PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=434429}

Opór

Defiance
2008
6,5 35 tys. ocen
6,5 10 1 34586
5,1 7 krytyków
Opór
powrót do forum filmu Opór

którzy napadali na polskie wsie tylkoi po to aby kraść i rabować. Partyzanci jak z koziej d... trąbka.
Zabrakło w filmie kolaboracji z NKWD i czerwonymi

ocenił(a) film na 1
Krzysztof_B

Ten film nie pokazuje jednej ważnej kwestii z historii tego oddziału. Oddział Bielskiego odpowiada za masakrę niewinnej polskiej ludności w Nalibokach.!

ocenił(a) film na 1
hubcio2201

nie sądzę aby była to jedyna masakra Polaków dokonana przez tych żydowskich bandytów. Od 1942r był oddziałem sowieckiej partyzantki która nagminnie napadała na polskie wsie, mordowała i grabiła( wiem to z opowiadań rodziców którzy pochodzili z okolic LIdy, miejsca działalności tego bandyty). Takie czasy że o bandytach i mordercach kręcą filmy ukazując ich w glorii i chwale. Wystarczy być żydem.

ocenił(a) film na 8
Krzysztof_B

a potem sie obudziłeś, i były tam smoki. TO TYLKO FILM!!! Historia jaka była to tak czy inaczej już przeszłość. po co tak sie ekscytowac???

tuba_83

:-)

ocenił(a) film na 1
tuba_83

czy to znaczy że można ją fałszować?

ocenił(a) film na 1
Krzysztof_B

masz rację. Przecież filmy docierają do szerszej publiczności, a nie książki których nikt nie czyta. Przecież ten film zrobił z zbrodniarza ,,rycerza bez trwogi i skazy". I to osiądzie w umysłach niedouczonych dyletantów z zachodu którzy twierdzą, że to ,,polskie obozy śmierci" były w Oświęcimiu i którzy nie odróżniają powstania w gettcie ("43)od powstania warszawskiego ("44). To wejdzie do umysłów i będzie już tam siedziało, jak siedzi hój w d..ie ,,mkbranika"

ocenił(a) film na 1
tuba_83

a tobie smoki nasrały na łeb i masz stolec między uszami

ocenił(a) film na 8
gggggg

Na takie podejście, brak mi słów!

Krzysztof_B

mama ci opowiadała, ty pewnie jestes antysemitą ,homofobem i co najwazniejsze jestes prawdziwym polakiem, jedynym sprawiedliwym patriotą

ocenił(a) film na 1
mkbranik

poprawność polityczna zepsuła Ci mózg i pozbawiła zdolności logicznego myślenia. Patrzysz na życie przez pryzmat różowych okularów i orężadki w proszku. Tak trzymaj i nie wypowiadaj się na tematy które Cię przerastają. Jeśli chcesz kometować historię to najpierw ją poznaj.Twoje inektywy nie zmienią mojego punktu widzenia a jedynie świadczą o twoim poziomie. Braki merytoryczne nadrabiasz arogancją. Pozdrawiam

Krzysztof_B

Czy ja uzywałem wobec ciebie inwektyw? No chyba ze moje twierdzenie ze jesteś pewnie homofobem i antysemitą to inwektywa. Mi zadna poprawnosc polityczna nie zepsuła mózgu. Ja po prostu czuje od ciebie pisuar i srodowiska przez nich wspomagane. Moze mlodziez wszechpolska to twoje klimaty, moje wrecz przeciwnie. Lubie historie ale ja nie zyje, nawet nie czuje sie patriotą , mam to daleko w dupsku. Wiec nie szczekaj chłopaczyno a jak chcesz poszczekać to do lasu.

ocenił(a) film na 1
mkbranik

,,mam to daleko w dupsku." - tak, bo ty w dupsku masz fujarę. Poczujesz rycerza w odbycie takich cwelów jak ,,qura"

ocenił(a) film na 1
mkbranik

kuźwa mać, właśnie dowiedziałem się że qura jest dziewuchą. A niech to. To chyba nie poczujesz jego rycerza w odbycie, bo to ona

Krzysztof_B

I jeszcze jedno. Potwierdzeniem mojej tezy, żeś ty antysemita to nazwanie ich jako ,,żydowscy bandyci'' tacy jak ty wynużają sie przy okazji róznych świat narodowych i tam pokazuja swoje poglądy ..... antysemickie przede wszystkim. No i co jest podstawa to robią to jako polscy patrioci-katolicy. zenada

ocenił(a) film na 1
mkbranik

Taaaa, masz racje, co z stwierdzenia żydowscy bandyci nie jest faktem, żydowscy czy bandyci??? W przeciwieństwie do Ciebie ja czuję się patriotą, moi rodzice przeżyli pacyfikacje wsi przez sowieckie bandy zwane "partyzantką" i to nie raz, na szczęście zdążyli uciec. Ojciec za to, że uważał się za Polaka i nie uważał władzy sowieckiej spędził ponad pór roku w NKWD-owskich kazamatach. Po twoich wcześniejszych komentarzach, zwłaszcza dotyczących moich rodziców, widać brak szacunku do ludzi, którzy przeżyli koszmar wojny, dla ciebie to wirtualna rzeczywistość, stąd sądzę, że jesteś bardzo młody i g.. wiesz o życiu, zwłaszcza ludzi, którzy musieli wytrwać w tamtych czasach. Jesteś typową bezideową ciotą, poprawną politycznie, skoro nie czujesz się Polakiem to wyjedź z tego kraju, żydzi też nie czuli się Polakami i przy pierwszej lepszej okazji zdradzili kraj, w którym żyli, zaczęli kolaboracje z Sowietami tuż po 17.09.1939. Jakbyś znał historię a nie tylko ją lubił, to byś wiedział, iż ta żydowska banda była od 1942r pod sowieckim dowództwem i wykonywała rozkazy otrzymywane z Moskwy, działając na terenach II RP.
A jeśli uważasz tych, co stwierdzają fakty historyczne za antysemitów tylko, dlatego że te fakty dotyczą żydów, to proponuję oglądnąć serial dokumentalny Wrzesień'39 nadawany kiedyś na Discovery, znajdziesz tam relacje wielu osób, które były świadkami wkroczenia sowietów do Polski w 1939 i ich relacji na temat zachowań żydów.
A co do pisuaru, to jestem pewien, że masz go zamiast mózgu. Żyj sobie chłoptasiu dalej w swoim świecie i patrz dalej na życie przez pryzmat oranżady w proszku, nie wypowiadaj się na tematy, które Cię mentalnie i intelektualnie przerastają, ponieważ brak w twoich wypowiedziach jakichkolwiek merytorycznych argumentów dyskusja z tobą jest pozbawiona sensu gdyż nic merytorycznego nie wnosi, na przerzucanie się przymiotnikami ad persona nie mam ochoty.

Krzysztof_B

no comment.

ocenił(a) film na 1
mkbranik

ale dałnie ty jeden, przecież bielscy naprawdę byli bandziorami. bielski pił i miał charemy, i współdziałał z NKWD walcząc z polską partyzantką akowską. poczytaj sobie o tym na wikipedii. to co bandziorów mamy nazywać nie po imieniu tylko dlatego, że są żydami. To przecież nowa forma rasizmu