szukam artystów podobnych do gigera jak ktoś zna jakieś linki do ich stron to niech napisze . pozdr
Podobnych raczej cięzko będzie znaleśc - Giger jest niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju. Ale sprobuję poszukac, jak znajdę coś "podobnego" to dam znac ;)
Pozdrawiam ;)
http://www.joanson.webpark.pl/
To moja strona. Też jestem wielkim fanem gigera. Są tam moje obrazy z przed roku, no i są to moje pierwsze obrazy od kiedy maluję intensywnie, więc nie wymiatają aż tak bardzo. Cóż, zawsze możesz wejść, zobaczyć, ocenić i wyrazić opinię ;). Co ci szkodzi?. Albo po prostu poczekać ze trzy miesiące bo wtedy bede ją modernizowal i pojawią się najnowsze lepsze już grafiki. Ta strona to moje początki i pierwszy rok malowania. Pozdro i miłej zabawy.
Niektóre prace są naprawdę niezłe, gratuluję. I rzeczywiście widać tu dużą inspirację postacią Obcego ;)
"Niektóre prace są naprawdę niezłe, gratuluję. I rzeczywiście widać tu dużą inspirację postacią Obcego ;)"
No dzięki :). Jak już wspomniełem jestem wielkim fanem Gigera jak i obcego stąd te klimaty w niektórych obrazach. Naprawdę niezłe? To dobrze Ale to za mało. Obrazy muszą być oszołamiajace. No ale to juz ja muszę się oto postarać. Trzeba bedzie częściej malowac by doskonalic swą technikę.
"ciekawe rysunki ale mało mroczne tak mi się wydaje"
Mało mroczne? Moi znajomi a w szczególności brat, twierdzą że są zbyt mroczne. Ja osobiscie lubie zarówno mroczne jak i bardziej kolorowe niemalże bajkowe klimaty. Jezeli szukasz czegoś bardziej mrocznego niż prace Gigera to powiem ci że będzie z tym bardzo ciężko. O ile wogole bedzie to możliwe bo Giger akurat jest mistrzem mrocznych klimatów.
"joanson a może czas sięgnąć po własne pomysły z głowy? Masz talent, namaluj coś od siebie :)"
:) Nie wiem o co dokładnie chodzi ale pewnie o to ze jest za dużo klimatów gigerowskich i alienowskich. Zacytuję własne slowa: "Jak już wspomniełem jestem wielkim fanem Gigera jak i obcego stąd te klimaty w niektórych obrazach". To moje pierwsze obrazy od kiedy maluje intensywnie tak więc jeszcze trochę czasu potrwa zanim wypracuję swój własny styl. Choc niektórzy twierdzą że moje najnowsze obrazy (ktorych na tej stronie akurat nie ma) sa już tak namalowane bardziej "ode mnie". Pojawią się za parę miesięcy na mojej stronie, więc jak będzie ci się chciało pamiętać to zawsze możesz wejść i zobaczyć.
"Joanson ... po prostu piękne ... heh
masz talent człowieku , więc wykorzystuj go"
No dzięki. :). Trochę się ostatnio obijałem jeżeli chodzi o malowanie- przyznam szczerze. No ale masz rację. A nawet 100%. Nie ma nic gorszego jak zmarnować swój talent. Zapraszam za kilka miesięcy na strone. Będzie zmodernizowana i bedzie można obejrzeć moje najnowsze wypociny. Na pewno jakoś dam znać wtedy o sobie na portalu filmweb. Najprawdopodobniej w dziale "obcy"
Pozdro