Oto początek filmu:
http://l.yimg.com/cosmos.bcst.yahoo.com/ver/251.1/embed-2007-12-03-1552/fullscre en.html?&seek=6&kbps=0&eAutoStart=5419525&language=&shareEnable=0&popupEnable=0& detect=0&loop=0&preview=0
Powiem, że zapowiada się całkiem dobrze, choć szkoda, że cały film opiera się jednej bzdurze z częsci pierwszej że Predatorzy mimo, że bez problemu mogą sprawdzić czy ktoś ma raka, czy też czy jest w ciąży, to nie wpadli na pomysł sprawdzenia czy ich kolega nie przyniósł niespodzianki...
PS. no i szkoda, że Predalien rośnie jeszcze szybciej niż alieny w pierwszym AVP o_O
R-E-W-E-L-A-C-J-A
"Powiem, że zapowiada się całkiem dobrze, choć szkoda, że cały film opiera się jednej bzdurze z częsci pierwszej że Predatorzy mimo, że bez problemu mogą sprawdzić czy ktoś ma raka, czy też czy jest w ciąży, to nie wpadli na pomysł sprawdzenia czy ich kolega nie przyniósł niespodzianki..." - wy to lubicie się czepiać. Gdyby sprawdzili nie byłoby filmu :) a tak na poważnie - nie podejrzewali tego - popełnili błąd jak każdy może (są mądrzejsi od nas ale nie są ideałami :P).
Do kina wybieram się 5 stycznia :)
Przed chwilką obejrzałem. Ma ten filmik swoje plusy i minusy. Moim zdaniem będzie lepszy od AVP, ale wciąż nie dorównuje klasyce. Widać, iż klimacik jest lepszy niż w AVP, Yautja nie są już tak ociężali.
Co do minusów, to uśmiałem się jak myśliwemu odpadła ręka po zetknięciu się z kwasem. Bardzo sztucznie to wyglądało. Widać z daleka, że ręka była gumowa. W Predatorze 1 odstrzelona ręka wyglądała realnie, zaś tu widać, że to guma. A co do katastrofy statku kosmicznego... Pocisk wystrzelony z shoulder canon na pokładzie uderza w ścianę i statek kosmiczny ulega awarii i "ląduje" na Ziemi. Ludzie, co to za statek, który można zestrzelić jednym strzałem z działka naramiennego? Jakaś niedorzeczność. No i strzał oddał szef predów. Jak on został ich szefem, skoro wiedząc o kruchości swojego okrętu, strzela bez zastanowienia gdzie popadnie?
Ech...
Mimo to z chęcią wybiorę się do kina. W końcu występuje tam moja miłość: predator. Mam tylko nadzieję, że te 5 minut filmu to tylko pomontowane urywki, bo wg mnie sztucznie i bez składu to wygląda.
hmmmmmmmmm po obejrzeniu tej cząstki mam mieszane uczucia ... obawiam sie że jednak niestety schemat zostanie powielony - czyli Predator za bardzo uszlachetniony i prawy sam znajdzie się w opałach i człowiek będzie go wspierał w walce przeciw Predalienowi ( co za gówno ten Predalien - Pretorianie byliby o wiele wiekszą atrakcja jako nowy rodzaj Obcego w starciu z Predatorem ) - muzyka jest ok trzyma klimat ale wykonanie filmu jak na razie mi nie trafia - czyżby klon AvP Andersona ? grrrrrrrrrr...
sorry ale dla mnie mimo moich szczerych chęci ten film to kaszana...muzyka jest zlepkiem(dosłownie) fragmentów utworów z innych części obcego i predatora.
Wizulanie wygląda nawet fajnie...ale no muzyka to 50 albo i 70% filmu :/
Nie sądzę, żeby w tym fragmencie znajdowała się muzyka, którą faktycznie w filmie usłyszymy.
Nie najgorszy ten początek, ale mogło być lepiej. Z tego co widzę film może być lepszy od jedynki "AvP", ale na pewno nie dorówna pierwszemu "Predatorowi", albo też pierwszych "Alienach". Tak jak zauważyłeś Gieferg, film niestety opiera się bzdurze i to już jest minus :/
mam nadzieję..i mam też nadzieję że te pierwsze 5 minut jest zlepione...bo jeśli początek tak szybko się rozwija to o budowaniu jakie kolwiek napięcia niema mowy :/
Przygotujcie się na bardzo miłą bajeczke, brakuje tylko Zordona z Power Rangers.
5 minut, zaledwie 300 sekund dało mi do zrozumienia że AvP2 będzie kolejną porażką.
