dlaczego tak narzekacie na ten film bracia strause chcieli taki zrobić więc zrobili według mnie rewelacyjny wiadomo że nigdy już nie powstanie coś takiego jak nostromo czy p1 z arnoldem cieszmy się że wogule nakręcili i mamy tych dwóch wspaniałych kosmitów na dużym ekranie spośród wszystkich filmów o alienach i predach czyli 8 ten zajmuje u mnie 4 lokatę
Popieram!!! jak dla mnie najlepsze wykonanie postaci obcych we wszystkich filmach fantastycznych jakie wyszły do tej pory .
"wiadomo że nigdy już nie powstanie coś takiego jak nostromo czy p1"
To żadne tłumaczenie. Zawsze może powstać dobry film.
"cieszmy się że wogule nakręcili"
Jasne, najlepiej. Jak się będziesz cieszył gdy karmią cię takim syfem to będą sądzić, że ci to wystarczy, im więcej takich ludzi tym wieksza szansa, ze kolejny film będzie "trzymał poziom dna". I na tym własnei polega problem. Ludzie łykają ochłapy jakie im się rzuca więc po co ich karmic czymś lepszym? Gdyby takei filmy jak AVP czy AVP-R poniosły klęskę to ktoś by się zaczął zastanawiać nad tym jak zrobić film porządnie.
Więc pewnie nie dostaniemy już nigdy dobrego filmu z Obcym i Predatorem i to własnie dzięki takim ludziom jak ty.
Problem w tym, ze wedlug rozumowania ludzi z Hollywood, gdyby pierwszy AvP poniosl totalna porazke, to juz nigdy bysmy ani Obcego ani Predatora w kinie nie widzieli :|
Niestety teraz wszystko zalezy od wynikow kasowych AvP-R
Znowu przyznaję 100% racji Giefergowi.To właśnie dzięki takim ludziom,którzy akceptują każdy chłam,jaki serwują nam twórcy filmów,mamy takie "dzieła" pokroju avp.
Do autora tematu,oraz tych,którzy go poparli: ,czy wy macie w ogóle poczucie jakiejkolwiek estetyki? Naprawdę łykacie każde gówno,które podsuną wam do ust? wychwalając przy tym jakie to ono nie jest smaczne i pachnące.
Po totalnej klęsce "Batman i Robin" było najpierw 8 lat przerwy a potem nakecono świetny film o Batmanie, czyli jak widać klęska jest potrzebna żeby wyciągnąć jakiś temat z błota i przywrócić mu dawną chwałę. Dlatego trzymam kciuki za to, żeby AVP-R poniósł klęskę.
Wolę zaczekać 10 lat i dostać dobry film niż co 3 lata dostawać gówno.
"Wolę zaczekać 10 lat i dostać dobry film niż co 3 lata dostawać gówno."
Podoba mi się ta sentencja. Myślę, że trafiłeś w sedno stary...
reżyser jak i scenarzysta kolejnego avp3 także fox nie muszą brać mojej opinii na poważnie mogą posłuchać tych którzy mówią że ten film to gówno albo na odwrót mało tego oni nie sugerują najprawdopodobniej się uwagami zwykłych ludzi czyli nas mogą ROBIć FILM WEDłUG WłASNEGO UPODOBANIA I MIEć W DUPIE WSZYSTKICH KTóRZY FILM KRYTYKUJą I BęDą KRYTYKOWAć A NAWET TYCH KTóRZY GO WYCHWALAJą POD NIEBIOSA
Jeśli będą mieć w dupie wszystkich, to wszyscy (oprócz tych co łykną wszystko zawsze i wszędzie) będą mieć w dupie ich, a to się skończy finansową klęską.
Same narzekania a na dobra sprawe jak sie oglada poprzednie czesci aliena przy predzia tez juz nie robia takiego wrazenia tylko z sentymentu nam sie podobaja no trudno trzeba cos nowego chyba wymyslec ale to juz nie jest takie proste. Kazdy jest madry ale sam by nic takiego nie zrobil. Ale jak komus sie nie podoba to okay nie krytykuje, mi sie podobal i tyle :D
Tylko z sentymentu to mi się podoba "Robot Jox" czy "maszyna śmierci" a nie wielkie filmy takie jak Alien, Aliens, Alien 3 czy Predator 1 i 2.
