PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=434429}

Opór

Defiance
2008
6,5 35 tys. ocen
6,5 10 1 34586
5,1 7 krytyków
Opór
powrót do forum filmu Opór

Jeżeli uważasz, że film ten jest niesprawiedliwy i pokazuję Polskę w niewłaściwym świetle, bądź też jest jednym wielkim przekłamaniem
wpisuj się tutaj, podziel się swoimi uwagami i spostrzeżeniami,
faktami historycznymi, itd, itp.
Tworzymy zestawienie, które w każdym z obozów ukaże jego punkt widzenia.
Przeciwnicy danych obozów proszeni są o nie wpisywanie się do
niewłaściwych tematów.

ocenił(a) film na 4
Dark_Sider

Czy Tobie przypadkiem nie pomieszały się fora?
To nie jest forum polityczne tylko filmowe. Jak chcesz się kłócić o to jak bardzo żydzi są źli a Polacy biedni, to pisz sobie gdzie indziej.

Wielebny

To Tobie człowieku coś się pomyliło..
Ja chcę przekrojowo zobaczyć jak ludzie widzą ten film,
chce poznać dobre i złe opinie.
Film sam w sobie jest jak Ty to ująłeś "polityczny"
bo wiele się o jego "polityce" mówiło.
Z nikim nie chcę się kłócić, swoje poglądy już wyraziłem w innym poście,
teraz jedynie chce czytać.
A takie drobne cwaniactwo jakie uskuteczniasz jest żałosne,
idź po kolegów i jak z nimi wrócisz to mnie zjedźcie może wam ulży.

ocenił(a) film na 4
Dark_Sider

Po żadnych kolegów nie zamierzam iść. Nie chcę Cie także "zjechać". A moje pretensje do Ciebie są uzasadnione.
Jak już pisałem wyżej, to jest forum filmowe, tutaj dyskutuje się przede wszystkim na temat filmów. Tego jak zostały zrobione itp. A nie jak Ty, walisz 4 tematy dotyczące prawie tego samego. Prawda, jest coś na temat filmu, ale jedynie jego politycznego przesłania.

Wielebny

Uff czyli jednak nie jesteś jednym z bojówki historyków z grupy wzajemnego wsparcia, częściowo mi ulżyło...
Nie mogę się z Tobą zgodzić, jak w reklamie prawie robi wielką różnicę to po pierwsze primo, dalej jeżeli mamy dramat polityczny to też nie można mówić o polityce, tylko należy wtedy mówić o doskonałym wykadrowaniu kamery i ciekawym ujęciu np. mordy Busha?
Wojna jest powiązana z polityką, z resztą ten film zapewne celowo tak
skonstruowano żeby budził kontrowersje, jak powszechnie wiadomo skandal jest najlepsza reklamą.
Chcąc czy też nie chcąc ludzie będą mówić o politycznym, historycznym, itp, itd, etc znaczeniu danego dzieła i tego nie da się uniknąć.
A gdzie indziej można rozmawiać o polityczny znaczeniu filmu jak nie na forum o nich? Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Dark_Sider

Ten film to przeszlość i klęska. Zostawiam tobie link z zarobkami kilku filmów w tym oporu:
http://www.the-numbers.com/market/Distributors/ParamountClassics.php
Pozdrówka.