Czułeś klimat? Chodź troszkę? Bo ja nie...
heh z tej wstawki rozumuje że jest to kontynuacja jedynki - Predalien wykluwa sie z tego samego łowcy , który w części pierwszej oszczędził Saanę i z którą walczył z Obcymi ( pamiętacie że Jedynka wlaśnie sie tak sugestywnie zakończyła ) ... statek se trochę odlecial z Antarktydy chwilę polatał w Kosmosie i za chwilę znowu zachaczył o Ziemię ( tym razem zaliczył kurewska glebę bo ten zmutowany Predalien rozpixdził cała aparaturę pojazdu łowców ) hehehehe panowie Strause raczej sie nie wysilali ze scenariuszem ( tzn ich scenarzysta ) coswiadczy że też chyba cały projekt po maccoszemu potraktowali ... Łowca ktory ocalał wyrusza na solowe rozkurwianie Alienów ( bo widzi jak facehuggery dają dyla na zewnątrz 0 chcąc pomscić kumpla - towarzysza ... czyli motyw zemsty łowcy na Predalienie ... heh i brzmi ciekawie zobaczymy jednak jak to dakej wyszło ... nie ma bata przed Sylwestrem jeszcze pojde to obejrzeć ... tak mniej więcej fabułe zrozumiałem a wy ?
Ja również wybiorę się na ten film, mimo już wstępnej krytyki uwielbiam te postacie i miło będzie znów je zobaczyć.
Ale to nieoznacza wcale że nie zjadę filmu jeśli naprawdę będzie kiepski.
A jak zjechać to na maxa, doczepić się wszystkiego czego się da...
Natomiast jeśli okaże się rewelacyjny, to będę go wychwalał i polecał każdemu :).
Dla mnie ten wstęp jest denny, a nie rewelacyjny. A motyw z tą odpadającą ręką tak sztuczny i głupi, że aż i mnie zabolało. Poza tym zero klimatu i widać już, jakie to będzie 'dzieło'. Sama sieka i średniej jakości efekty komputerowe. Dziękuję twórcom, że udostępnili ten fragment. Już wiem, że mam się na to do kina nie wybierać.
ble ble ble ple ple jak zwykle kuźwa wszyscy narzekają krytycy wielcy filmowi przecież to widać że to zlepki montażowe są a nie normalny film co wy się spodziewaliście ? Chcieliście coś lepszego od pierwszej części i dalej niezadowoleni ? Kurwa to może byście chcieli żeby na sali kinowej żywy obcy i predator z wami siedział pewnie.
Na pewno lepiej przyjmować każde ścierwo choćby było nie wiadomo jak głupie. Żyj w swojej błogiej nieświadomości.
Jeśli by to były nawet zlepki montażowe (na co nic nie wskazuje), jak twierdzisz, to i tak te zlepki są głupie i tandetne, więc nie rozumiem, o co się burzysz. Ja na przykład nie napisałem, że te pięć minut jest źle zmontowane, tylko, że jest na swój (niezamierzony przez twórców) sposób zabawne. Skoro tak cię to niesamowicie usatysfakcjonowało, to sobie oglądaj, ale pozwól też wyrazić swą opinię innym.
Usatysfakcjonuje mnie dopiero obejrzenie filmu całego a nie tylko 5 minut plus jeszcze było przedtem 1.5 minuty na IGN. Nie oczekuje nie wiadomo jakich praw fizyki że jeden strzał z blastera nie mógł rozwalić kadłuba itd. że ręka źle odpada. Ma być rozpierducha i mi to starczy sama kategoria R już jest o wiele lepsza niż PG-13.
Na początku napisałem, że "zapowiada się całkiem dobrze" ale z każdym obejrzeniem tego fragmentu coraz bardziej się zastanawiam czemu u licha tak napisałem...
Ale to są zlepki co widać gołym okiem i słychać nagim uchem i czuć .nie wiem czym ale skoro wdarła sie nagość w tego posta to se coś wymyślcie. Muzyka to mix czego sie da, a film obrzydliwie pocięty. Nie wygląda to rewelacyjnie ale i tak pójde bo uwielbiam oba gatunki :-) Tylko wkurza mnie poważnie dorastanie prealiena !! Co prawda to jest montaż i sceny narodzin oraz dorosłego osobnika będą przedzielone (oby) to i tak cała scena dzieje, że podczas przelotu obok Ziemi więc choćby nie wiem co wlepili to skurwiel urośnie za szybko !! Pozostałe minusy wymienione w innych komentarzach też gryza ale czasem potrafię przymknąć na takie pierdoły oko. Ja osobiście daje szanse całości i z pewnością pójdę do kina ...chociażby dla moim ulubionych odgłosów predatora i obcego :-)
He he no w sumie co racja to racja, obcy rosną szybko (biedactwa nie maja dzieciństwa) tylko oby mu dali w filmie przynajmniej te 5 min, a nie 15 sekund :-) Fincher w trójce poszedł w jeszcze inna stronę i z nosiciela jakim był pies wyszedł już w pełni rozwinięty okaz "smoka" :-) ..tyle tylko, że miniaturka. ja osobiście daje szanse każdemu i na temat tego czy jest fajny czy nie wypowiem sie dopiero po zaliczeniu całości. Mam wrażenie, że mimo iż zapowiada się dużo złego bracia zrobili film nieco lepszy od pierwszej części. co prawda wszystko śmierdzi do bólu amerykańskim horrorem ale na pewno znajdzie sie w filmie wiele dobrego (oby tylko nie predator bo nie lubie jak jest za dobry :-) i miejmy nadzieje, że potraktowali temat z szacunkiem..i nie zaoferują nam jakiś niepożądanych układów międzygatunkowych.
