żebyśmy wszyscy zapomnieli o serii avp. Ja tam mam pomysł na pewną fabułę która może się wydawać prosta. Tak , prosta ponieważ seria filmów o obcym nie ma skomplikowanej fabuły a jednak te filmy są genialne. Słyszałem , że jeżeli powstanie Obcy 5 to będzie akcja działa się na ziemi. I bardzo dobrze. Ale ona nie może dziać się w jakiejś wiosce. Na początku filmu powinno się przedstawić bohaterów , poznać ich charaktery w miarę rozwoju akcji ( w AVP2 przedstawiono ich w minutę co te postacie czyni bezpłciowymi i obojętnymi widzom), pokazać jak oni radzą sobie w skrajnych sytuacjach. Niech fabuła dzieje się w np. w 2043roku kiedy to loty w kosmos to normalka ludzie zaczynają zasiedlać inne planety. No i powiedzmy że pewna kilkuosobowa rodzinka razem z przyjaciołmi i nieznanymi sobie ludźmi musi dotrzeć na lotnisko statków kosmicznych. A że głowa tej rodziny to żołnierz, toteż po obowiązkowym patrolu miasta już na tym lotnisku zostaje i razem ze swymi kumplami ( też żołnierzami) czeka na żonę , dziadków i innych pasażerów którzy są w drodze (po prostu będzie spał na lotnisku ). Ale to będzie droga przez męki.....
Dzień przed tym lotem na ziemię przyleciały jakieś istoty - Space Jockeye , które chciały powoli zniszczyć ziemię.Zostawili oni kilkaset jaj i przykryli je niewidoczną warstwą tak aby ludzie ich nie zauważyli. Jaja te otwierają się gdy jakiś przechodzień ( ale tylko pojedynczy- to celowe zagranie aby skupiska ludzi tych jaj nie zniszczyły) jest w ich okolicy . A że jaja zostały pozostawione na plaży , więc jak łatwo się domyśleć ofiar musi być wiele. No i nasi bohaterowie podróżnicy natkną się na piekło. Będą musieli przez nie przejść. A nasz zołnierz będzie bronił statku , który znajduje się na obrzeżach miasta i jest zamknięty w specjalnej kopule, otwierającej się tylko pół godziny przed zaplanowanym odlotem. Pora odlotu ustalana jest 2 miesiące wstecz i nie można jej przesunąć ani anulować. A bohaterowie będą musieli sobie radzić - podróżnicy bez broni , a żołnierze z bronią nowej technologii.
A klimat zależy tylko od scenografów, operatorów dźwięku no i samych aktorów. Bo aktorzy muszą przede wszystkim dobrze zagrać.
Wierzę że klimat naprawdę mógłby być dobry w takim filmie.