I owszem wciąż robią wrażenie.
"Kazdy jest madry ale sam by nic takiego nie zrobil."
Filmy mają robić filmowcy, do widzów należy ocena.
to według ciebie powinniśmy pisać że ten film to gówno narzekać na niego i pisać co trzeba poprawić w kolejnym avp3 żeby był porównywalny do nostromo i predatora z arnoldem ,wiesz co to może wspólnie napiszemy scenariusz na tym forum my WIDZOWIE a później jak pójdziemy do kin to już będziemy wiedzieć co będzie i damy mu 10\10, a reżyser scenarzysta i fox podziękują nam że nie musieli się wysilać przy scenariuszu, my będziemy narzekać na to gówno a oni będą czytać i przelewać wszystko na papier i później będą to kręcić JAKI KUR... W TYM SENS żE BęDZIEMY WIEDZIEć CO WYDARZY SIę W KINIE GDZIE PóJDZEMY NA AVP3 NA KAżDą MINUTę BęDZIEMY PRZYGOTOWANI FILM BEZ EEEMMOOOCCCJIIIII.KTóRY WSPóLNIE MY WIDZOWIE ZROBILIśMY.
fgrtvp(czy jak ci tam..) ciągle widzę,że masz problemy z zajarzeniem o co giefergowi chodzi.
a o co chodzi temu człowiekowi jak nie może zrozumieć tego filmu i fabuły Salerno i wyrafinowanej twórczości braci Strause to ja go nie zmienię wiem tylko że i strause i salerno są wykształceni skończyli akademię filmową tak jak twórca pierwszej części Anderson więc taki gieferg czy jak tam mu nie ma zielonego pojęcia że poezja w filmach jest różnego pokroju inaczej ją widzi scott inaczej cameron inaczej zaś strause
Teraz już się zwyczajnie ośmieszasz.Chyba nie sądzisz że ktoś mógłby nie zrozumieć tak płytkiego filmu?Zresztą... w tym dziadostwie nie ma absolutnie żadnego elementu,który zmusza widza do jakiegokolwiek myślenia. Jest to filmik zrobiony dla niezbyt rozgarniętych pożeraczy popcornu,tudzież małolatów z gimnazjów.
Fabuła?? coś takiego nie istnieje w tym kmiocie.
Z tego co wiem,jest to pierwszy film braci Strause,niestety nie pokazali się z dobrej strony w swoim debiucie.Może następne ich produkcje będą lepsze-czas pokaże.
Jeśli dla ciebie ten film,czy pierwsza część andersona(również pozostałe filmy andersona)są "poezją" to współczuje...naprawdę.O ile Anderson miał kilka nawet udanych filmów ,to i tak do panteonu mistrzów kunsztu filmowego niezmiernie mu daleko.
I na koniec:jeśli oceniasz ludzi wedle ich wykształcenia,to musisz być osobą ograniczoną.(Co zresztą dobitnie zaczynasz nam udowadniać).
Żeby robić dobre filmy(i nie tylko-w ogóle w sztuce) ,poza wykształceniem jest jeszcze potrzebne to "coś".Trzeba być obdarzonym talentem.
Nie porównuj nawet andersona do scotta,czy camerona,bo takim stwierdzeniem pogrążasz się jeszcze bardziej.
czym kur... różni się scoot cameron czy strause wiadomo ich debiut na dużym ekranie bronie reżyserów bo oni to stworzyli i ty jak ja i inni nie możemy odmówić im tego że chcą próbują i robią filmy po drugie nie chodze do gimnazjum mam 28 lat i pracuje w hurtowni i jestem poważnym człowiekiem
PS. Po tym co wypisujesz to jedyna odpowiedź jaka mi przychodzi do głowy. Piszę o jednym a ty coś pitolisz od rzeczy, co nie ma żadnego związku z tym co powiedziałem. Nie wiem, moze masz 12 albo 14 lat i nie rozumiesz o co chodzi to w takim wypadku sorry. Ja już jasniej wyjaśnić tego nie mogę.