"Pierwsze pięc minut filmu" - nie zamierzam się kłócić Panowie ( i Panie, o ile tutaj są) ale jeśli byłyby to zlepki to napewno zostałoby to wspomnianie. Także tak tandetnie rozwija się akcja w AVP 2, no ale warto również uwzględnić że film trwa zaledwie 86~ minut i nie ma czasu na budowanie klimatu, tylko trzeba przejść do ROZPIERDUCHY...żałosne :/.
A tym R, nie ma co się wcale podniecać...bo jak dla mnie nadal wyczum PG-13.
Ale do jednego Wam się szczerze przyznam, troszkę głupio mi jechać tą zapowiedź tego filmu. Uwielbiam takie postacie jak Alien i Predator, nie jestem tam jakimś krytykiem filmowym, ale przyzwyczaiłem się do dobrego klimatu a dostając nową porcję takiego gówna, wyczuwa się niestety że czegoś tutaj brakuje :(
I niestety tak będzie dalej, jeśli za film nie weźmie się ktoś, kto nie zrobi go dla kasy, a dla widzów...dla fanów, którzy liczą na COŚ KONKRETNEGO.
No i tak jest niestety..
Oglądając ten pieciominutowy urywek mam wrażenie że jeszcze zatęsknimy za pierwszą częścią AVP. Była ona filmem żałośnie słabym, nie ukrywawam, ale miała w sobie o kilka fajnych momentów które dało się oglądac nawet... o zgrozo... z przyjemnością.
Ciemne, wilgotne korytarze piramidy mimo wszystko budowały "troszkę" klimatu, choc i tak był to niewiele wart SHIT w porównaniu z pierwszą częscia obcego na przykład.
Dlaczego, niech ktoś mi wytłumaczy producenci filmowi coraz bardziej mają w dupie klimat filmu? Jesli myslą, ze dobry pomysł i atmosfera to coś co da się zastapic efektami i iloscią akcji, no to coś im się w łebkach poje*ło że tak powiem.
Bracia Strause oficjalnie potwierdzili, że ta scena jest pocięta i w filmie będzie dłuższa, nie dam teraz linka, bo nei chce mi się szukać, ale na stronei AVPGalaxy coś o tym pisało.
mam już cały OST z AvP:r Briana Tylera i całe szczęście niema tam żadnych kawałków żywcem wyciętych z innych części obcego czy predatora..acz kolwiek muzyka taka sabie, jak rasowego slashera..żadnego ładnego momentu nawiązującego do space-opery.
No to może ja się ustosunkuję do tych "pierwszych pięciu minut". Po pierwsze widać wyraźnie że scenarzysta to skończony idiota, i zamiast odnieść się do źródeł i logiki stwierdził, że on ma to wszystko w dupie i będzie wymyślał to co mu pasuje. Tak więc nie wróżę Requiem zbyt pochlebnych recenzji.
Widać, że to pozlepiane sceny okraszone muzyką z innych części, więc finalnie będzie pewnie wyglądało trochę inaczej. Ale już teraz widać kupę nieścisłości i kretynizmów, część wymienię, niektóre były już wspominane:
1) co robią Łowcy? latają sobie dookoła Ziemi...w statku, który można strącić jednym strzałem i który nie posiada jakiejkolwiek aparatury bezpieczeństwa. Dowódca statku to idiota strzelający gdzie popadnie.
2) face-huggery trzymane w słojach. W żadnym komiksie się z czymś takim nie spotkałem, no ale pisałem już coś o scenarzyście, więc w sumie się nie dziwię.
3) jeden predalien chodzi sobie po statku spokojnie i zabija kolejno Łowców, których pewnie jest tam kilku/kilkunastu.
4) statek, zamiast wywalić potężny krater i stworzyć wokół niego lekkawo pustynny krajobraz, po upadku leży sobie spokojnie w środku lasu.
5) co robi statystyczny Amerykanin po tym, jak znajdzie statek kosmitów, który spadł w lesie? "puk puk"...
6) co robi statystyczny Predator na planecie Predatorów? Siedzi w fotelu i patrzy sobie na krajobraz, czekając na alarm. W jaki sposób on to zobaczył? Zapewne w ciągu 5 sekund wysłał sondę, która cofnęła się w czasie... A skąd oni wytrzasnęli ten bat, to ja już naprawdę nie wiem.
7) scena z odpadającą ręką żałosna, facet stoi w miejscu i jęczy zamiast jak normalny człowiek w podobnej sytuacji próbować pozbyć się kwasu. No ale widać pogodził się z losem.
