Mi się osobiście podoba rola Edmunda w tej historii.. bo większość ludzi jak usłyszała tytuł 'Książe Kaspian' to poszła do kin z myślą 'pojedynek o przywódcto: Piotr vs. Kaspian' co nie ;> Dopiero zaczęłam czytać całą serię, wiec nie wiem jak to się skończy, ale sądze, że to ciekawe kto ostatecznie będzie królem Narnii. Bo Piotr podobno nie wraca, a królem miał być 'Syn Adama' więc Edmund powinien nim zostać, ale już kiedyś zdradził rodzeństwo więc... Napiszcie co sądzicie, kto wg was powinien być królem ;D Tylko prosze nie zdradzać zakończenia ostaniej książki :)
Ostatnim królem Narnii będzie ktoś inny niż Piotr, Edmund czy Kaspian. O tym dowiesz się z ostatniej części;) Ale jeśli wybrać jedną osobę, to ja bym postawiła na Piotra, bo wiesz, Wielki Król itp. :D:D:D Najbardziej go LUBIĘ:)
Warto również przypomnieć sobie, co Aslan powiedział: "Kto raz został władcą Narnii, ten już zawsze władcą będzie..." (wg filmu)
W moim odczuciu, to wszyscy królowie i królowe są władcami Narnii, ale tym najprawdziwszym władcą pozostaje sam Aslan.
w sumie racja ;) Aslan jest prawdziwym Królem. Jak było napisane w pierwszej części: Aslan to król wszystkich mówiacych zwierząt, faunów etc., a Narnia to właśnie ich kraj :D