PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46522
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Słabiutki 3/10

ocenił(a) film na 1

Wczoraj byłem na pokazie przed premierowym, nastawiając się na dobre efekty, pokaźną nawalankę i średnia fabułę. Niestety dostałem średniawe efekty, nużące i mało ciekawe pojedynki oraz brak fabuły. Dialogi były na poziomie piaskownicy, błąd logiczny gonił błąd, a predalien który widocznie był królową składał jaja żywym nosicielom po przez "buzi". W sumie film wypad dużo gorzej od poprzedniej części i po raz pierwszy widziałem pełna salę ludzi która praktycznie spała. Jedynie przy dwóch śmiesznych tekstach się obudzili. Plusem w filmie jest muzyka, ale to stanowczo za mało.

PLUSY
+ Muzyka
+ Plakat
+ Sylwetka predaliena

MINUSY
- Brak klimatu
- Słaba gra aktorska
- Denny scenariusz
- Beznadziejna fabuła
- Średniawe efekty specjalne
- Pojedynki Alienów z Predatorem, niespecjalnie przykuwają uwagę
- Wieje nudą

artur_t

Może to zabrzmi głupio ,ale wybieram sie na premiere z obowiązku zobaczenia każdego filmu , który pozwala w kinie odpocząc, czyli położyc mózg na siedzeniu obok i patrzec. Nie widziałem więc tego dzieła,ale widzę juz ze będzie cięzko i pewnie taką ocene mu wystawię stąd od razu podpisuje sie wszystkimi kończynami pod werdyktem przedmócy.
AvP pierwszy spowodował u mnie palpitacje serca jak można było zmaścic taki ładny scenariusz, z samych trajlerów dwójki widzę tylko, że bedzie to fil o rzezi czyli 101 sposobów na urzycie netguna, shouldercanona i innych predatorowo alienowych gadżetów. Zobaczymy, ale bez pozytywnego podejścia.

P.S.

Na popracie moich słow niech ktoś zerknie na komiks alien vs predator jest po polsku jakby to zekranizowali wyszedłby hit a tak jest kit i to w dwóch częsciach.