Tak w ogóle nie rozumiem samej idei predaliena, wiem że wymyślili to bo wygląda efektownie, ale jeśli mnie pamięć nie myli, to w komiksach z zainfekowanych Predatorów powstawały zwykłe Xenomorphy (AvP:War i jeszcze 2, które nie wyszły u nas, tytułów nie pamiętam). No ale pan scenarzysta wie najwidoczniej lepiej.
Niestety, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o logikę zdarzeń, to podobnie jak jedynka będzie cienko jak cholera. No ale i tak na to pójdę, w końcu to AvP, najwyżej pobluzgam sobie potem pod nosem.
A tu nowy kawałek walki w sklepie:
http://youtube.com/watch?v=sMn0HjNhH14
Predator czający się na półce rządzi... <sciana>
Kretyńskie brednie wypisujecie ale do rzeczy.
"Po pierwsze widać wyraźnie że scenarzysta to skończony idiota" - zdecydowanie bardziej widać to po tobie.
"nieścisłości i kretynizmów" - lol
"1) co robią Łowcy? latają sobie dookoła Ziemi...w statku, który można strącić jednym strzałem i który nie posiada jakiejkolwiek aparatury bezpieczeństwa. Dowódca statku to idiota strzelający gdzie popadnie. " - tu udowodniłeś swoje oblicze. Oblicze głupca. Nie latają tylko odlatują z Antarktydy - jest to ciąg dlaszy pierwszej części. Pytam: co z tego że można strącić jednym strzałem? ??? Czy Wy jesteście normalni? Broń Predatora to potężne działo laserowe - celował w Predaliena - czy w filmach zdarzyło się że po trójkątnym celowniku pocisk nie doleciał do celu? Nie. To wina zwinności hybrydy. Czepiacie się tak absurdalnych rzeczy że człowieka szlak trafia.
"2) face-huggery trzymane w słojach. W żadnym komiksie się z czymś takim nie spotkałem, no ale pisałem już coś o scenarzyście, więc w sumie się nie dziwię." - o ile pamiętam były w Obcym 2. Zresztą (uwaga) - to jest najgłupszy tekst jaki czytałem chyba od urodzenia. Ty jesteś skończonym błaznem i kretynem!
"3) jeden predalien chodzi sobie po statku spokojnie i zabija kolejno Łowców, których pewnie jest tam kilku/kilkunastu. " - pewnie lepsza była Ripley która zabijała dziesiątki Obcych :D Kretynizmu ciąg dalszy...
"4) statek, zamiast wywalić potężny krater i stworzyć wokół niego lekkawo pustynny krajobraz, po upadku leży sobie spokojnie w środku lasu." - statek uderzył najpierw w pagórek ziemi przebijając go co zwolniło jego szybkość i kąt (no i setka drzew też miała jakiś wpływ). Zdejmij klapki z oczu.
"5) co robi statystyczny Amerykanin po tym, jak znajdzie statek kosmitów, który spadł w lesie? "puk puk"..." - radzę zrobić puk puk w główkę. Co Ty byś robił? Poleciałbyś do domu wołając MAMO!TATO! pewnie tak :P
"6) co robi statystyczny Predator na planecie Predatorów? Siedzi w fotelu i patrzy sobie na krajobraz, czekając na alarm. W jaki sposób on to zobaczył? Zapewne w ciągu 5 sekund wysłał sondę, która cofnęła się w czasie... A skąd oni wytrzasnęli ten bat, to ja już naprawdę nie wiem. " - O Jezu człowieku! Widział co się działo na statku dzięki kamerom na staku i w maskach Obcych. Zresztą co możemy wiedzieć o technologi Predatorów którzy byli na naszej planecie w czasach Dinoazurów. Co możemy o niej wiedzieć. Nic. Czy muszą mieć możliwości które nie wychodzą ponad naszą wiedzę? Boże zmiłuj się nad debilizmem!
"7) scena z odpadającą ręką żałosna, facet stoi w miejscu i jęczy zamiast jak normalny człowiek w podobnej sytuacji próbować pozbyć się kwasu. No ale widać pogodził się z losem. " - nie rozumiem Was całkowicie. Ręka wygląda normalnie. Co Wy bredzicie?
jeżeli chodzi o Predaliena to film nie jest oparty idoto tylko na komiksach ale też na podstawie gry komputerowej.
"Predator czający się na półce rządzi... <sciana> " - 15 lat temu zeszczałbyś się na taki widok. Pytam - co w tym dziwnego?
Jesteście bandą kretynów którzy wypisują brednie wyssane z palca.
crb, Twoich pierwszych trzech zdań nie będę nawet komentował, nie warto.
1)"Nie latają tylko odlatują z Antarktydy - jest to ciąg dlaszy pierwszej części. Pytam: co z tego że można strącić jednym strzałem? ??? Czy Wy jesteście normalni? Broń Predatora to potężne działo laserowe - celował w Predaliena - czy w filmach zdarzyło się że po trójkątnym celowniku pocisk nie doleciał do celu? Nie. To wina zwinności hybrydy. Czepiacie się tak absurdalnych rzeczy że człowieka szlak trafia."
