PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46522
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

mogę o tym filmie powiedzieć niewiele dobrego... Naprawdę, oglądałem w życiu dużo niewypałów, ale to... To... No nie wiem co to miało być :/. Przez cały film się nic nie działo, jakieś akcje... Po prostu żenada. 2 dobre sceny na cały film. Nie dziekuje. W słońcu toskani juz nawet lepsze...

użytkownik usunięty
tomekmielcarz

Czyli krótko mówiąc: film utrzymał poziom jedynki XD

użytkownik usunięty

dokladnie. - jak bedzie wiecej podobnych opinii popremierze to nawet nie bede tego ogladal...

ocenił(a) film na 1

Nie myślałem, że to powiem, ale AvP2 jest gorsze od jedynki! Ten film to jeden wielki absurd! Głupota goni tu głupotę, a klimat filmu więcej ma wspólnego z Piłą tudzież z Hostelem niż z Obcym czy Predatorem. Krótko mówiąc gniot. 1/10 to i tak za dużo...

Ichthys

To że jest wiecej flaków to chyba dobrze bo w jedynce nie było wcale. Nie widziałem jeszcze tego filmu ale wydaje mi sie ze ciut za duzo wymagacie.

ocenił(a) film na 10
tomekmielcarz

"Przez cały film się nic nie działo" a za chwilkę pisze "jakieś akcje" LOL

tomekmielcarz

> Po pokazie

> mogę o tym filmie powiedzieć niewiele dobrego... Naprawdę, oglądałem w
> życiu dużo niewypałów, ale to... To... No nie wiem co to miało być :/.
> Przez cały film się nic nie działo, jakieś akcje... Po prostu żenada. 2
> dobre sceny na cały film. Nie dziekuje. W słońcu toskani juz nawet
> lepsze...

Ha dobre :) Film będzie miał w Polsce swoją premierę 28 grudnia, a na świecie 25, a Ty już go widziałeś :)

ocenił(a) film na 6
S0LTYS

Niedawno był pokaz przedpremierowy, więc nie rozumiem o co Ci chodzi. No chyba, że nie wiesz co to jest pokaz przedpremierowy? Jest to pokaz, na który zaproszeni są: prasa, goście specjalni i wyrywkowo szarzy widzowie. Jak sama nazwa wskazuje pokaz ten odbywa się PRZED JAKIMIKOLWIEK PREMIERAMI filmu. A takowy już miał miejsce nawet w Polsce. Dziękuję za uwagę.

użytkownik usunięty
S0LTYS

Taki z ciebie niby cwaniak a nie wiesz nawet że był przedpremierowy pokaz w warszawskim kinie na który można było wygrac bilety. Mam nawet kilka fragmentów nagranych komórką od jednego z ludzi, którzy tam byli, min. jest tam gwałcenie w twarz ciężarnej kobiety przez predaliena. Film stara się epatować przemocą i obrzydliwymi scenami, a najprawdopodobniej nie ma nic więcej do zaoferowania.

Ale czemu przez twarz!!!

Mógł ją wziąść od tyłu :P

A tak całkiem serio też widziałem te sceny - LIPA.

V69

Vegeta 130 to sądowy patolog , który z gwałtami ma na codzień do czynienia więc - HEHE się wie jak takie rzeczy wyglądają ;D . Jezusie Maryjo , czy to znaczy że ten Predalien chciał tej kobiecie no wiesz ...;D Ja pierniczę ci Strause są nienormalni ! Skąd Fox wytrzasnął tych dwóch cymbałów ? Mega lol
Może jeszcze ten film da się zaklasyfikować pod kategorię XXX . HAHAHA.
Wysiadam .

MilesQuaritch

Tak, dokładnie. Jest to ewidentny gwałt ! Kobieta się opiera, a on jej wkłada do buzi...
Hmm po francuzku?

Doczytałem że Strause mieli problemy seksualne. Kilkakrotnie korzystali z usłóg gumowego Predaliena, oczywiście wiecie jak to się kończyło, bukaka na klatę <lol>.
Film między innymi dlatego otrzymał R.

V69

Nie tyle na klatę co na twarz - nasienie gwałciciela przeniknęło im do mózgów i od tamtej pory kręcą tylko te reklamówki . I dziwić się że spod ręki kogoś takiego wychodzi gniot ? Tutaj tylko współczuć można .
Mega lol

MilesQuaritch

Bleee
Dobrze znać geneze ich talentu.

A widziałeś ile ciężarna łyknęła tego świństwa? Cóż za przełyk...

V69

Nie miałem tej przyjemności przyjacielu ...

No dobra ile ? ;D

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Tyle że potem z niej wyskoczyły cztery małe alienki, które wcześniej zeżarły jej dziecko. Jak powszechnie wiadomo, droga przez przełyk prowadzi prosto do macicy o_O. Podobno dziecko zostało zabite, ale matka dopiero przy wykluciu się alienów, ciekawe więc w jaki sposób embriony-alienów zabiły dziecko, nei zabijając przedtem matki ;|

micha579 nie wiem jaką skalę mam obrać :P hektolitry? :D
Mniej więcej łyknęła taką porcje jakby 20 panów obsłużyła.

