PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46522
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

AVP 3 powstał najpierw (oczywiście z sensowną fabułą i 0dpowiednim klimatem)Alien 5 a potem predator 3.Nie ma bata bo chciałbym zobaczyć ich osobno jak za starych dobrych czasów.Mam dość powoli tych pojedynków co trwają tylko kilka minut między nimi.Chcę, poczuć ten klimat i być "razem"z ludżmi którzy stają naprzeciwko obcemu albo predatorowi ale nie przeciwko obydwu naraz bo to kaszana wtedy jest.tymi ludźmi powinni być aktorzy którzy budują atmosferę napięcia (np.Sigourney Weaver lub Arnie).kurcze bo ja chcę sie znowu bać przy oglądaniu tych filmów!I żeby nie było ujadania widzów można by było zrobić np. tak: scenarzyści ( musi być ich kilku i koniecznie doświadczonych)opracowują takich z 5 ogólnych scenariuszy aby było mniej więcej wiadomo o co chodzi.potem gdy internauci z całego świata wchodzący na specjalnie utworzoną stronę w kilkudziesięciu językach wybiorą większością głosów najlepszy scenariusz to wtedy pora na wybór na takich samych zasadach głównych aktorów.I myśle że to by sprawiło że wiele osób byłoby zadowolonych i tyle.Moim faworytem do zagrania w obcym jest... no właśnie muszę sie zastanowić.

ocenił(a) film na 2
ziolo

I tak właśnie powinno byc! Zamiast upychac te dwie postacie do jednego bzdurnego filmu, nakrecic o nich oddzielne dzieła. Zarówno filmy "Obcy" jak i "Predator" mają swój własny styl, charakter i niepowtarzalną atmosferę. Mieszanie tych że tak powiem "klimatów" było by z góry skazane na niepowodzenie. Twórcy AvP postanowili więdz nadac swemu filmowi własna atmosferę. Zwie się on: "K"aszana, i "C"hłam "Z"asrany.
W skrócie - "K.I.C.Z" ;)

ziolo

Pomysł ze scenariuszami bardzo dobry, ale już z aktorami nie, bo jeśli o nich chodzi, to powienien mieć do tego wolną rękę reżyser, więc powinien on też być po części producentem, czyli pada na Jamesa Camerona do Aliena 5, tyle, że on twierdzi zapewne podobno jak w przypadku Terminatora, że lepszego niż on wcześniej nakręcił się po prostu nie da. W przypadku Terminatora mieliśmy już okazję się przekonać w trójce, zaś Alien 3 np był dobry, ale to nie to co dwójka :)

A jeszcze jeśli chodzi o aktorów, często jest tak, że przed zdjęciami do filmu fani i internauci widzieliby... A przypomnijmy sobie np Christophera Nolana, który najpierw wybrał do roli Batmana Christiana Bale'a, a do roli Jokera Heatha Ledgera, w obu przypadku był prawie maksymalnie negatywny sztorm, że 'co to ma niby być'. A co się okazało, dobrze wiemy. Tyle, że bardzo trudno znaleźć takiego reżysera, który mając wolną rękę przebije się przez głos krytyki i sam dobierze aktora do swojej wizji, tyle, że w sumie... my widzowie raczej nie potrzebujemy innej wizji Obcego niż Ridley'a Scotta i Jamesa Camerona :)

Co do AvP 2, to zapowiada się miło, ci reżyserzy, bracia, przynajmniej po trailerach widać, że idą w o wiele lepszą stronę, niż Anderson w AvP :)