Taaak odlatują nie ma co. Tylko dziwnym trafem w każdym ujęciu statek leci sobie dookoła Ziemi. A nie odlatuje. Widziałeś kiedyś laser na oczy? Bo jeśli wg Ciebie promień lasera tak wygląda, to radzę się dokształcić. I jak napisał Jaszczur XP pooglądaj sobie efekty wystrzału na innych filmach a potem się wypowiadaj.
2)"o ile pamiętam były w Obcym 2"
Ekhm więc twierdzisz że w Obcym 2 Predatorzy trzymali facehuggery w słojach...? No to ciekawe. Mi chodziło raczej o kwestię używania słoików przez Predatorów niż używania ich w ogóle. Cóż, może nie zostałem zrozumiany. Patrząc na Twoje wypowiedzi to możliwe.
3)"pewnie lepsza była Ripley która zabijała dziesiątki Obcych :D"
Pokaż mi w którym miejscu Ripley zabijała dziesiątki Obcych. I jak widzę uważasz za normalne, że cały statek Łowców został od tak sobie wybity przez jednego Obcego.
4)"statek uderzył najpierw w pagórek ziemi przebijając go co zwolniło jego szybkość i kąt (no i setka drzew też miała jakiś wpływ)"
No to teraz stary dowaliłeś. Oczywiście, obiekt spadający z przestrzeni kosmicznej z prędkością zapewne kilku, kilkunastu lub może kilkudziesięciu Machów został spowolniony przez otarcie o górę i, uwaga, drzewa. Radziłbym Ci oglądnąć jakikolwiek film o katastrofach lotniczych lub upadkach meteorytów a potem się wypowiadać. Bo jak na razie to się tylko ośmieszyłeś.
5)Twoją odpowiedź pominę, nie warto jej nawet przytaczać. Rozumiem, że gdybyś Ty stał koło wraku statku kosmicznego z innej planety, też pukałbyś w niego żeby zobaczyć co się stanie.
6) "Widział co się działo na statku dzięki kamerom na staku i w maskach Obcych. Zresztą co możemy wiedzieć o technologi Predatorów którzy byli na naszej planecie w czasach Dinoazurów. Co możemy o niej wiedzieć. Nic. Czy muszą mieć możliwości które nie wychodzą ponad naszą wiedzę?"
Ahaaa tak zewnętrzny widok statku uzyskał dzięki kamerom znajdującym się na statku... Czyli wg Ciebie naokoło każdego statku Predatorów latają sobie kamery i kręcą, żeby inne Predatory mogły sobie pooglądać. Co za dbałość o współbraci.
7)"nie rozumiem Was całkowicie. Ręka wygląda normalnie. Co Wy bredzicie? "
To że nie rozumiesz to już zdążyłem zauważyć.
Jeżeli chodzi o predailena to zwracam honor, wczoraj przeczytałem "Alien vs Predator Duel" i fakt, coś takiego tam występowało. Co nie zmienia faktu, że dalej mi się ta koncepcja nie podoba.
Podoba Ci się widok Predatora siedzącego na, dajmy na to, półce z makaronem w sklepie spożywczym i walczącego z Obcymi pomiędzy walającą się szynką i jogurtami? Bo mi zdecydowanie nie.
15 lat temu byłeś w ogóle już na świecie?
W ogóle to mógłbyś przy cytowaniu stosować cudzysłowów, to nie boli. I na drugi raz przeczytaj to co napisałeś zanim naciśniesz "wyślij", to może zaczniesz pisać z sensem.
Miałem nie komentować wypocin tego crb, ale odniosę się tylko do tego:
"Nie latają tylko odlatują z Antarktydy - jest to ciąg dlaszy pierwszej części. Pytam: co z tego że można strącić jednym strzałem? ??? Czy Wy jesteście normalni? Broń Predatora to potężne działo laserowe - celował w Predaliena - czy w filmach zdarzyło się że po trójkątnym celowniku pocisk nie doleciał do celu? Nie. To wina zwinności hybrydy. Czepiacie się tak absurdalnych rzeczy że człowieka szlak trafia."
Z tego co zaobserwowałem, to pierwsza część dzieje się w 'bliżej nieokreślonej niedalekiej przyszłości' natomiast część druga ma miejsce zdecydowanie w czasach współczesnych.
Kabat - ostrzegam, próbujesz dyskutować z (spójrz tylko na jego avatar) trollem. Ja już to parę razy robiłem. Jedyne co uzyskasz to to, że zostaniesz nazwany kretynem/idiotą itp. On nie zna takich pojęć jak "dyskusja", "argument" , "logiczne myślenie", jego motto brzmi "JEST SUPER! WIĘC O CO WAM CHODZI!?" Gośc ocenia pierwsze AVP na 10/10 czyli przykleja mu etykietkę z napisem "arcydzieło", a niech tylko ktoś spróbuje zaprotestować zostaje natychmiast nazwany debilem/kretynem/dzieckiem/nieprawdziwym fanem obcego i predatora.
