PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Smutne.

ocenił(a) film na 2

Dziś miałem okazje oglądnąć po raz drugi to "wybitne dzieło" i jestem załamany. Nie tym, że film ten jest beznadziejny i, że jest to kolejny slasher z dupy dla gimbusów bo to jest oczywiste. Tylko tym, że młode pokolenie będzie kojarzyło dwie najsłynniejsze postacie gatunku (Obcego i Predatora) właśnie z tym crapem. Niestety taka prawda. Zastanawiam się czy twórcy zarówno AvP jak i AvP2 zdają sobie w ogóle sprawę z tego co zrobili. Na zawsze pogrzebali dwie najsłynniejsze ikony gatunku. Pogratulować debilom.

ocenił(a) film na 1
Drone

Jeśli chodzi o tematykę filmową to szczerze wątpię żeby twórcy AvP1/2 w tej materii wogóle z czegoś sobie zdawali sprawę. Poważnie. Ktoś tworząc AvP strzelił sobie kameralnie w kolanko...Zaś twórca AvP wogóle tego nie zauważył i zmontował dokładnie taki sam chłam. Także wniosków ze swoich poczynań z pewnością ci panowie nie wyciągają. Tak mechanizm ameby na prochach. Z kolei Obcy i Predator nadal walczą. Ridley zrobi Alien Prequel zaś Predator ma szanse mocno wejść w Predators. Także spokojnie nasi ulubieńcy nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa :)