PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500497}

Oddział

The Ward
2010
5,4 14 tys. ocen
5,4 10 1 14442
4,2 12 krytyków
Oddział
powrót do forum filmu Oddział

Nie zrażajcie się niska oceną, moim zdaniem film zasługuje na większa ocenę. Jestem fanem horrorów/Thrillerów i bardzo dużo filmów z tego gatunku oglądałem. Cóż mogę powiedzieć o tym filmie? Nie jest to film "najwyższych lotów", ale jak już wcześniej wspomniałem zasługuje na wyższą ocenę. Niektórzy uważają, że ten film był nudny i trochę mnie to dziwi, bo fabuła była niezła, gra aktorska też ujdzie, muzyka - ujdzie. Czy film był straszny? może troszeczkę, ale był bardzo ciekawy. W dzisiejszych czasach ciężko znaleźć film, który, by mnie przestraszył wiec trochę trzeba na to przymknąć oko, choć przyznam się, że czasami zdarza mi się "podskoczyć" podczas seansu i nie mówię tutaj o tym filmie. Moim zdaniem, po prostu wielu ludzi nie umie oglądać tego typu filmów, a potem wypisują bzdury. Żeby film był ciekawy i "straszny", to trzeba oglądać Tylko i wyłącznie z NAPISAMI(Gdy oglądamy film z lektorem, to ten lektor po prostu nam zagłuszą dźwięk, głosy aktorów, natomiast, gdy oglądamy film z napisami to słyszymy każdy dźwięk, oryginalny głos aktorów itd.), w ciszy(żeby słyszeć każdy dźwięk dochodzący z filmu), w nocy(nie od dziś boimy się ciemności i dlatego noc dodaję dodatkowego "dreszczyku"), samemu, dlaczego samemu?, ponieważ można się skupić na filmie i jak wiadomo, gdy jesteśmy sami to bardziej się boimy ( np. idziemy w nocy po lesie z kumplami, boimy się? nie a ci się dzieje, gdy idziemy sami? boimy się) tak samo jest podczas seansu. Trochę się rozpisałem nie na temat, ale co tam... Wracając do filmu, moim zdaniem film nie jest nudny, nie jest przewidywalny, nie jest też najlepszy, ale na pewno warty obejrzenia.

7/10 Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Eternal1920

Jak najbardziej się zgadzam. W sumie to mnie całkiem przestraszył ten film. Bardzo standardowy, motyw zjawy, idealne miejsce do straszenia, noc, błyskawice. Do tego piękne aktorki, a Amber naprawdę ładnie zagrała. Ogólnie gra aktorska jak na poziom horrorów to jest wysoka. Do tego zakończenie sensowne. W trakcie seansu irytowałem się, że obsługa nie reaguje na morderstwa pacjentek, ale na końcu wszystko stało się zrozumiałe i logiczne. Fabuła naprawdę na poziomie, klasyczna, ale nie obrażająca inteligencji i jak kolega wyżej zaznaczył, nie jest nudny film. Jak najbardziej powinno się obejrzeć.

A tak w ogóle to niedawno widziałem "Sucker Punch" teraz "Ward" i zastanawiam się, że może warto iść do psychiatryka, skoro tam takie ekstra dziewczyny są. Niby trochę szalone, ale te na wolności też nie grzeszą racjonalnością, więc wielkiej różnicy nie ma.