Oczywiście zgadzam się z większością tego co piszesz, ale prędzej przebijesz chiński mur własną czaszką niż przemówisz do rozsądku crb, bo on takiego pojęcia jak "rozsądek" również nie zna.
Aaaa ocenił jedynkę 10/10, to przepraszam, nie zauważyłem trolla, to wiele wyjaśnia. Ale w sumie mogę z nim trochę podyskutować w ramach treningu odporności, co mi szkodzi.
No i miło że ktoś się ze mną zgadza :)
Pzdr.
CRB -> mała propozycja:
http://obli.net/media/1/20050818-how-about-a-nice-cup-of-shut-the-fuck-up.jpg
Obejrzałem ...początki .
I niestety przyszłość różowa nie jest (swoją drogą , były już przedpremierówki , bo niektórzy piszą jakby całe 8x minut oglądali ? )
Stateczek który spada po jedynym chybionym PlasmaShot'cie (a tak .. działo nie bez kozery nazywa się PlasmaCaster ,widać że to potężne działo laserowe nie ma co ;) ). Taa na ujęciu mam zabitego jednego Yutja , inny chybia strzałem..i na tym koniec póki co, ale szansa że doświadczymy pełnego starcia na statku jest taka sama jak to że trolle znikną z FilmWeba (gdzie ten wypaśny klan z mega doświadczonym przywódcą ? )
Teen Slasher wyczuwam nawet przez przeziębienie , piszczące amerykanki , krzyczący młodzi amerykanie aż się odechciewa komentarza.
"Still, a flicker of hope yet remain". Liczę na przyzwoite sceny walk tego jednego Łowcy, który mimo wszystko wydaje się być wzorowany na tym z komiksu z 94 (zachowaniem , bicz i double plasmacaster to co innego).
Właśnie , sprzęt => wristblades są, podwójny caster ? robi się z niego "rewolwerowiec" a nie łowca. Brak włóczni (niezaobserwowana, albo przeoczenie ).
Bicz => albo to będzie totalny KICZ , albo naprawdę imponujący pokaz potęgi, liczę na to drugie.
Sam PredAlien nie jest dla mnie jakąś wielką pomyłką. oczekuję imponującego starcia.
Mimo nadziei, staram się nastawić jedynie na oglądanie dwóch pożądanych postaci. Olać kompletnie wymysły scenarzystów na temat amerykańskiej młodzieży wojska, bojowych kobiałek i innego tatałajstwa. Fabuła ... w 5 minutach masa dziur, ale jeżeli tylko tytuł ALIEN VS PREDATOR czyli te dwie postacie zdołają coś przyćmić, to będę w miarę usatysfakcjonowany.
Podkreślam ...w miarę.
Pozdrawiam Drago.
Chwile później ..czytając pełną poniewierki recenzję z pokazu przedpremierowego (walić spoilery) moje nadzieje spadły do rynsztoka.
Raczej nie wydam 12 zł na wejście do kina.
Pewnie czytaliśmy tą samą reckę Corvaxa. Po jej lekturze też stwierdziłem że kładę na to i nie idę do kina. Poczekam parę dni i wydam kasę na "I Am Legend". Tak. Zdecydowanie.
Ja też. Nie ma co wspierać miernot, bo jeszcze film się dobrze sprzeda i ci dwaj ziutkowie od reklam nakręcą trzecią część, która bedzie jeszcze większym gniotem.
CRb jest zalosny. Jak czytam jego wypowiedzi to zal dupe sciska. Ale niech zyje chlopak w blogiej nieswiadomosci swojego chorego swiata. Nie uswiadamiajcie go. Pozdro
I wy pisaliście że to AVP było słabe :) Ten film chyba będzie bił łeb na szyję pierwszą część pod względem durnot ;)
crb jest spoko i nie róbcie z niego debila - tylko dlatego ze ktoś ma odmienne zdanie od waszego zaczynacie mu "wrzucać" . Mnie się też AvP Andersona nie podobało i sądzę że to też mi do gustu nie przypadnie , ale wy się tutaj po prostu zachowujecie żenująco . To jest normalne forum gdzie każdy ma prawo wyrażać swoją własną subiektywną opinię o danym filmie . Skoro kolega crb ten film lubi TO JEGO SPRAWA i to winniście uszanować - nawet wtedy gdy go ocenia maksymalnie . Po prostu sami jesteście smieszni jak tak czytam te wasze posty na jego temat ...
