Widziałam na stronie głównej listę kilku aktorów, którzy mają wystąpić. Powiem szczerze : jak takie łajzunie, blondi włoski zaczesane na bok mają zagrać w tym filmie to ja dziękuję. Tylko wołać o pomstę do nieba. I to pewnie będą super genialnymi młodymi naukowcami, którzy pracują dla rządu. Albo nie! Będzie inna super agencja rządowa, która od wielu lat wie o obcych. A ci super genialni młodzi naukowcy potem to odkryją. Jeny to będzie 'super' film z super durna fabułą i tylko masą wybuchów. I krew się będzie lać a na końcu będą się całować!
[To są tylko moje przypuszczenia, nie mówię, że tak będzie. A jak by faktycznie było to padaka!]
I ja mam nadzieję, że ten tytuł będzie lepszy. Czy to już ostatecznie, ostateczna wersja? Bo jakoś nie zachęca do obejrzenie. Przynajmniej mnie.
'Obcy vs. Predator:Selekcja Naturalna'. Jest mało zachęcający. mogło by być coś lepszego.
To po prostu kolejny wkład polskich 'tłumaczy'. Oryginalny podtytuł AvP2 to Requiem.
No tak. Polscy tłumacze...
Najgorsze jest to, że ludzie najpierw się drą żeby tytuły tłumaczyli dosłownie, a jak już jakiś przetłumaczą w ten sposób to ludzie się drą, że to brzydko brzmi. To w końcu nie wiadomo jak ma być.
Na przekład pierwszego sposobu tłumaczenia 'SexiPistols/Bandidas. A drugi sposób tłumaczenia to Shooter/Strzelec. (Na stronach obu filmów jest forum właśnie na temat nędznego tłumaczenia. I jak tu dogodzić tym ludziom?)