jak już wcześniej pisałem mam 28 lat i jestem poważnym człowiekiem a ty jak kurw... nie możesz tego zrozumieć to pewnie masz 12 lat i na dodatek jesteś chory psychicznie polecam iść do psychiatry
Srać mi sie chce jak Was slucham. Film nie jest gówniany o niebo lepszy od m.in. Predatora 2,AvP1, czy czwartej czesci aliena. Bo w przeciwienstwie do pozostalych filmow w ktorym glowna role mieli ludzie (Ripley czy Arnold) to tutaj mamy obcego i predatora. I to mnie (w przeciwienstwie do reszty ktora doszukuje sie w kazdym filmie jakiegos przeslania) zajebiscie cieszy. Co mnie obchodza ludzie na tym ekranie. Kiedy ogladalem poprzednie alieny czekalem tylko na to az pojawi sie alien, jak predatora to predator. No i w sumie malo bylo takich momentow, szczegolnie w predatorze. Tutaj mamy tego od groma wiec czego marudzicie? Jakie bylo prrzeslanie i głębia pierwszego obcego? no jakie wezcie mnie oświećcie? wogule jakie przeslanie niesie za soba tego typu horror? Dala mnie to wszystko sa bardzo dobre filmy gore szczegolnie 3 czesci obcego i perwszy predator reszta to bajki dla dzieci. Cieszmy sie ze w tej czesci rezyser dal w koncu troche wiecej krwi:D i nie zgrywajcie jakis jebanych inteligentow ktorzy szukaja bog wie czego bo to juz sie robi zenujace. Tylko potraficie pierdolic ze sie nie podoba sie nie podoba ale gowno guuupiii rezyser!! mamo zrob coś!!! i podajcie jakies argumenty niby dlaczego ten film to gówno?
"Film nie jest gówniany o niebo lepszy od m.in. Predatora 2,AvP1, czy czwartej czesci aliena"
Tak od P2 z pewnością...
"Kiedy ogladalem poprzednie alieny czekalem tylko na to az pojawi sie alien"
Masz 12 czy 13 lat? A moze 10?
"Dala mnie to wszystko sa bardzo dobre filmy gore szczegolnie 3 czesci obcego i perwszy predator reszta to bajki dla dzieci."
najpierw dowiedz się to znaczy "film gore" potem się wypowiadaj.
"Cieszmy sie ze w tej czesci rezyser dal w koncu troche wiecej krwi:D i nie zgrywajcie jakis jebanych inteligentow bo to juz sie robi zenujace"
Zenujący to są gimnazjaliści próbujący przekonać wszystkich innych że są głupi bo film jest super bo w nim dużo krwi jest :LOL:
"i podajcie jakies argumenty niby dlaczego ten film to gówno?"
Podawano już wiele, poczytaj sobie sąsiednie tematy.
weź Gieferd niezgrywaj takiego lalusiowatego inteligentnego pedancia bo nam sie chce już rzygac.poczytaj sobie najpierw recenzje na Filmwebie a potem jeszcze raz obejrzyj 'pacanie' film,dopiero potem pomyśl co chcesz napisac i niekrytykuj tak tego filmu AvP 2 bo napewno jest o niebo lepszy od poprzedniej części,m.in. dlatego że główne role miały byc dla Alienów i Predatora i TAK WŁAŚNIE BYŁO !poza tym film ma u mnie 9/10 bo to horror na którym naprawdę można się bac i POLECAM.
Następny do kolekcji :walker.Niestety dzieciaku,ale z recenzją na filmwebie nie trafiłeś,gdyż jest ona czystą ironią.Oczywiście ty jeszcze nie wiesz co to jest ironia.Może wikipedia cię oświeci,spróbuj.
