PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46531
3,4 16 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Uważam że ta część prezentuje najgorszy poziom sposrod wszystkich filmow z Obcym w roli glownej badz pobocznej.
Pierwsza czesc AvsP wniosla cos nowego do tematu, a w AvsP2 widzimy odgrzewane motywy bez polotu. Efekty specjalne na przywoitym poziomie jednak nic czego wczesniej juz nie bylo.

Jedyny pomysl ktory mi sie spodobal to hybryda Predatora i Obcego, wizualnie przemyslana i stawiajaca znaczne wyzwanie dla Predatora. Finalna scena opiera sie zreszta na starciu tych dwoch istot jednak jak mozna bylo przewidziec, autorzy zostawili dla siebie sciezke i mozna sie spodziewac AvsP3
Zatwardziali fani Aliena stwierdza zaraz ze wszystko i tak bylo wczesniej w ksiazkach badz komiksach o Obcych. Zgadza sie, wszystko juz bylo.

Dla prawdziwego fana serii, a za takiego sie uwazam ten film to mus. Jezeli jednak nie widziales jeszcze zadnego filmu z Obcym badz Predatorem to polecam zaczac od "AvsP 1" badz obejrzec "Alien 2"

coccodrillo

Zgadzam się fil ma u mnie5/10 może nie jestem super fanem obcego chociaż wszystkie części zaliczyłem to najnowsza jego odsłona niczym się nie różni od naciąganych filmów akcji jakie ostatnio wyszły.Ani razu nie przeszył mnie chociażby dreszczyk emocji tak jak to było przy oglądaniu Obcy1,2,3 czy Predatora.

użytkownik usunięty
coccodrillo

" to polecam zaczac od "AvsP 1" badz obejrzec "Alien 2"'

Toś polecił.

Jesli ktoś nie widział, to powinien obejrzeć Alien,Aliens,Alien3,Predator,Predator2, pozostałe (A:R,AVP,AVP-R) to tylko jeśli naprawdę musi :P

Hehe no dobra moze niezbyt trafnie polecilem:P
Nie sprecyzowalem ale chodzilo mi o to ze obejrzenie AvsP1 moze bardziej zachecic do zobaczenia calej serii Alien niz AVP-Requiem