Micha szczeze to mi sie AVP tez zajebiscie podobal, bylem na tym filmie 3 razy. Z ta jedna rzecza sie zgadzamy z CRB(podoba nam sie ten film). To nie zmienia faktu ze jest zalosnym typem(plus to co napisalem posta wyzej)
Zachowują się jak dzieciaki - według tekstu w kiblu u Kiepskich "w kupie siła" :D
Napiszę tak:
Gdyby wszyscy zobaczyli te 5 minut tak około 15 lat temu, to zeszczaliby się z wrażenia. Dlaczego? Chyba każdy marzył zobaczyć planetę Predatorów. Otóż jest i co? Nic. Zero wrażenia. Pytam: dlaczego? Każdy chciał fabułę osadzoną w kosmosie. Mamy tu pojedynek (krótki, ale jest) na staku kosmicznym. Dlaczego się nie podoba? Dlaczego Wam się nic nie podoba? Myślę że do końca świata ŻADEN film o Obcym i Predatorze Wam się już nie spodoba. Nawet gdyby pokazać "żródło" przybycia Obcych - mam tu na myśli tajemniczą rasę innych obcych którzy przywieźli jaja w swoim statku (Alien 79r.). Nawet to by Was nie usatyfakcjonowało. Pytam w takim razie co? Wielu krzyknie chórem KLIMAT. Niestety panowie, takich filmów już się nie kręci. Owszem, zdarzają się perełki ale, BARDZO rzadko. Dzisiaj filmy kręcą mało ambitni reżyserzy teledysków. Podejrzewam, że gdyby nawet sam Scott czy Cameron zrobiliby AVP to i tak byłyby sapy co od niektórych.Taki już jest nasz świat. Czasy się zmieniają.
Jako WIELKI fan Predatora z dzieciństwa cieszy mnie jego powrót na wielki ekran. Oglądałem go pod koniec lat osiemdziesiątych mając 10 lat i od tamtej pory jest to mój numer 1 kinematografii.Później nadszedł genialny Aliens Camerona (jedynkę zobaczyłem wraz z trójką). Moje życie opierało się na Łowcy i Obcym - oglądałem je CODZIENNIE (nie przesadzam). Nawet kiedy video było uszkodzone to słuchałem filmów na kasecie magnetofonowej(tak tak, nagrałem je :D ). Nie jestem jednak przesadnym fanem czyli nie zbieram wszystkiego co ich dotyczy (wycinki z gazet, plakaty, komiksy itp.) Ktoś powiedził że ubustwiałbym NAWET film z Obcym i Predziem w piaskownicy :P gorszej głupoty nie słyszałem. Jak wiecie kiedy wpiszemy na youtube słowo AVP, ukażą nam się różne amatorskie pierdoły jak Obcy i Predator pod prysznicem lub garjący w karty. Nie cierpie ich - mając tak fantastyczne kostiumy zrobiłbym coś fajnego (kręce amatorskie filmy od kilku lat oraz niedawno założyłem firmę videofilmowanie - zrobiłem to gdyż wiele osób mówiło mi, że mam niezwykły talent - wielu moich klientów jest tak zadowolona że dawali niezłe premie za robotę).
Więc nie klepcie mi tu, żę łyknę każde gówno. Jedynym udanym filmem jest "Batman: dead end". Kiedy pierwszy raz zobaczyłem AVP na komputerze w słabej jakości obrazu i dźwięku (nie miałem możliwości pójść do kina) to się rozczarowałem. Spodziewałem się...czegoś innego. Miałe do niego ambiwalentny stosunek. Jednak moja "miłość" do tych posatci sprawiła, że wracałem do tego filmu i podobał mi się coraz bardziej. W końcu uznałem że jest rewelacyjny (w swoim gatunku i pod pewnymi względami). Pytam: w czym tkwi moja zbrodnia?
Najbardziej wkurza mnie Wasze czepianie się wszystkiego. "To jest głupie, to jest nierealne..."itp. To jest film s.f. W taki sposób można czepiać się każdego filmu np: Terminatora - podróże w czasie? Bleee. Nie rozumiem WAs i powoli już nie staram się. Gnoicie film zanim go widzieliście (co jest kolejną głupotą). Narzekaliście na brak scen gore. Teraz narzekacie że jest ich za dużo i są kiepskie. NARZEKACIE NA WSZYSTKO i powoli mam już tego dość. Nie będę się kłócić i wyzywać cały następny rok. Zostaję na Filmwebie do końca TEGO roku. Więcej mnie nie zobaczycie, a wszyscy chórem "ufff....yes". Buja mnie to.
Pozdrawiam tych, którzy chociaż w jakimś tam małym stopniu popierają mój punkt widzenia.
PS: Skończcie też klepać żę nigdy nie argumentowałem AVP. Pisałem to wiele razy ale ileż to można powtarzać? Nie ma sensu chociażby z tego powodu, że zaraz zostają obalone przez antywielbicieli. Później dziwicie się, że ja obalam błędy wymienione przez Was. Jak ktoś klepie głupotę że w filmie s.f. głupi jest pomysł z piramidą na Antarktydzie to gratuluję.W taki sposób wszystkie filmy s.f. są głupie i zawsze będą.