"ciekawe więc w jaki sposób embriony-alienów zabiły dziecko, nei zabijając przedtem matki ;|"
Toć to niesamowite :D.

ocenił(a) film na 2
V69

Że tak zacytuję obywatela crb - "co z tego ze głupie, ważne że tak jest fajnie!".
CRB twierdzi, że nie jesteśmy fanami Preadtorów i Alienów, bo nie lecimy z wywalonymi jęzorami na AvP2 i nie czynimy filmowi pokłonów az do gleby.
CRB jest fanem obcego i predatora - z tym się zgadzam i mu to przyznaję.
Ale ja (i myślę ze większosc osób które AvP nie trawią..) jestem fanem FILMÓW o obcym i predatorze. A to subtelna różnica jest.

Jestem fanem Star Warsów, ok. Ale czy to znaczy ze mam byc fanem wszystkiego co ma związek z SW? To może nawet czopki przeczyszczające z logiem tego filmu powinienem wielbic i ubustwiac, pakujac sobie codziennie sporą dawkę (poświęcam się dla filmu, a jakże!)
To nie działa w ten sposób. Ja jestem fanem filmów, ale to nie znaczy że wszystkiego co jest z nimi związane.

CRB jest fanem postaci obcego i predatora. Pozostała większosc (czyli ci dla których AvP to "crap") jest fanami filmów o obcych i predatorach, a przy okazji takze i postaci. Dlatego właśnie tak nas boli to, ze wrzucają te postacie do takiego chłamu jakim jest gówno filmowe znane światu pod nazwą AvP.

W 2004 wszyscy liczyli, iż po obejrzeniu AvP 1 krzykną "AVP to HIT!". Nie bez przyczyny do dodaniu jednej lierki wychodzi nieco inne, ale bardziej adekwadtne słowo, a okrzyk radości zmienia się w jęk trwogi o słowach "AVP to SHIT!"

Z AvP2 będzie najprowdopodobniej podobnie... i to niestety boli ;(

JaszczurXP

Jestem fanem, ale nie mam klapek na oczach. Sprawdzam towar ,który mi podają :D. Dlatego gówna nigdy nie przełkne!

Tak poza tym, Jaszczur XP - mądre słowa, szczególnie ostatnia linijeczka. Aż szlag trafia patrząc co oni zrobili... :(.

Pozdro

V69

"Sprawdzam towar ,który mi podają"

;D

"Dlatego gowna nigdy nie przełknę"

Jesteś w w domu ? ABW juz jedzie

MilesQuaritch

Tutaj potrzebne jest S.W.A.T ;D

Ale mam koncepcje aby wytrzymać potężne rażenie tego gówna (ciekawe ile zgonów zanotują w kinie, fujjj niechciałbym później sekcji robić) - TRZEBA SIĘ OSTRO SZTACHNĄĆ !

ocenił(a) film na 3
V69

Nie no naprawe sie uśmialem :D:D niektorzy z was to mają zajebiscie śmieszne (w dobrym słowa znaczeniu) wypowiedzi a niektorzy wrecz zalosne...Np taki pan Gieferg. Chlopie wez sie uspokuj!!! Albo idz do psychologa bo ztymi stronkami co to nieraz wysylasz i jakies pieprzone zdjecia z jakimis idiotami co miny robia wyskakują to sie juz wkurzające robi...Zbastuj...Bo raz - nie warto, a dwa - jest przereklamowane jak AvP R.....

PS: dzieki temu wiem ze mam nie isc na ten film

użytkownik usunięty
RiDeR882

Ktoś ci każe klikać?

"PS: dzieki temu wiem ze mam nie isc na ten film"

I o to własnie chodzi.

ocenił(a) film na 2
tomekmielcarz

sie dziwicie, ze film nie osiągnął wysokiego poziomu, bo ja nie? Ide do kina 26 ale juz wiem, ze będzie kiepski - scenariusz pisał ten sam kolo co do Ghost Ridera i AVP - zapewne jakiś dzieciak co ma bogatego tatusia, który mu prace załatwił przy pisaniu scenariuszów do komiksów, które czytał synek jak był mały. Obejrzę film tylko ze względu na samą postac obcego i predzia, bo pewnie i tak mnie nie zachwyci (jak 1)

maison

Oj zobaczycie pokochamy ten film, tak samo jak scenarzyste <lol>.

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

ocenił(a) film na 1
V69

Maison,tylko po co?w ten sposób dasz zarobić kmiotowi i zachęcisz niepotrzebnie tfurców(błąd zamierzony)do kręcenia kolejnych pasztetów spod znaku AvP.Nie bądź naiwny.Film jest beznadziejny,podobnie jak pierwsza część jest zupełnie pozbawiony spójnej fabuły,wyprany z klimatu i płytki do bólu.86 minut kinematograficznego dna przeznaczonego dla gimnazjalistów,albo dla osób pozbawionych zupełnie dobrego ,kinowego gustu.
Wydaj w inny,lepszy sposób te pieniądze,które chcesz przeznaczyć na bilet.

ocenił(a) film na 7
expo2000

Normalnie kozaki z was ja niestety muszę poczekać,aż dostane ten jak to nazywacie "beznadziejny" film w swoje ręce i zdecyduję czy jest on taki jakim naprawdę go widzicie czy jednak taki jakim powinien być.Poza tym pierwsza część wcale nie była taka zła.Więc lepiej sie nie czepiać zbytnio tych filmów bo co było jakby został nakręcony przez Uwa Boll'a wtedy wszyscy by piszczeli.Wesołych Świąt!!!

ocenił(a) film na 4
tomekmielcarz

filmweb.pl nie dla idiotow wiec przestancie pierdolic bzdury dzieci kukurydzy

ocenił(a) film na 3
arielos

popieram

kadim21

czym predalien gwalcil tą ciężarną? macie ten filmik??