pytam jak mozna zrobicć film w któym twórcy nawet nie pozwalają widzowi poznać bohatera??w 1 części mieliśmy tą całą grupkę każdy miał inny charakter, imię a tu nic po zakończeniu nie zauważyłęm wogóle żeby w filmie był jakiś konkretny bohater. gdyby takowy istnieał widz mogłby sie o niego bać czy czegośtam wystraszyć a tu 0 emocji!.;p po godzinie oglądania nie wiedzialem nawet jak każdy z niech się nazywa bo co chwilę mieliśmy nową scenę z kolejnymi osobami, przez co postacie wogóle nie był zarysowane, tworzyły po prostu jakąś tam 'społeczneść' czy rasę tak jak obcy i predatorzy, przez co nie byliśmy po stronie ludzi czy bohatera gdyby takowy istniał, nie robiło widzowi różnicy co obcy oderwie łeb człowiekowi czy predator obcemu itp. i efekty słabe, może oprócz kilku scen tak to poprostu zwykłą nepiepszanka w nocy przez co strasznie amatorska i dla amatorów ;)albo małolatów, wcale nie lepsza od filmów Uwe Bolla( no może troche xD).proponuję oglądnąć choćby pierwszego predatora a Arnim.zdecydowanie po jekimś tam czasie filmy wyróżniał sie pierwszybohater i jak na tamte czasy to efekty był niezłe no nie??xD i nie beż przerwy napierdzielanka gdzie co 2 minuty ginie jakaś osoba obdarta ze skóry czy z wyprutymi flakami. w predatorze reżyser budował jakieś napięcie i następowało to stopniowo. nie wspomnę już żeby oglądnąć ósmego pasażera nostromo bo zaraz sie dzieci AVP2 odezwą że tam nie ma akcji, że za mało kończyn lata i nie widać dobrze jak obcy mu z klatki wychodzi itp xD w ocenie 0-6 dałbym 1 za ładną krew i masę wymyślnej przemocy która niektórych pewnie kręci^^xDpozdrawiam. Karol aka chewbacca. Ps. pewnie zaraz będzie pełno komentów że naucz się pisać najpierw cymbale itp. czekam może kiedyś tu wejdę i odpiszę pozdro xD
no no widze ze ty nie amator, heh ciagel ktos porownuje do alien albo predatora tych pierwowzorow... wiadomo ze avp2 im nie do równa, natomiast przewyzszył avp 1, noi ciesze sie ze nie było głownego bohatera :] wreszcie jakas odmiana
Bardzo dobrze, że nie było głównego bohatera (a Predator??)
Dzięki temu można było obstawiać kto pierwszy zginie, a kto w ogóle :D
A porównywanie AvP2 z pierwowzorami mija się z celem.
hmm... no po prostu wydaje mi sie że w większości takich filmów ktoś z grupy powinien(i przewarznie tak jest) się wyróżniać.w predatorze taką osobą byl Schwarzeneger.(nie będę pisał o predatorze bo nie pamiętam szczegółow, widzialem z rok temuxD).a pozatym dali mi nieposolony papcorn i bylem wkurzony hehehehexD.
...a w AvP2 wyróżniał się Predator :P
Hmm? Że niby Predek się nie liczy? Tylko ludzie mogą się wyróżniać??
Rasizm i tyle :P
Zgadzam się z tobą w 100%. A jeżeli głównym i najlepiej zarysowanym bohaterem miał być Predator to ja pytam po kiego akcja została umiejscowiona na ziemi hmm?
Mogli przecież umieścić akcję na jakiejś obcej planecie i zrezygnować z czynnika ludzkiego. A poza tym po kiego diabła predek walcząc z obcymi łączał kamuflaż? Przecież one nie mają oczu :D:D:D (jak kogoś interesuje sposób w jaki odbieraja otoczenie zachęcam do obczajenia gry i komiksu Aliens: LABIRYNT). Pod względem fabularnym i technicznym to jednak jedynka przewyższa sequel.
ty pindo tu bohaterem są 2 postacie obcy i predalien - to tylko sprostowanie film uwazam za klape.
Film nie był taki zły. Napewno lepszy niż część pierwsza. A do osobnych, starych i kultowych części nie można go porównywać. U mnie ma 7/10
moim zdaniem jedynka pod każdym względem przewyższa dwójkę mimo że i tak była średniawa i dałbym jej 3 albo 4 /10. nie ma mowy o filmie klasy ósmy pasażer nostromo bo avp2 to zwykła napierdzielana typu resident evil tylko w przeciwienstwie do jedynki pozbawiona fabuły i nie posiada wcale lepszych efektów specjalnych.momentami wręcz przeciwnie. żal. ;)xD
a wogóle to nie wiem poco robi się filmy typu 'znajdź i zabij tak, żeby widzowi się podobało'. bez żadnego celu,fabuł,nie mówiąc już o czymś takim jak scenariusz czy sceny charakterystyczne(na przykłąd w włądcy pierścieni) ale to już nie ta klasa filmowa i żeby mi nie było postów że ja coś porównuję a nie wolno