JA BRONIE TYCH CO POPIERAJą TEN FILM UWIEż MI STRAUSE MIELI CIężKIE ZADANIE STWORZYć TEN śWIETNY FILM ICH DEBIUT ZERO DOśWIADCZENIA I STWORZYLI BARDZO DOBRY FILM WEDłUG MNIE NAJLEPSZY JAKI OGLąDALIśMY W 2007 R W KINIE PO DRUGIE NIE JESTEM GIMNAZJALISTą MAM 28 LAT I PRACUJE W FIRMIE
Ten film to jakas kpina, zero klimatu,
scenariusza, tylko bezmyslna jazda
Obcy 1 10/10
Obcy 2 9,5/10 reż 10/10
Obcy 3 7,5/10 reż 8,5/10
Obcy 4 6/10
Predator 1 8,5/10
Predator 2 6/10
Obcy vs predator 1 5,5/10
Obcy vs predator 2 5/10
" MAM 28 LAT I PRACUJE W FIRMIE "
Żaden dorosły by w ten sposób nie napisał. Posługujesz się językiem typowym dla dzieci, w dodatku używasz słów, których znaczenai nie rozumiesz. Skończ robić z siebie błazna.
skąd ty to możesz wiedzieć jak dorosły by napisał druga odpowiedź skąd możesz wiedzieć jakim językiem się posługuję siedząc przy monitorze powiedz może jesteś jasnowidzem trzecia odpowiedź to chyba ty używasz słów których znaczenia nie rozumiesz np wiesz kto to błazn ale jeżeli jesteś jasnowidzem to powiedz kiedy powstanie 3 część avp tego NAPRAWDę śWIETNEGO FILMU
"skąd ty to możesz wiedzieć jak dorosły by napisał"
Pewnie stąd, że sam jestem dorosły i od ładnych paru lat dyskutuję z dorosłymi w necie, i żaden nie wypowiada się tak prymitywnie jak ty mały gnojku.
DOROSłY HAHAHAHAHHAHAA FAJNIE EJ NASTRASZYć CIE MAM MOIMI LUDżMI MóJ DZIADEK BYł KIEDYś WłAśCICIELEM FIRMY PIENIEDZY MA WSROC WIęC MOGLI BY CI SKOPAć RYJ ZJEBIE
GłOWNE POSTACIE TEGO FILMU TO PREDATOR ALIEN PREDALIEN A NIE KUR... LUDZIE MIASTECZKO W STANIE KOLORADO POKAZUJE CODZIENNE żYCIE TYCH MIESZKAńCóW A NIE GWIAZDY TYPU RIPLEY CHłOPAK KTóRY ROZWOZI PIZZE I LASKE W KTóREJ SIę ZAKOCHAł TAKżE INNYCH LUDZI OJCA Z SYNEM RODZINę MATKA KTóRA WRóCIłA Z IRAKU SZERYF MORALES BRATA NORMALNI LUDZIE KTóRZY MAJą NORMALNE CODZIENNE żYCIE A TU NAGLE STATEK SPADA PANIKA NERWY NIEPOKóJ I NORMALNI LUDZIE łąCZą SIę W WALCE Z KOSMITAMI ZROZUM SCENARIUSZ I FABUłę POEZJę PO PROSTU GENIALNY FILM
Wiesz Walker, że ty jesteś nastolatkiem któremu wszystko co potrzebne do szczęscia to ropierducha na ekranie, to nie znaczy że wszyscy są tak mało wymagający.
A czego tam się bać kiedy film jest przewidywalny do bólu? Wiesz jaka jest największa wada horroru? Jak się dowiesz to wtedy dopiero obrażaj gości którzy mówią i argumentują sensownie. Horror dobre sobie.....
WALKER BARDZO DOBRZE NAPISAł GENIALNY HORROR KLASYK A TY GIEFERG PEDANCIKU ODPUść SOBIE I NIE DYSKUTUJ Z LUDżMI PROFESIONALISTAMI KTóRZY ZNAJą SIę NA FILMACH TEGO POKROJU ALE TAKżE NA INNYCH
Dla mnie osoby które dawają aliens vs predator 2
oceny 8 czy 9 to w większości dzieciaki
lub mało wymagający widzowie.
