Czytam i czytam te opnie i aż się boje pomyślec co mnie spotka w kinie...
Mam teraz strasznie mieszane uczucia co do tego filmu...
Oglądałem AvP i był znośny w AvP2 już po samym plakacie można dostrzec "masakre" dosłownie i w przenośni...
Oglądałem wszystkie Alieny , nie pamietam ich za dobrze bo jeszcze dzieciak byłem...
Później bałem się spac...To były czasy
Obie części AvP trafią na inną półke niż Alieny,jednak chyba sam będę musiał go ocenic i wybiore się do kina...
Pozdrawiam [w każdym filmie można dostrzec coś dobrego]
"po samym plakacie można dostrzec "masakre""
Trafiłeś w dziesiątkę! Dopiero teraz obejrzałem plakat z bliska i potwierdzam że jest on masakryczny po prostu. Alien wygląda jakos tak dziwnie i jest troche kiczowaty jak na mój gust. Jakieś dziwny kręgosłup na czubku glacy ma, zęby są jakieś dziwnie ostre (w alien 1,2i 4 mial zęby z wyglądu zbliżone do ludzkich. tylko wtrójce były inne z wiadomych względów), no i jakieś dziwne rury "komputerowe" na szyi. Nie wygląda najlepiej. Predator oczywiście pręży swój muskuł obnazając zadziornie pazury. No i ta dwójka ludzi: twarda kobieta i twardy facet. Mierząc tak ze swoich giwer wyglądają jak para gliniarzy żywcem wzięta z tandetnego polskiego serialu kryminalnego z zakościelnym (kryminalni bodajrze).
Na tym plakacie tajemniczosci jest po prostu zero. A jakby nie mówić każdy z plakatów do poszczególnych części aliena element tajemniczości zawierał. Szkoda się po prostu rozpisywać. Zastanawiałem się czy przypadkiem nie iść. Bo mówili że niby bedzie dużo lepszy niż jedynka AvsP (której nie widziałem). Ale po przeczytaniu recezji napewno sobie odpuszczam.
Film dla dzieciaków zauroczonych grą AvsP i wychowanych na pokemonach. Ja sie wychowałem między innymi na alienie (dwójkę obejrzałem w kinie mając 13 lat bodajrze- w fotel mnie wgniotło). Nie bede sobie paskudził pozytywnych wrażeń ze wszystkich seansów kinowych aliena i odpuszczę sobie tą farsę wykreowana prze dwóch ziutków od filmików reklamowych.
No i oczywiście (zapomniałem dodać) Te chwytliwe zajebiste chasło na plakacie: "w kosmosie nikt nie usłyszy twojego głosu. na ziemi usłyszy je każdy"- czy jakos tak. No normalnie to bedzie zajebisty film roku (przepraszam że tak klnę ale jeżeli mamy do czynienia z tak dobrym filmem to inaczej nie mozna :) ).
Nie wiem jak wy ale ja czasami już po okladce jestem w stanie powiedzieć co nieco o filmie (jezeli jest zbyt efekciarska to znaczy że arcydzieło to to nie bedzie). Pozostaje mi tylko wszystkim tym którzy wierzą że ten film może jednak "bedzie niezły" pogratulować silnej wiary. Szkoda wogole gadać dlatego kończe me wywody na temat tak żalosnego przedsięwzięcia jakim jest słynna saga AvsP. Niech umrze śmiercią naturalna.