Siema bardzo polecam film może słaba nota jest ale film bardzo fajny i mile mnie zaskoczył pozdrawiam
Nie słuchajcie go!!! To musi być podstęp, nie ma osoby której ten film mógłby się spodobać!!!111jeden
Bez przesadności... Film sam w sobie jest przeciętny, ale w porównaniu z częścią pierwszą - to tylko marny naśladowca czegoś naprawdę DOBREGO...
Hm no już nie bądźmy tacy surowi,coś w tym filmie mogło się podobać.Nie był on wcale od 1 minuty do ostatniej totalnym gniotem.
Mi podobały się jedynie przerywniku filmu,chodź to praktycznie nic,to zawsze coś.
Fajnie,że pokazali planetę predków,trochę nowych zabawek preda i akcje z laserami w kanałach albo słabe ale momentami ciekawe akcje z predalienem.Mo i zabili w końcu mą ciekawość kto kieruję firmą Weyland Yutani,haha szkoda,że się śmiałem z tego :D
Jakaś poważna kobieta w płaszczu,a może to był lateks ^^
Zapożyczenie muzyki z predatora jedynki to już był szczyt bezczelności,myśleli,że jak zrobią z tego jakiś remix to się nikt nie skapnie :D
Poza tym totalne zbesztanie z błotem postaci Obcego,ale to w końcu margines,to nie ona jest główną postacią filmu,a co tam,pani ala RIpley ich rozwali i kretyńsko zachowujący się predator.
Absurdów jest co nie miara,a amatorszczyzną aktorską aż wiało w kinie.No,ale,że film nie grzeszył fabułą można było się chociaż skupić na efektach specjalnych,które przebłyskami były widoczne :p Nie wiem jak wy,ale ja od tych błysków dostałem oczopląsu.
I kto mówi,że nic ciekawego nie było?
Ja przynajmniej się ostro śmiałem,a ludzie obok zachowywali śmiertelną powagę co sprawiało u mnie taką radość jakbym był na jakiejś komedii :D
A postać predaliena to chyba grał jakiś dziadek o lasce,przecież ten predalien był taki ślamazarny i pokraczny,że aż oczy bolały,a ten pocałunek w szpitalu to po prostu zarycie w impetem w muł,ciekawe która część AVP dokopie się do jądra ziemi :D
Haha pierwszą część śmiało mogę nazwać tylko rozczarowaniem,zaś drugą bardzo słabą kontynuacją.
Ocena obiektywna 3/10
Zapomniałem dodać,że atmosferę filmu ratowali żule w kanałach i laska ratująca dupsko temu dzieciakowi.Poszczególne losy bohaterów tak mnie wkręciły,że uśmiercanie ich co 5 sekund budziło we mnie takie przejęcie,takie zmartwienie,że prawie z płaczem z kina wyszedłem.
No i oczywiście konsekwentna akcja rządu.Tylko teraz myśl przewodnia jaka była w obcy kontra predator 1 trochę została zmieniona"ktokolwiek wygra,na końcu my spuścimy bombkę"
Bracia Strause to niech lepiej pójdą na emeryturkę.
Przyznam że z powyższego textu miałem większą uciechę niż z AVP 2 :-)
A wiesz dlaczego dałem temu filmowi 5/10??? Za jeden tekst pewnej panienki, której tłumaczono że pójście do centrum miasta jest pomysłem co najmniej nietrafionym:
"Ale przecież rząd nie oszukuje ludzi!"
I to Amerykanka mówi... Masakra, aż mnie brzuch bolał od śmiechu :-D
Racja ten tekst był co najmniej dobry :D
Ja na początku też dałem filmowi notę 5/10,ale zmieniłem bo porównałem go do pierwszej części,która bardziej mi się podobała,no gdyby nie sentyment z dzieciństwa do predatora i obcego to noty byłyby gorsze :)
Sam predator momentami mnie śmieszył,jak leczył tą nogę to miał taki ryk cichy,że nikt go nie słyszał,nie miał się czym podniecać :D
Śmieszył mnie fakt,jak dzielnie zdejmował poszczególny ekwipunek na końcu przed walką z predalienem,a potem tak nagle go zmiotło na parę metrów i koniec monumentalnych widoków :D
Może już troszkę na siłę się czepiam,ale lepiej się chyba pośmiać niż płakać :))
W jedynce avp też można się czepiać co nie miara.Szkoda,że obcy się nie zaprzyjaźnił z Lencem Henriksenem i nie założyli nowej spółki WEyland Yutani :D
W końcu pozazdrościł predatorowi super laski władającą kijkiem i jego końcówką ogona :D:D:D
Aż ciekawa jest fabuły na AVP 3,hm pani Weyladn Yutani,tak ją nazywam będzie musiała pokazać w końcu w mediach broń do której ludzie nie są przygotowani,co z tego,że wygląda jak rewolwer z lat 70,ale strzela plazmą :D
A tak poważniej to nie widzę sensownej fabuły na AVP3.
Szczerze mówiąc, ja też nie. Jak dla mnie, spokojnie można było zakończyć na części pierwszej...
nie wiem jak wy ale ja chciał bym się więcej dowiedzieć o predatorach ich pochodzenie itp.Jeżeli powstanie trzecia część filmu to mogli by trochę to urozmaicić i pokazać więcej planety naszego ulubionego kosmicznego myśliwego