Gdzie tej częsci do genialnych pierwszysch dwóch częsci obcego docenionych zarówno przez krytyków które jako jedyne dostawały oskary jak i publiczności bo mają bardzo wysokie oceny na imdb
Obcy 1-8,5 Obcy 2-8,4
a na przykład pozostałe częsci bardzo niskie oceny juz mają obcy 3-6,4 obcy 4-6,0
obcy vs predator 1-5,5
podejrzewam że po miesiącu od premiery 2 część
obcy vs predator bedzie miała tam ocenę porównywalną do pierwszego "al vs pr"
skoro idzie na łeb na szyje w dół z kazdym dniem, już teraz 6.2 a wystartowała z
powyżej 7. Finansowo też zanosi sie na klapę
bo kto na to pójdzie.
Pewnie nawet nie wiesz, co oznacza słowo "pedancik".
A udawanie dorosłego bardzo słabo ci wychodzi.
JAK JUż WCZEśNIEJ NAPISAłEM MAM 28 LAT I PRACUJę W FIRMIE JEżELI NIE MOżESZ ZROZUMIEć TYCH SłóW TO TRUDNO PISAłEM JUż żE BęDZIE POTRZEBNY PSYCHIATRA ALE STANOWCZO NIE SłUCHASZ STARSZYCH RODZICóW TEż NIESłUCHASZ JAK SIę WYCHOWAłEś W BUSZU CZ W KURNIKU POWIEDZ PROSZę CHłOPCZE, CO OZNACZA SłOWO PEDANCIK NIE MUSZę WIEDZIEć PONIEWAż JAK JUż PISAłEM JESTEM POWAżNYM CZłOWIEKIEM
Jeśli nie znasz znaczenia tak prostych słów, to wniosek prosty - jesteś gówniarzem, który ledwo co od ziemi odrósł, a z takimi dyskutowac nie ma sensu, tak więc wracaj do piaskownicy. Żegnam.
O LOL ale mnie rozbawiłeś .... Profesjonalista LOL. Jak wyznacznikiem dobrego kina mają być ludzie o waszych gustach, to czuję że najbliższe Oscary zahaczy dla siebie Uwe Boll i jego dzieła.
co cie to obchodzi rozmawiam już tylko z tymi którzy wiedzą że ten film to prawdziwe dzieło horror-sf-akcja razem połączone ROZUMIESZ
GłOWNE POSTACIE TEGO FILMU TO PREDATOR ALIEN PREDALIEN A NIE KUR... LUDZIE MIASTECZKO W STANIE KOLORADO POKAZUJE CODZIENNE żYCIE TYCH MIESZKAńCóW A NIE GWIAZDY TYPU RIPLEY CHłOPAK KTóRY ROZWOZI PIZZE I LASKE W KTóREJ SIę ZAKOCHAł TAKżE INNYCH LUDZI OJCA Z SYNEM RODZINę MATKA KTóRA WRóCIłA Z IRAKU SZERYF MORALES BRATA NORMALNI LUDZIE KTóRZY MAJą NORMALNE CODZIENNE żYCIE A TU NAGLE STATEK SPADA PANIKA NERWY NIEPOKóJ I NORMALNI LUDZIE łąCZą SIę W WALCE Z KOSMITAMI ZROZUM SCENARIUSZ I FABUłę POEZJę PO PROSTU GENIALNY FILM
fgrtvb, dobry żart noworoczny.A tak na poważnie,to żaden normalny ,dorosły 28 letni mężczyzna nie uznałby takiego dna,no chyba...że wciąż na co dzień siedzi w szkolnej,gimnazjalnej ławce.
Jeśli głównymi postaciami tego filmu są predator,alien , oraz predalien,to po jaką cholerę marnowali tyle czasu na miłosne perypetie nastolatków? zwłaszcza w tak krótkim filmie.Marnotrastwo.
Ale jest też sensowne wytłumaczenie tego genialnego posunięcia twórców.Otóż film,jak pisałem wcześniej skierowany do młodzieży w wieku 13-16,a wiadomo ,że im dużo nie trzeba do szczęscia,więc ta laska w staniku idealnie pasowała do takiego młodzieżowego filmiku.Takie trendy-w każdym nowym filmie skierowanym dla nastolatków musi znaleźć się motyw imprezy&podrywu&walk napalonych przygłupich smarków.
Przy okazji,jeśli to jest dla ciebie genialny film,to jak określisz np.Obcy 1 ?