Przy okazji zadam pytanie fanom ALien, ALiens i ALien 3 oraz Predator 1 i 2. W jaki sposób Obcy ogłusza człowieka (z bańki, łapą czy ogonem) i jak zaciąga go do kokonu (ciągnie za rękę lub nogę czy niesie na ręcach)? Kiedy to będzie pokazane? Kiedy będzie pokazane jak Predator je? Jak wyglądają samice Predatora? ---> TO JEST KINO S.F., wile trzeba sobie samemu wyobrazić lub dopowiedzieć. Więc nie pierdolcie głupot, że bzdurą jest technologia Łowców (tak jak w tych pięciu minutach). Jeżeli jest, to bzdurą jest przenoszenie się w czasie ala Terminator i wszystkie filmy podobne (o kosmitach, przyszłości).
Kiepscy z Was krytycy i fani kina s.f.
Współczuję i żal mi co niektórych...
" powoli mam już tego dość. Nie będę się kłócić i wyzywać cały następny rok. Zostaję na Filmwebie do końca TEGO roku. Więcej mnie nie zobaczycie."
Tak, już to widzę.
"Obcy ogłusza człowieka (z bańki, łapą czy ogonem) i jak zaciąga go do kokonu (ciągnie za rękę lub nogę czy niesie na ręcach)? Kiedy to będzie pokazane?"
Nie muszą mi tego pokazywać. W nowelizacji Aliens było wspomniane że paralizuje za pomocą ostrza na ogonie, mi to wystarczy i nie zaprzątam sobie tym głowy.
"Później dziwicie się, że ja obalam błędy wymienione przez Was."
Ty nic nie obalasz. Wyłącznie negujesz.
"Pytam: w czym tkwi moja zbrodnia?"
W tym, że kiedy tylko ktoś sie odwazy skrytykować film który lubisz krzyczysz: "Ty idioto! kretynie! jesteś pusty! głupi! nie jesteś fanem!"
"Tak, już to widzę." - to się przekonasz.
"Nie muszą mi tego pokazywać. W nowelizacji Aliens było wspomniane że paralizuje za pomocą ostrza na ogonie, mi to wystarczy i nie zaprzątam sobie tym głowy." - no to chociaż coś, ale co z zanoszeniem do gniazda?
"Ty nic nie obalasz. Wyłącznie negujesz." - w takim razie Wy również.
Nie dam sobie wmówić, żę pomysł z piramidą jest głupi. Wręcz przeciwnie - ciekawy i na swój sposób oryginalny. Od kina s.f. wymagam rozrywki. Kiedy chcę faktów to oglądam Discovery.
"W tym, że kiedy tylko ktoś sie odwazy skrytykować film który lubisz krzyczysz: "Ty idioto! kretynie! jesteś pusty! głupi! nie jesteś fanem!" " - po pierwsze daj przykład. Po drugie wyzywam wtedy kiedy ktoś pisze kompletne głupoty i bzdury na temat tego filmu. Wy postępujecie IDENTYCZNIE, tylko boicie się przyznać do tego. Wystarczy się rozejrzeć - kiedy założyłem temat AVP 10/10, była tona wyzwisk OD RAZU. I to ja wyzywam :D wtedy się bronię ciemniaku.
"no to chociaż coś, ale co z zanoszeniem do gniazda?"
A co ma być? Co za problem wziąśc i zanieść?
"to się przekonasz."
Jasne. Prędzej świnie zaczną latać.
"po pierwsze daj przykład."
http://www.filmweb.pl/topic/595963/Najgorszy+film+o+Obcym+i+o+Predatorze+%281+10 %29.html
http://www.filmweb.pl/topic/701538/moja+opinia%21+daj%C4%99+1+10+w+%C5%BCyciu+si %C4%99+tak+nie+wynudzi%C5%82am%21%21.html
ułomny bo nie podoba mu się AVP, pusta bo King Kong ją znudził.
"Po drugie wyzywam wtedy kiedy ktoś pisze kompletne głupoty i bzdury na temat tego filmu."
I myslisz że to cię usprawiedliwia?
"Wy postępujecie IDENTYCZNIE, tylko boicie się przyznać do tego."
W pewnym momencie człowiekowi puszczają nerwy i zniża się do poziomu rozmówcy.
Ależ oczywiście, że jego sprawa że lubi i ma prawo lubić. Ale jak obraża wszystkich wokół którzy akurat nie lubią to to już nie jest ok, a on to własnie robi. Każdy z tych co po nim jadą został przez niego raz lub kilka razy obrażony bo zjechał AVP. crb jest trollem i to trollem w najgorszym wydaniu. Takich ludków powinno się z miejsca banować i na każdym bnormalnym forum na którym działa jakaś moderacja zdązyłby już zostać zbanowany 10 razy. Ale filmweb to nie jest normalne forum gdzi epanują jakieś zasady, to jest jeden wielki syf i burdel. I dlatego takie trolle jak crb ciągle się tu szwendają i wkurwiają ludzi.
"Po prostu sami jesteście smieszni jak tak czytam te wasze posty na jego temat ..."
Jakbyś wiedział w czym rzecz to byś nie musiał pisać teraz głupot.