co najmniej dobry :D
Ja na początku też dałem filmowi notę 5/10,ale zmieniłem bo porównałem go do pierwszej części,która bardziej mi się podobała,no gdyby nie sentyment z dzieciństwa do predatora i obcego to noty byłyby gorsze :)

Sam predator momentami mnie śmieszył,jak leczył tą nogę to miał taki ryk cichy,że nikt go nie słyszał,nie miał się czym podniecać :D
Śmieszył mnie fakt,jak dzielnie zdejmował poszczególny ekwipunek na końcu przed walką z predalienem,a potem tak nagle go zmiotło na parę metrów i koniec monumentalnych widoków :D
Może już troszkę na siłę się czepiam,ale lepiej się chyba pośmiać niż płakać :))
W jedynce avp też można się czepiać co nie miara.Szkoda,że obcy się nie zaprzyjaźnił z Lencem Henriksenem i nie założyli nowej spółki WEyland Yutani :D
W końcu pozazdrościł predatorowi super laski władającą kijkiem i jego końcówką ogona :D:D:D
Aż ciekawa jest fabuły na AVP 3,hm pani Weyladn Yutani,tak ją nazywam będzie musiała pokazać w końcu w mediach broń do której ludzie nie są przygotowani,co z tego,że wygląda jak rewolwer z lat 70,ale strzela plazmą :D
A tak poważniej to nie widzę sensownej fabuły na AVP3.

użytkownik usunięty
Ajinur

Szczerze mówiąc, ja też nie. Jak dla mnie, spokojnie można było zakończyć na części pierwszej...

ocenił(a) film na 8
peja2

nie wiem jak wy ale ja chciał bym się więcej dowiedzieć o predatorach ich pochodzenie itp.Jeżeli powstanie trzecia część filmu to mogli by trochę to urozmaicić i pokazać więcej planety naszego ulubionego kosmicznego myśliwego

użytkownik usunięty
kefirhero

Jasne, pod warunkiem że będzie to ciekawie zrealizowane. Predek górą! :-)

ocenił(a) film na 2

Predek łowca kredek :D
Obcy górą ^^ Predek -pedek :D