Jeśli głównymi postaciami tego filmu są predator,alien , oraz predalien,to po jaką cholerę marnowali tyle czasu na miłosne perypetie nastolatków? zwłaszcza w tak krótkim filmie.Marnotrastwo.
już pisałem że chcieli pokazać normalny dzień z życia mieszkańców tego miasteczka
Ale jest też sensowne wytłumaczenie tego genialnego posunięcia twórców.Otóż film,jak pisałem wcześniej skierowany do młodzieży w wieku 13-16,a wiadomo ,że im dużo nie trzeba do szczęscia,więc ta laska w staniku idealnie pasowała do takiego młodzieżowego filmiku.Takie trendy-w każdym nowym filmie skierowanym dla nastolatków musi znaleźć się motyw imprezy&podrywu&walk napalonych przygłupich smarków.
ten film jest tak brutalny że po zakończeniu seansu kłóciła sie rodzinka tata który zabrał syna i córkę na moje oko mieli ok 12 lat matka zrobiła awanturę WEDłUG MNIE TEN FILM JEST SKIEROWANY TYLKO DLA DOROSłYCH NIKT KTóRY NIE MA CO NAJMNIEJ 21 LAT NIE POWINIEN Iść NA TEN FILM
oczywiście AvP 2 jest tylko dla widzów dorosłych.dzieciom odradzamy takie horrory ,dla młodszych widzów dobry jest pierwszy AvP.rzeczywiście ten film może niesamowicie na psychike podziałac ale za to jest wspaniale wykonany.
Filmu nie widziałem jeszcze, dla wzbudzenia irytacji u niektórych - AvP1 wystawiłem ocenę 3.
HHehehe.
Oczywiście łamane przez 10.
Wracając do tematu AvP2, czerpiąc najbardziej rozsądne informacje z recenzji, jest to film klasy B, w którym: ludzie są zwykłą padliną,
"mówiącą bryłą mięsa"; brak tabu, "giną dzieci, dorośli, kobiety w ciąży i niemowlaki."
Do tego: "Trzeba mieć wielki talent aktorski, aby, kiedy wszędzie wokół walają się flaki, umieć powiedzieć z kamienną miną odkrywcze i wiekopomne ?Ed, tu giną ludzie?.
Nie ma znaczenia, czy film ma być taki z założenia czy nie. Jeżeli komuś się ten film nie podoba, został nieprzyjemnie rozczarowany, wynik w tym przypadku jest oczywisty, który objawia się wylewaniem użalań.
Ale nie ma się naprawdę czym przejmować, przecież nie wszyscy są tandeciarzami i zawsze znajdzie się prawdziwy artysta. Trzeba tylko czekać, szukać, przecież jest wiele innych, lepszych filmów, których się jeszcze nie widziało, a o których nie jest tak głośno.
To, że wyszedł "jeden" AvP2 i trąbią wszędzie, nie znaczy, że to zwiastun totalnej porażki kinematografii.
Pozdrawiam.
Powyższe opieram również na muzycznej kwestii - muzykę także tworzą artyści oraz ci, którzy albo dopiero ćwiczą (*pierwsze), ze zdecydowaną przewagą tego drugiego - są tandetni albo mają złą jazdę (*drugie). Kasę to każdy chce.
O gustach warto mówić (pozdro dla Ja), choćby po to, by pokazać innym, gdzie kryje się prawdziwy kunszt, geniusz. Wytworzyć pewne granice między słabizną a mistrzostwem, przepaść między syfem a arcydziełem. I tylko po to. A podobać się zawsze może coś klasy B,C, etc... Tylko, że raz na ruski rok, a na co dzień gust trzeba ćwiczyć i sobie wyrabiać.
Wg mnie z filmem jest o wiele trudniej. Naprawdę trudno jest zrobić genialne kino, które przypadnie do gustu prawie każdemu, do tego jego wynikająca z prostoty złożoność, w której kryje się prawdziwe piękno wprawi w niesłychany zachwyt przeciętnego widza, jak i tego, który wymaga (głównie polotu).
Choć takich filmów jest trochę. Podobnie jest z muzyką, chociaż to już odrębna filozofia...
Better New Year.