PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

O jeny!

użytkownik usunięty

Widziałam na stronie głównej listę kilku aktorów, którzy mają wystąpić. Powiem szczerze : jak takie łajzunie, blondi włoski zaczesane na bok mają zagrać w tym filmie to ja dziękuję. Tylko wołać o pomstę do nieba. I to pewnie będą super genialnymi młodymi naukowcami, którzy pracują dla rządu. Albo nie! Będzie inna super agencja rządowa, która od wielu lat wie o obcych. A ci super genialni młodzi naukowcy potem to odkryją. Jeny to będzie 'super' film z super durna fabułą i tylko masą wybuchów. I krew się będzie lać a na końcu będą się całować!

[To są tylko moje przypuszczenia, nie mówię, że tak będzie. A jak by faktycznie było to padaka!]

użytkownik usunięty

I ja mam nadzieję, że ten tytuł będzie lepszy. Czy to już ostatecznie, ostateczna wersja? Bo jakoś nie zachęca do obejrzenie. Przynajmniej mnie.

Który tytuł?

użytkownik usunięty
Nike

'Obcy vs. Predator:Selekcja Naturalna'. Jest mało zachęcający. mogło by być coś lepszego.

ocenił(a) film na 2

To po prostu kolejny wkład polskich 'tłumaczy'. Oryginalny podtytuł AvP2 to Requiem.

użytkownik usunięty
HuntMocy

No tak. Polscy tłumacze...
Najgorsze jest to, że ludzie najpierw się drą żeby tytuły tłumaczyli dosłownie, a jak już jakiś przetłumaczą w ten sposób to ludzie się drą, że to brzydko brzmi. To w końcu nie wiadomo jak ma być.
Na przekład pierwszego sposobu tłumaczenia 'SexiPistols/Bandidas. A drugi sposób tłumaczenia to Shooter/Strzelec. (Na stronach obu filmów jest forum właśnie na temat nędznego tłumaczenia. I jak tu dogodzić tym ludziom?)