PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=290802}

Ocean's 13

Ocean's Thirteen
2007
7,2 136 tys. ocen
7,2 10 1 136193
6,1 33 krytyków
Ocean's 13
powrót do forum filmu Ocean's 13

Wszystko wskazywało na świetną zabawę. Przede wszystkim- kolejna część 'Ocean's. Po drugie- Al Pacino (czegóż chcieć więcej?) A po trzecie... Przeczytałem wiele negatywnych recenzji, co sprawiło, że nastawienie nie zepsuło mi filmu. Więc bilet w dłoń i do kina!
Jednak wszystko co było wspomniane w recenzjach się sprawdziło. Faktycznie jest tutaj niezła, błyskotliwa muzyka, która 'tworzy kanon ocean's'. Są też zabawne i naprawdę niezłe dialogi, które nadają filmowi lekkości i dobrego humoru (humor tutaj niezły). Jest też Al Pacino.
Lecz niestety, na pierwszy plan wysuwa się nuda. Film nuży dłużyznami i jakoś nie wciąga- właściwie średnio to wszystko się ogląda, czyli bez zainteresowania. Widać kolejne gadżety i coraz bardziej wymyślne wynalazki. Można wręcz dojśc do wniosku, że bez nich to ekipa złodziejaszków leży i kwiczy, bo plan zbrodni schodzi na drugi plan w świetle sprzętu.
To, że to bajeczka- w żaden sposób mi nie przeszkadza, bo przecież taka jest konwencja 'Oceans'. Film ma wszystkie atuty poprzednich części, lecz brak mu tego ostatecznego szlifu... Brak mu jaj po prostu.
Al Pacino zagrał średnio- widać, że na planie zdjęciowym spędził jedynie 3 tygodnie- jakoś brak przekonania w jego grze. Choć jest poprawna to jakoś się niw wyróżnia. A szkoda, bo 'Boski Al' zgarnął okrągłe 10 milionów zielonych za występ.

Zabawny i trzyma klimat, ale jakoś nudzi. 5/10 Film OK.